Futsal-nyitány: megszorongatták a címvédőt

2013. augusztus. 27., 11:15   |    

Futsal-nyitány: megszorongatták a címvédőt

A Rába ETO 1-4 után az utolsó percekben szerzett gólokkal győzte le a Swietelsky-Haladást.

A futsalbajnokság 2013-2014-es idényét múlt héten a Berettyóújfalu fölényes hazai győzelme vezette fel, majd hétfőn három sima és egy szoros meccsel fejeződött be a forduló. Érdekesség, hogy míg az előző idényben általában a címvédő Rába ETO játszotta a sima mérkőzéseket, most a győrieké volt ez egyedüli igazán izgalmas találkozó, a többi pályán jókora különbség volt a két együttes között és ez eredményben is megmutatkozott.

Az újonc Dunakeszi magabiztos győzelmet ért el a Nagykáta otthonában, jelezve ezzel, hogy nem a sima bennmaradásért, hanem jóval nagyobb célokért szállt harcba idén. A csapat erejéről mindent elmond, hogy keretéből négyen is meghívót kaptak a válogatottba a szeptember elején sorra kerülő, hazai rendezésű Visegrádi Négyek Tornájára (a nemzeti csapatot immár a Kinizsit az előző idényben az élvonalba vezető Sito Rivera irányítja). A MAFC BME Docler Akadémia "csak" két válogatottat ad, ennek ellenére még fölényesebben győzött (a Rákosmenti FC ellen), igaz, a DEAC pedig válogatott kerettag játékos nélkül is 12-1-re nyert a Szegedi UTC ellen.

A Rába ETO szombathelyi látogatása emlékezetes csatát hozott, a hazaiak még bő három perccel a meccs vége előtt is 4-2-re vezettek, mégis pont nélkül zárták a meccset.

Az első félidőben a bajnok ETO nem találta meg a hazai védelem feltörésének kulcsát, a Haladás jól záró védelemmel és veszélyes kontra játékával okozott fejtörést Balázs kapujánál a vendégeknek. Gól egy esett, egy Haladás pontrúgás után hibáztak a győriek ezt a hazai Horváth azonnal kihasználta. A második félidőben a Haladás villám kontrákkal háromra növelte előnyét az ETO ellen, majd szépített a Győr, Alvarito bombájával. Ezt követően már mindenki hatalmas meglepetést szagolt, amikor David Madrid hat perccel a vége előtt utolsó huszáros hajrára küldte fiait, 5-4 elleni játékban percenként dolgozta le a hátrányát a tavalyi bajnok, majd ezt követően Harnisch Ákos megtalálta góllövő cipőjét és az utolsó előtti percben belőtte csapata győztes gólját.

Futsalbajnokság, 1. forduló:

MVFC-Berettyóújfalu - Rubeola FC Csömör 7-1 (4-0)
Kincsem Lovaspark Nagykáta SE - Dunakeszi Kinizsi Futsal Klub 2-7 (2-4)
Rákosmenti FC - MAFC BME Docler Akadémia 2-9 (1-3)
DEAC - Szegedi UTC 12-1 (4-0)
Swietelsky-Haladás VSE - Győri ETO FC 4-5 (1-0)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS