Futsal NB I: Dunaújvárosban nyert a Berettyóújfalu

2016. január. 12., 17:07   |    

Futsal NB I: Dunaújvárosban nyert a Berettyóújfalu

A forduló rangadóján az élmezőnybe tartozó Dunaferr és a Berettyóújfalu találkozott. A hazaiak nem bírtak a Hajdú-Bihar megyeiekkel, akik 2-1-es győzelmet arattak Dunaújvárosban.

A tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is a Rába ETO telelt a tabella élén, közvetlenül mögötte a Haladás és a Dunaferr várta a januárban folytatódó küzdelmeket. Az év első napjaiban komoly sikerről értesült a magyar futsaltársadalom: eldőlt, hogy a Rába ETO játékosa, Dróth Zoltán a kazah Kairat Almatyban folytatja pályafutását. A 95-szörös válogatott búcsúmérkőzését Veszprémben játszotta. Az év első bajnokija papírforma eredményt hozott, a listavezető 6-3-ra győzte le a hazaiakat, Dróthnak pedig sikerült két góllal elköszönnie.

A további mérkőzéseken sem maradtak adósok a gólokkal a csapatok. Az Aramis a Rubeolát fogadta, és sikerült magabiztos győzelmet aratnia: a budaörsiek 4-2-es félidőt követően végül 7-4-re győzték le a csömörieket. A futsal Eb-re készülő válogatott szempontjából is jó hír, hogy Szeghy Szabolcs három találattal vette ki a részét a győzelemből. A hetedik Nyírgyulaj KSE a nyolcadik Göcsej SK-hoz látogatott. Az "alsóházi rangadón" a Szabolcs-Szatmár-Bereg-megyeiek a második félidei teljesítményükkel megérdemelten szerezték meg a három pontot. A második Haladás folytatta jó szériáját, ezúttal a Déli FC-t látta vendégül a Savariában, és magabiztosan, 9-5-re diadalmaskodott.

A forduló rangadóján a harmadik Dunaferr a negyedik Berettyóújfalut fogadta. A "Beri" kezdett jobban, és a szünetben már 2-0-ra vezetett. A folytatásban csak a szépítésre maradt ereje az újvárosiaknak, így a két csapat helyet cserélt a tabellán: a Berettyó feljött a harmadik helyre a tabellán. A bajnokság alapszakasza továbbra is nyílt, a dobogós helyeken szoros a küzdelem a csapatok között, míg a középmezőnyben az ötödik és a nyolcadik hely között is nagy versengés folyik.

Szabó Péter, az MVFC Berettyóújfalu játékosa szerint a folytatás szempontjából is fontos győzelmet aratott csapata Dunaújvárosban.

- Úgy érkeztünk Dunaújvárosba, hogy nem bukhatunk, mert már eddig is nagyon sok pontot elhullajtottunk. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, és szükségünk lenne a három pontra. Ennek megfelelően álltunk a mérkőzéshez, aminek köszönhetően az első félidőben nagyon jó és magabiztos játékkal rukkoltunk elő. Jól védekeztünk, és rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, így teljesen megérdemelten mentünk 2-0-ás előnnyel a szünetre. A második félidő aztán már nehezebbre sikeredett, az ellenfelünk küzdött becsülettel, mi pedig nem tudtuk úgy dominálni, mint az első játékrészben, így több helyzetet tudtak kialakítani a hazaiak. Voltak kontra lehetőségeink, melyeknél ha jobban koncentrálunk, eldönthettük volna a mérkőzést hamarabb is. Így viszont a végéig izgulni kellett, de úgy érzem megérdemelten nyertünk egy erős Dunaújváros ellen. Sikerült megelőzni a tabellán ellenfelünket, és tartjuk a lépést a Haladással és a Győrrel. A célunk ugyanis az, hogy a lehető legjobb helyről vágjunk neki a rájátszásnak, ahol szeretnénk idén is a bajnoki aranyért küzdeni - nyilatkozta Szabó Péter az mlsz.hu-nak.

A 13. forduló összes eredménye:

Futsal Club Veszprém - Rába ETO 3 - 6
Swietelsky Haladás VSE - Déli Futsal 9 - 5
Aramis SE - Rubeola Football Club 7 - 4
Dunaferr DF Renaplin FC - MVFC-Berettyóújfalu 1 - 2
Göcsej SK - Nyírgyulaj KSE 4 - 5

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS