Futsal NB I: még él a remény Győrben

2014. május. 16., 21:29   |    

Futsal NB I: még él a remény Győrben

A futsal bajnoki döntő harmadik mérkőzésén a Rába ETO hosszabbításban 4-2-re nyert a Berettyóújfalu ellen, ezzel továbbra is versenyben van a bajnoki címért.

A két csapat első két találkozóján a Berettyóújfalu győzött, így alaposan fel volt adva a lecke a győrieknek a döntő harmadik összecsapásán. Az első mérkőzésen, Győrben 6-4-re nyertek a hajdú-bihariak, többek között Rábl János kiemelkedő teljesítményének köszönhetően. A második meccs szorosabban alakult, ekkor hazai pályán 2-2-es döntetlen után büntetőkkel nyert a "Beri".

A bajnoki döntő felvezető mérkőzésén az ETO női futsal csapata az MLSZ SE együttesét látta vendégül. A találkozón barátságos, 5-5-ös döntetlen született. Ezt követően közel telt ház fogadta a bajnokság két legerősebb együttesét a Magvassy Mihály Sportcsarnokban.

A találkozó elején alaposan bekezdtek a hazaiak, többet birtokolták a labdát, agresszívan letámadtak. A 3. percben lehetőséghez jutott az ETO, Dróth Zoltán szép csellel játszotta magát tisztára, majd középről lőtt, de Tihanyi magabiztosan védett. Az első játékrész további részében is az ETO dominált, de komoly helyzetig nem jutottak, mert a vendégek szívósan, szervezetten építették fel védekezésüket. A 13. percben a Berettyó Rábl átlépése után nagy helyzetbe került, ám Siska ziccerben bizonytalankodott, a megszerzett labdával az ETO egy gyors kontrát indított, amelynek végén Dróth óriási ziccerben a felső sarok mellé lőtt. Az első félidőben nem született gól, izgalmasnak ígérkezett a folytatás.

A második játékrészben felvállalták a nyílt küzdelmet a csapatok. Az ETO szinte megrohanta ellenfelét, ennek ellenére nem szerzett gólt, a vendégek pedig lassan átvették az irányítást, és több helyzetet is kidolgoztak. A 24. percben jött a hideg zuhany a győriek számára: Gál István nyolc méterről ballal a jobb felsőbe bombázott (0-1), megszerezve a vezetést a Berettyónak. A találkozó 33. percében egyenlített az ETO: Dróth egy kavarodást követően öt méterről jobbal, spiccel laposan a kapuba lőtte a labdát (1-1). A rendes játékidőben nem született több gól, így következett a hosszabbítás. Először Carlitos talált be messziről a jobb felsőbe (2-1), majd Nagy egyenlített: egy szélről beadott labdát követően, becsúszva szerzett gólt (2-2). Végül az ETO felőrölte az ellenfelét és Fabio majd Dróth góljaival 4-2-re nyerni tudott, ezzel a győriek továbbra is versenyben vannak a bajnoki aranyért.

A mérkőzés után a résztvevők értékelték a pályán látottakat:

- Sokat fizetünk azért, hogy nem bírunk elég hamar gólt lőni, de ma az óriási munka és odaadás hozta meg a győzelmet, számomra ez jelenti a legtöbbet - értékelt a meccs után David Madrid, az ETO vezetőedzője.

- Több sérültünk és eltiltottunk volt, számítottunk rá, hogy nehéz meccs lesz. Örülök, hogy a hosszabbításban megszereztük a győzelmet, továbbra is szeretnénk megnyerni a bajnokságot - mondta Balázs Zoltán a Rába ETO kapusa.

- Az első félidőben visszafogottabban játszottunk, a második félidőben többet tettünk azért, hogy meglegyen a győzelem. A harmadik gólból nem tudtunk felállni, egy-két hiba volt a döntő. Természetesen folytatjuk a küzdelmet és a folytatásban is szeretnénk megnehezíteni az ETO dolgát - mondta Turzó József a Berettyóújfalu trénere.

- Egy nagyon jó mérkőzést játszottunk. Bebizonyítottunk, hogy van keresnivalónk a döntőben. Nyitott a bajnokság, a hazai meccsen felénk billent a mérleg, most ők jöttek ki jól a küzdelemből - mondta Rábl János a Berettyóújfalu játékosa az mlsz.hu-nak.

Futsal bajnoki döntő 3. mérkőzés, Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok
Rába ETO - MVFC Berettyóújfalu 4-2 (0-0)

Rába ETO: Balázs - Harnisch, Dróth, Juan Ramón, Carlitos
Cserék: Matkovics, Fabio, Bognár, Püspök, Peczár, Szűcs, Carlos, Sáhó
MVFC Berettyóújfalu: Tihanyi - Trencsényi, Lovas, Nagy, Rábl
Cserék: Mezei, Dávid, Sánta, Siska, Szabó, Gál
Gólszerzők: Dróth (2), Carlitos, Fabio, illetve Gál, Nagy

A következő mérkőzésre május 23-án, pénteken kerül sor Berettyóújfaluban.

[galleryRel id="67011|Rába ETO - Berettyóújfalu 4-2]

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS