Futsal NB I: szoros a mezőny az ETO mögött

2015. január. 20., 21:43   |    

Futsal NB I: szoros a mezőny az ETO mögött

Három fordulóval az alapszakasz befejezése előtt a Rába ETO vezeti az élvonalbeli futsalbajnokságot, míg a dobogós pozíciókban a Veszprém és az Aramis foglal helyet.

A forduló nyitómérkőzésén a listavezető ETO Csömörre látogatott. A Rába ETO szerezte meg a vezetést, majd az első játékrész végén kiegyenlített a Csömör, de a folytatásban hat gólt rúgtak a Rába-partiak, míg a hazaiak nem tudták bevenni Tóth Gyula kapuját, így megérdemelt győri siker született. A Dunaújváros tíz gólt rúgott az Újszegednek, Schrancz Balázs négyszer is bevette a szegedi kaput. A Vasas Sportcsarnokban rendezték Budapesten a Déli FC és a Haladás találkozóját. A vasiak Gyurcsányi Zsolt találatával indítottak, majd további négy gólt szereztek a szünet előtt, így a második félidőben csak a szépítésre maradt esélye a Déli FC-nek. A hazaiak rendezték soraikat és a második félidőt döntetlenre hozták, de így is 7-3-as vereséget szenvedtek.

Az Aramis utoljára a 8. fordulóban szenvedett vereséget, akkor a Haladás ellen kapott ki szoros mérkőzésen 9-8-ra. A budaörsi együttes az előző fordulóban 4-1-re legyőzte a Berettyóújfalut, és a csapat kitűnő teljesítményének köszönhetően több játékos is meghívót kapott a futsalválogatottba. Ezúttal a forduló előtt második Veszprém volt az ellenfél, a nagy téttel bíró találkozó pedig felettébb izgalmasra sikerült, hiszen 2-2-es félidőt követően drámai végjáték következett, amelyben az Aramis bizonyult erősebbnek, és másodpercekkel a vége előtt nyerte meg a mérkőzést.

Horváth Norbert szerint, ha így folytatja az Aramis, a dobogóra is odaérhet. A játékos a rangadó mellett a válogatottról is beszélt az mlsz.hu-nak.

- Az Aramis és a Veszprém nagyon jól ismeri egymást, ami meg is látszott a mérkőzésen, de ezúttal mindkét csapat gyengébb teljesítményt nyújtott az eddigiekhez képest. Egy rendkívül szoros, nehéz összecsapáson vagyunk túl, nagyon örültem, hogy az utolsó percekben sikerült megszereznünk a győzelmet. A bajnokságban a célunk a dobogó, de tudjuk, hogy nehéz lesz elérni, hiszen nem vagyunk profi csapat, de ha odafigyelünk, és mellettünk áll a szerencse, akkor teljesülhet az álmunk. A futsalválogatottal Portugáliába utazni nagy élmény volt számomra, hiszen ez volt az első nemzetközi mérkőzés, amin részt vehettem. Bízom benne, hogy a debütálást újabb meccsek követik, a válogatottban a célom a biztos kerettagság elérése - mondta Horváth Norbert az mlsz.hu-nak.

A Futsal NB I 15. fordulójának eredményei:

RUBEOLA FC CSÖMÖR - RÁBA ETO 3-8
DUNAFERR DF Renalpin FC - ÚJSZEGEDI TORNA CLUB 10-4
ARAMIS SE - FUTSAL CLUB VESZPRÉM 4-3
1988 DÉLI FC - SWIETELSKY- HALADÁS VSE 3-7

2015.02.12 csütörtök, 19:00
MVFC-BERETTYÓÚJFALU - PIONEERS VFC

A bajnokság állása:

1. RÁBA ETO 38 P
2. ARAMIS SE 32 P
3. FUTSAL CLUB VESZPRÉM 32 P
4. MVFC-BERETTYÓÚJFALU 32 P (egy mérkőzéssel kevesebbet játszott)
5. SWIETELSKY- HALADÁS VSE 25 P
6. 1988 DÉLI FC 18 P
7. DUNAFERR DF Renalpin FC 18 P
8. RUBEOLA FC CSÖMÖR 9 P
9. ÚJSZEGEDI TORNA CLUB 6 P
10. PIONEERS VFC 3 P (egy mérkőzéssel kevesebbet játszott)

A rájátszás februárban indul az alapszakasz befejezését követően.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS