Futsal Szuperkupa-döntő: Visszavágott az ETO az elveszített bajnoki címért

2014. augusztus. 19., 16:24   |    

Futsal Szuperkupa-döntő: Visszavágott az ETO az elveszített bajnoki címért

A futsal Szuperkupa döntőjében a Magyar Kupa-győztes Rába ETO 6-2-re nyert a bajnok MVFC Berettyóújfalu ellen Dunakeszin.

A teltház előtt megrendezett mérkőzés első játékrészében az ETO hamar magához ragadta a vezetést, majd tovább folytatta a gólgyártást. Négy gólig meg sem álltak a Rába-partiak az első félidőben, ezzel alaposan megnehezítve a Berettyóújfalu dolgát a folytatásban. Mindezek ellenére a Berettyó rendkívül szívósan tartotta magát, a második félidőben két találatot is tudott szerezni, azonban két gólt kapott, ezzel 6-2-re elveszítette a Szuperkupa-döntőt.

A futsalválogatott szövetségi edzője, a spanyol Sito Rivera a helyszínen tekintette meg a döntőt.

- Nagyon taktikus és szórakoztató mérkőzés volt. Kevesebb, mint egy hónapja csatlakoztak a Rába ETO új igazolásai a kerethez, de ennek ellenére sikeresen megtalálták a helyüket. Az ETO jól megszervezte a védekezését, a spanyol légiósok hozzátették saját tudásukat, de a győriek magyar játékosai is jól teljesítettek. A védekezés nagyon fontos ebben a sportban, amennyiben valamelyik csapat erre nem koncentrál kellőképpen, akkor hibákba esik. A válogatottal napról napra fejlődünk, az Európa-bajnoki selejtezőkre készülünk, tovább folytatjuk az elkezdett munkát – mondta Sito Rivera az mlsz.hu-nak.

Dróth Zoltán, az ETO játékosa szerint a Rába ETO-nak az új igazolásoknak is köszönhetően nagy esélye van a bajnoki címre.

- Négy góllal vezettünk már a félidőben, úgy érzem ez egy sima győzelem volt. A tavalyi bajnokság nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, ezért most extra motivációval jöttünk, megmutattuk, hogy ebben az évben visszaszeretnénk hódítani a bajnoki címet. Három nagyon jó külföldi játékost tudtunk igazolni, akik olyan stílust hoztak a csapatba – mondta Dróth Zoltán, a Rába ETO játékosa az mlsz.hu-nak.

Birinyi Balázs, az MVFC Berettyóújfalu játékosa szerint az akarással nem volt gond, ám a plusz hiányzott a csapatból.

- Egy Szuperkupa döntőn az a minimum, hogy odatesszük magunkat, úgy éreztem, hogy ezzel nem volt gond és a játékunk sem volt rossz, azonban, az eredmény ezúttal nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Az ETO idén talán még erősebb, mint volt, de hiszek a csapatunkban. Nem szeretnénk alább adni a tavalyi bajnoki címből, ha odatesszük magunkat akaratban, sikerülhet a bravúr – mondta Birinyi Balázs, az MVFC Berettyóújfalu játékosa az mlsz.hu-nak.

MVFC Berettyóújfalu-Rába ETO 2-6 (0-4)
Dunakeszi, Radnóti Gimnázium sportcsarnok

MVFC Berettyóújfalu: Tihanyi - Trencsényi, Lovas, Rábl, Nagy
Cserék: Dávid, Gál, Szabó, Birinyi, Fehér, Sánta, Harmati, Komáromi, Mezei

Rába ETO: Balázs, Lódi, Pelomeque, Juan Ramom, Dróth
Cserék: Solano, Pardo Noe, Bognár, Püspök, Gorjánácz, Hegyesi, Dürgő, Sáhó

Gólszerzők: Rábl, Trencsényi, illetve Lódi (2), Gorjánácz, Pardo Noe, Solano, Balázs

[galleryRel id="73099|Szuperkupa-győztes a Rába ETO]

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS