Futsal NB I: a címvédő otthonában győzött a Dunaújváros

2015. október. 27., 14:31   |    

Futsal NB I: a címvédő otthonában győzött a Dunaújváros

A Futsal NB I 6. fordulójában öt mérkőzést rendeztek. A címvédő és eddig hibátlan Rába ETO hazai környezetben, fordulatos mérkőzésen szenvedett vereséget a Dunaújvárostól.

A forduló rangadóját Győrben rendezték, a harmadik Dunaújváros csapata a tavalyi bajnok és jelenlegi listavezető Rába ETO-hoz látogatott. Négygólos döntetlennel fordultak a csapatok, a mérkőzés hajrájában pedig a vendégek használták ki eredményesebben a lehetőségeiket, így végül 7-5-re sikerült megnyerniük a találkozót. A további mérkőzéseken az utolsó előtti Veszprém magabiztosan, 7-1-re győzte le a sereghajtó Déli FC-t, az ötödik Berettyóújfalu pedig szintén nagy különbséggel nyert a nyolcadik Rubeola ellen. A középmezőnyben álló, azonos pontszámú Nyírlugaj és a budaörsi Aramis találkozója izgalmasan alakult, 2-2-es félidőt követően mindkét együttes a mérkőzés utolsó percében szerzett gólt, így végül egy-egy ponttal gazdagodtak a csapatok. A Haladás listavezetővé lépett elő, ezúttal Zalaegerszegen, a Városi Sportcsarnokban győzte le a negyedik Gőcsej együttesét. A bajnokság alapszakasza továbbra is nyílt, a dobogós helyeken szoros a küzdelem a csapatok között.

Horváth Norbert, a dunaújvárosiak játékosa szerint nagy lökést adhat az ETO elleni győzelem a csapatnak.

- Hatalmas dolognak tartom, hogy sikerült legyőznünk az ETO-t. A tisztes helytállás volt az elsődleges célunk, amit maximálisan túlteljesítettünk. A mérkőzés nagyon fordulatos volt, ki szeretném emelni a kapusunk, Hegedűs Ferenc teljesítményét, mert parádésan védett az egész mérkőzés alatt, ami nagyban hozzásegített minket a bravúrhoz. A bajnokságra nézve a célunk elsősorban az, hogy minden héten jó teljesítményt tudjunk nyújtani, és a szurkolóinkat kiszolgáljuk. Egy ilyen rajt után elvárás a minél jobb helyezés az alapszakaszban, majd a rájátszásban is - nyilatkozta Horváth Norbert az mlsz.hu-nak.

A bajnokságot a Swietelsky Haladás vezeti, Öreglaki Norbert kulcsszerepet vállalt csapata győzelmében, a válogatott játékos ezúttal két gólt szerzett a Gőcsej ellen.

- Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, hiszen sok olyan játékos lépett pályára az ellenfélnél, akik korábban a Haladás csapatát erősítették, ezért dupla elszántsággal játszottak. Meccs előtt úgy terveztük, hogy kontrollálni fogjuk a játékot, viszont ehhez képest nehezen, döcögősen indult a találkozó. Sok hibával, pontatlanul játszottunk, de az idő múlásával fokozatosan vettük át az irányítást, amiből sikerült két gólt szereznünk, és ez megnyugtatta a csapatot. A második félidőben ott szerettük volna folytatni, ahol abbahagytuk, ami szerencsére sikerült is, és a harmadik gól után úgy éreztem, hogy eldőlt a mérkőzés. Természetesen néztük a forduló eredményeit, és szerencsére úgy alakultak a dolgok, hogy jelenleg mi állunk az élen. Nagyon örülünk annak, hogy listavezetők vagyunk, viszont nem értékeljük túl a helyzetet, mindig csak a soron következő feladatra koncentrálunk - mondta Öreglaki Norbert az mlsz.hu-nak.

A 6. forduló eredményei:

RÁBA ETO - DUNAFERR DF RENALPIN FC 5-7
RUBEOLA FOOTBALL CLUB - MVFC-BERETTYÓÚJFALU 0-5
FUTSAL CLUB VESZPRÉM - DÉLI FUTSAL 7-1
NYÍRGYULAJ KSE - ARAMIS SE 3-3
GÖCSEJ SK - SWIETELSKY HALADÁS VSE 1-7

A tabella állása:

1. SWIETELSKY HALADÁS VSE 15p
2. DUNAFERR DF RENALPIN FC 13p
3. RÁBA ETO 12p (egy mérkőzéssel kevesebbet játszott)
4. MVFC-BERETTYÓÚJFALU 11p
5. GÖCSEJ SK 9p (egy mérkőzéssel kevesebbet játszott)
6. FUTSAL CLUB VESZPRÉM 6p
7. NYÍRGYULAJ KSE 5p
8. ARAMIS SE 5p
9. RUBEOLA FOOTBALL CLUB 3p (egy mérkőzéssel kevesebbet játszott)
10. DÉLI FUTSAL 1p (egy mérkőzéssel kevesebbet játszott)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS