Futsal U21: Kiütéses győzelem Románia ellen

2016. október. 19., 21:11   |    

Futsal U21: Kiütéses győzelem Románia ellen

Meggyőző játékkal 7–1-es győzelmet ért el az U21-es magyar futsalválogatott Románia ellen a két mérkőzésből álló párharc első mérkőzésén.

Szerda este Csengeren, a Városi Sportcsarnokban lépett pályára a magyar U21-es futsal-válogatott Románia korosztályos csapata ellen.

Telt ház, fergeteges hangulat fogadta a két csapatot a páros mérkőzés első felvonásának helyszínén. Mivel U21-es futsal-válogatottunk szeptemberben a házigazda szlovák, a cseh és a lengyel csapatot megelőzve megnyerte a Homonnán rendezett Visegrádi Négyek Tornát, így önbizalommal telve, magabiztosan várta a keddi erőpróbát.

Fehér Zsolt szövetségi edző együttese Alasztics Marcell – Klacsák Bence, Apatini Márk, Józsa Tamás, Sáhó Kristóf összeállításban kezdte a mérkőzést, és az első pillanattól kezdve támadólag lépett fel. Az első játékrészben jól működött a magyar csapat agresszív letámadása, Klacsákék rendre labdákat tudtak szerezni az ellenfél térfelén. A jó erőkből álló román válogatott nem találta a letámadás ellenszerét, csak idő kérdése volt, mikor születik meg az első magyar gól. Ezt Sáhó Kristóf szerezte, amelyet a szünetig még kettő követett, így a magyar csapat háromgólos előnnyel vonulhatott pihenőre.

A második játékrészben a szövetségi edző kérésének eleget téve nem ült rá előnyére a magyar válogatott, sőt képes volt fokozni a tempót. Válogatottunk Vas, Sáhó és Apatini vezérletével egyre-másra vezették a látványos akciókat, amelyek eredményeként látványos, olykor szemkápráztató megoldásokkal szórakoztatták a szép számú közönséget. A második félidőben még inkább láthatóvá vált a két csapat közti sebesség különbség a hazai együttes javára. Ebben a játékrészben újabb négy gólt ért el a magyar csapat, amelyre a vendégek -6-0-után - mindössze eggyel tudtak válaszolni. A 7–1-es végeredményt Józsa Tamás állította be – folytatás holnap Nagybányán.

Fehér Zsolt szövetségi edző a lefújás után elégedetten értékelte a látottakat.

– Nagyon büszke vagyok arra, amit ma a csapatom produkált. Beérett az elmúlt három év munkája, ennek köszönhető, hogy ma este egy erős román csapatot magabiztosan múltunk felül. Győzelmünk ilyen arányban is megérdemelt volt, és külön öröm számomra, hogy teljes mértékben ki tudtuk szolgálni a közönséget – fogalmazott Fehér.

Magyarország–Románia 7–1 (3–0)
Gól: Vas 3, Sáhó, Apatini, Józsa, Harmati

Az U21-es válogatott kerete:

Kapusok

Varsányi Áron (Csömör)
Alasztics Marcell (Rába ETO)

Mezőnyjátékosok

Apatini Márk (Göcsej)
Hajmási Milán (Haladás)
Faragó Lajos (Nyirgyulaj)
Bencsik Roland (Haladás)
Klacsák Bence (Dunaújváros)
Józsa Tamás (Dunaújváros)
Sáhó Kristof (Rába ETO)
Hoffer Levente (Veszprém)
Bognár Bálint (Rába ETO)
Horváth Benedek (Ferencváros)
Vas Ádám (Rába ETO)
Harmati Tamás (Berettyóújfalu)
Somogyi István (Debrecen)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS