Futsal NB I: bajnokot avathatnak pénteken

2014. május. 13., 19:26   |    

Futsal NB I: bajnokot avathatnak pénteken

Pénteken, 18.15-től a futsal bajnoki döntő harmadik mérkőzését játssza a Rába ETO és a Berettyóújfalu Győrben.

A bajnoki döntő első két mérkőzése nem a papírforma szerint alakult, hiszen a Berettyóújfalu együttese mindkét mérkőzésen legyőzte a Rába ETO csapatát, ezzel igen nehéz helyzetbe hozva a tavalyi bajnokot. A döntő első találkozóját Győrben rendezték, akkor a hazaiak 6-4-re kaptak ki, az egy héttel ezelőtti második döntőt 2-2-es döntetlen után, büntetőkkel nyerte meg a hajdú-bihari csapat, így már csak egy győzelem választja el a bajnoki aranyéremtől. Amennyiben a Rába ETO nyer, természetesen folytatódnak a küzdelmek, amíg az egyik csapat el nem éri a három győzelmet.

- Sajnos az előző két mérkőzés nem úgy alakult, ahogyan szerettük volna, de most pénteken mindenki duplán odateszi magát, hiszen tudjuk, hogy ez az utolsó lehetőségünk. Ha most nem nyerünk, elveszítjük a bajnokságot, ezért úgy megyünk ki a mérkőzésre, hogy kötelező a győzelem. Még nem mondtunk le a bajnoki álmainkról – mondta Harnisch Ákos a Rába ETO játékosa az mlsz.hu-nak.

A Berettyóújfalu játékosai ezúttal is szerényen nyilatkoztak, ám azt hangsúlyozták, az eddigi két győzelem nem volt véletlen, és a következő meccsen is igyekeznek megnehezíteni a győriek dolgát.

- Mint mindig, most is nagyon nehéz mérkőzésre számítunk, egy erős rivális ellen - mondta Szabó Péter az MVFC Berettyóújfalu játékosa az mlsz.hu-nak. - Tisztában vagyunk a képességeinkkel és a helyén kezeljük az eddig elért két győzelmet. Úgy érzem, azzal, hogy kétszer megvertük a Győrt, nem változott semmi, ugyanúgy ők a párharc esélyesei, mint eddig, de a győzelmeink nem voltak véletlenek, de mindent elkövetünk, hogy meglegyen a harmadik nyertes meccsünk. Az eddigi két győzelmünkkel nagyon nagy örömöt okoztunk az szurkolóinknak, újra elkezdett bennünk hinni mindenki. Úgy tudom, szép számmal fognak bennünket elkísérni Győrbe, úgyhogy nem teljesen "idegen" környezetben fogunk pályára lépni.

- Egy győzelemre vagyunk a bajnoki aranytól, de a győriek nyilván kettőzött erővel jönnek majd a harmadik összecsapáson. A csapatban kiváló a hangulat, csináljuk a dolgunkat, edzünk és készülünk a pénteki meccsre. Az esélyünk semmit sem változott, még mindig a Győr a bajnokság topcsapata. Remélem, hogy közönségszórakoztató meccset tudunk játszani, és ha odafigyelünk, akár bajnokok is lehetünk - mondta Lovas Norbert.

Futsal bajnoki döntő, 3. mérkőzés
Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok
Rába ETO-MVFC Berettyóújfalu, 18.15

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS