Futsal női Magyar Kupa: Tolnára került a trófea

2018. március. 04., 18:37   |    

Futsal női Magyar Kupa: Tolnára került a trófea

Vasárnap délután a nyíregyházi Continental Arénában rendezték a női futsal Magyar Kupa döntőjét. A kétszer 20 perces rendes játékidő és a hosszabbítás sem hozott győztest, végül büntetőkkel a Brandmission-Artifex Tolna-Mözs győzött.

A Hajdúböszörmény léphetett esélyesként pályára, hiszen a Quirikó Vivien vezette együttes nagy fölénnyel vezeti a bajnokságot, igaz, eddig kétszer veszített pontokat a bajnokságban, és mindkét alkalommal a Tolna-Mözs ellen. Októberben 3-1-re nyertek otthon a tolnaiak, majd decemberben, Hajdúböszörményben 1-1-re végeztek a csapatok. A két csapat legutóbbi összecsapásán, február végén azonban a bajnoki címvédő 3-0-ra győzött Tolnán.

A mérkőzés abból a szempontból érdekesen alakult, hogy bár az első félidőben végig a hajdúságiak irányították a mérkőzést, a jól kontrázó tolnaiak azonban veszélyesebbek voltak, ellentámadásaik végén több nagy lehetőségük is volt. Ezeket azonban sorra elhibázták, csak egy kapufáig jutottak el, egy alkalommal viszont őket is megmentette a kapufa.



A második játékrész elején Pádár Anita góljával megszerezte a vezetést a Hajdúböszörmény, de a tolnaiak váltani tudtak, átvették az irányítást, és egy öngóllal megérdemelten egyenlítettek.

A mérkőzés hajrája előtt egy szerencsétlen ütközést követően Ősz Csengét hosszasan ápolni kellett, de a tolnaiak kapusa hősiesen visszatért a pályára és végigvédte a találkozót. A második félidő végéig nem változott az eredmény, következett a kétszer ötperces hosszabbítás, ahol a Hajdúböszörmény Bokor Adrienn találatával másodszorra is megszerezte a vezetést. A tolnaiak nem adták fel, átálltak öt a négy elleni játékra, és másfél perccel a vége előtt, Szalkai Kitti góljával ismét kiegyenlítettek. A hosszabbítás végén 2-2 volt az állás, jöhettek a büntetők, itt a Tolna-Mözs nem hibázott, Ősz Csenge viszont megfogott egy lövést, amivel csapata - története során először - elhódította a Magyar Kupa-trófeát.

Női futsal Magyar Kupa, döntő:
Brandmission-Artifex Tolna-Mözs-Hajdúböszörményi TE 2-2 (1-2, 1-1, 0-0) - büntetőkkel 3-1

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS