Futsal NB I: Rába ETO - Berettyóújfalu a döntőben

2014. április. 26., 11:30   |    

Futsal NB I: Rába ETO - Berettyóújfalu a döntőben

A rájátszás felsőházi ágában a Rába ETO az Aramis együttesét győzte le az elődöntőben, míg a Berettyóújfalu a harmadik mérkőzésen biztosította be a továbbjutást a Veszprém ellen.

Megismétlődik a tavalyi szereposztás a Futsal NB I bajnoki döntőjében. Tavaly a Rába ETO szerezte meg a bajnoki aranyat, akkor a fináléban hazai pályán szoros mérkőzésen 5-3-ra győzött a Berettyóújfalu ellen. A mérkőzés izgalmait hűen tükrözi, hogy a félidőben 3-3-as döntetlennel mentek az öltözőbe a csapatok, a Rába-partiaknak csak a második félidő végén sikerült bebiztosítaniuk a győzelmet.

Ezúttal a Berettyóújfalu a vártnál nehezebben jutott a fináléba, a Veszprém együttese alaposan megnehezítette a dolgát. A Berettyó az első mérkőzésen, hazai pályán legyőzte a veszprémieket, azonban a második találkozón büntetőkkel nyert az utóbbi csapat, így jöhetett a mindent eldöntő harmadik találkozó, melyet Berettyóújfaluban rendeztek. A félidőben 1-1-es állással fordultak a csapatok, a második játékrész 22. percében Szabó Péter révén a hazaiak megszerezték a vezetést (2-1), majd a 33. percben Rábl János révén növelték előnyüket (3-1). A Veszprém nem tört meg és a mérkőzés utolsó percéig küzdött, a hajrában szépíteni is tudott, de végül a Berettyóújfalu csapata jutott a döntőbe.

A címvédő Rába ETO valamivel könnyebben vette az akadályokat, két mérkőzésen került a döntőbe. Az elődöntőben az Aramis volt a győriek ellenfele, melyet az első mérkőzésen 5-2-re, majd 3-1-re győztek le. Az első mérkőzésen a második félidőben négy gólt szerezve döntötte el a találkozót az ETO, a második mérkőzésen a vártnál nehezebben, a hosszabbításban két gólt szerezve jutott a fináléba.

A döntő első mérkőzése:
Május 5.
Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok
Rába ETO - MVFC Berettyóújfalu

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS