Futsal: Rangadót nyert a címvédő az NB I-es nyitányon

2019. augusztus. 27., 09:19   |    

Futsal: Rangadót nyert a címvédő az NB I-es nyitányon
Fotó: FTC Futsal Facebook

A címvédő Berettyóújfalu legyőzte a Haladást a futsal NB I nyitányán. A most rajtoló új idényben egy új, heti rendszerességgel jelentkező televíziós magazinműsor foglalkozik a férfi futsalbajnoksággal az M4 Sporton, és az MLSZ YouTube-csatornáján is hétről hétre megjelennek a bajnoki meccsek összefoglalói.

Pénteken két meccsen kezdetét vette az élvonalbeli futsalbajnokság, hétfőn pedig további három összecsapással teljessé vált az első forduló eredménysora. Az új szezon a tavalyinál is nagyobb csatát ígér, ugyanis változott a bajnokság lebonyolítása, minden mérkőzésnek óriási jelentősége lesz. Ettől a szezontól nem két csoport lesz az alapszakaszt követően, hanem ismét alsó és felsőház, 5-5 együttessel. Az újabb két kör után a felsőházban az első két helyezett bajnoki döntőt játszik, míg a 3-4. a bronzéremért küzd majd. Az alsóházban az utolsó két helyezett automatikusan kiesik. A változó lebonyolítás mellett a nyáron kiegyenlítettebbé váltak az erőviszonyok, ezt rögtön a néhány meglepő eredményt is hozó első forduló is megmutatta.

A bajnok Berettyóújfalu elvesztette néhány kulcsemberét nyáron, Amilcar, Serginho, Javi Sanchez távoztak, helyükre két brazil futsalos érkezett. Az előző szezon végén visszavonuló Juanra  vezette Haladást két légiós hagyta el, helyükre spanyol és brazil játékosokat szerződtetett a klub, így várhatóan nem gyengül a szombathelyi gárda. Az első fordulóban azonban így sem nem tudta felvenni a versenyt a Berettyóújfaluval a zöld-fehér együttes, a címvédő, és októberen BL-mérkőzéseket játszó MVFC 7-4-re diadalmaskodott.

A forduló egyik meglepetését a DEAC szolgáltatta, amely a Veszprém otthonában nyert magabiztosan. Pedig az immár Frank Tamás vezette veszprémiek kerete nem gyengült a nyáron (az Ukrajnába távozó Dávid Richárd helyére Mikós Tamás és Tama Ádám személyében válogatottak érkeztek), a debreceniek viszont több rutinos kulcsemberüket is elveszítették, helyüket fiatal játékosok foglalták el. A DEAC-on nem látszott meg a nagy játékosmozgás. Tóth Attila háromszor volt eredményes, így oroszlánrészt vállalt a 4-2-es sikerből.

Az aktív játéktól frissen visszavonult Roni Riberio vezette Ferencváros osztályt lépett, és a jelek szerint sok örömet okozhat szurkolóinak az élvonalban: első meccsén Jenei Krisztián mesterhármasával 3-0-ra legyőzte a nyáron ígéretesen erősítő Rubeolát. A másik újonc, a Kecskemét is jól rajtolt, 2-2-es döntetlent játszott az ugyancsak jól erősítő Nyírgyulajjal, míg a dobogóért vívott csatában szintén esélyesnek számító Dunaferr az Aramist gyűrte le nagy csatában, 1-0-ra.


Futsal NB I, 1. forduló, eredmények:


DUNAFERR DUE DUTRADE FC - ARAMIS SE 1-0 (0-0)


FTC-FISHER KLÍMA - RUBEOLA FC 3-0 (1-0)


FUTSAL VESZPRÉM - DEBRECENI EGYETEMI AC 2-4 (0-1) 


MVFC BERETTYÓÚJFALU - HALADÁS VSE 7-4 (3-2)


SG KECSKEMÉT FUTSAL - NYÍRGYULAJ KSE 2-2 (1-0)


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS