Futsal: nem adtuk könnyen a győzelmet a spanyoloknak

2016. február. 02., 23:09   |    

Futsal: nem adtuk könnyen a győzelmet a spanyoloknak

Futsalválogatottunk felvállalta a bátor játékot a világranglistát vezető spanyolok ellen, végig méltó ellenfele volt riválisának, de végül 5-2-es vereséget szenvedett a belgrádi Európa-bajnokság nyitónapján.

A magyar futsalválogatott kedden este lejátszotta első mérkőzését a belgrádi Európa-bajnokságon, az ellenfél a torna egyik nagy esélyese, a spanyol együttes volt. A több mint 5000 néző, és szép számú magyar szurkolótábor előtt lejátszott összecsapáson a várakozásoknak megfelelően a spanyolok léptek fel kezdeményezőleg, a mieink előtt egy-egy labdaszerzést, gyors megindulást követően nyílt esély helyzetek kialakítására. Öt perc telt el a meccsből, amikor kecsegtető helyzetből végezhettünk el szabadrúgást, a kapusról kipattanó labdát Németh Péter találta el rosszul ziccerben. Nem volt nyoma megilletődöttségnek a játékunkban, többször is jól járattuk a labdát, és rövidebb periódusokra labdabirtoklási fölényt is ki tudtunk harcolni.

A 8. percben Németh Péter lőtt gólt, de sajnos a saját kapujába: egy jobbról belőtt labdát próbált ellőni, amely azonban lábáról a léc alá pattant (1-0). Közvetlenül a gól után Klacsák Bence kapott remek labdát Dróth Zoltántól, de nagy helyzetben leadott lövését a spanyol kapus védte. Jól tartottuk magunkat, a spanyolok nem tudtak komoly fölényt kialakítani, de a 15. percben egy figyelmetlenségünkből megduplázták előnyüket: egy bal oldali sarokrúgás után elfeledkeztünk Bebéről, aki kapufás gólt lőtt 8 méterről (2-0). A félidő végéhez közeledve két alkalommal megpróbálkoztunk az emberelőnyös támadásvezetéssel, kapus helyett mezőnyjátékost hoztunk be, de helyzetig nem jutottunk el. Fél perccel a félidő előtt újabb elkerülhető gólt kaptunk, Miguelin a bal oldalról, az alapvonal közeléből, éles szögből lőtt a hálóba, kialakítva a 3-0-ás félidei eredményt.

DSC_2143|

A második félidőben már korán megpróbálkoztunk az öt a négy elleni támadásokkal, de a spanyolok jól védekeztek, elmaradtak a komoly magyar lehetőségek. A 24. percben mégis megszereztük a vezetést, Dróth Zoltán szabadrúgásból, szinte a térfél közepéről bombázott a léc alá (3-1). Jót tett a gól a mieink önbizalmának és harci szellemének, több remek támadást is vezettünk, Hosszú Ádám és Trencsényi János előtt is nagy helyzet adódott, mindkét esetben bravúrt kellett bemutatnia Paco Sedano kapusnak.

A 29. percben Miguelin hatalmas bombagóllal állította vissza a háromgólos különbséget (4-1), majd Dróth Zoltán járt közel a gólszerzéshez, de nem célzott pontosan. Öt perccel a mérkőzés vége előtt egy labdavesztésünk után a spanyolok gyors passzokkal jutottak el a kapunkig, majd Andresito fejezte be góllal az akciót (5-1). Az utolsó percekben öt mezőnyjátékossal támadtunk, és szűk három perccel a befejezés előtt Dróth újra igazolta klasszisát, egy labdaszerzést követően 10 méterről lőtt a kapus lábai között a hálóba (5-2), kialakítva a végeredményt.

Bár a pontszerzésre nem volt reális esélyünk, végig jól tartottuk magunkat, szívós ellenfelei voltunk a világ egyik legjobb csapatának, amely ellen az is szép teljesítménynek számít, hogy a második félidőt 2-2-es döntetlenre sikerült hoznunk.

DSC_2299|

- Néhány hónappal ezelőtt 5-0-ra kaptunk ki a spanyoloktól, most bizonyítottuk, hogy sokat fejlődtünk ahhoz a mérkőzéshez képest. Persze, még mindig van miben javulnunk, elsősorban védekezésben kellene előrelépnünk. A világ legjobbjai ellen játszottunk egy jó meccset, náluk gyorsabban senki sem játssza ma ezt a játékot, erre a teljesítményre építhetünk csütörtökön, Ukrajna ellen. Nagyon tetszett játékosaim hite, önbizalma, mert bár voltak nehézségeink, egy pillanatig sem adtuk fel a harcot - nyilatkozta a mérkőzés után Siro Rivera szövetségi kapitány.

Spanyolország-Magyarország 5-2 (3-0)
Magyarország: Tóth Gyula - Klacsák Bence, Horváth Norbert, Németh Péter, Rábl János
Cserék: Tihanyi Csaba, Öreglaki Norbert, Dávid Richárd, Trencsényi János, Gál István, Szeghy Szabolcs, Dróth Zoltán, Hosszú Ádám
Spanyolország: Paco Sedano - Mario Rivillos, Pola, Lin, Raúl Campos
Cserék: Jesús Herrero, Juanjo, Orti, José Ruiz, Bebe, Andresito, Rafa Usin, Alex, Miguelín


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS