Futsal: végleges az Ukrajnába utazó keret

2013. szeptember. 14., 14:02   |    

Futsal: végleges az Ukrajnába utazó keret

Sito Rivera szövetségi kapitány pénteken kijelölte azt a 14 fős keretet, amely vasárnap hajnalban elutazik Harkivba, és szeptember 17-én, kedden Eb-selejtezőt játszik Ukrajnával.

A Móron edzőtáborozó csapatban több sérült játékos is volt, akik közül Halmos Máté, Öreglaki Norbert, valamint Bita László sem tud elutazni a kerettel, utóbbi súlyosnak tűnő bokaszalag-sérülést szenvedett. A kapusposzton Matkovics Gábor maradt ki a bő keret tagjai közül.

- Még egy korábbi bajnokin kaptam rúgást a bokámra, edzeni tegnap még tudtam vele, azonban a délelőtti edzésen egy szerencsétlen mozdulat következtében újra éreztem a fájdalmat, a csonthártya van begyulladva, ezért nem tudom vállalni a selejtezőt - mondta a szombathelyi Halmos Máté.

A sérült játékosokat a korábban még csak az U21-es csapatban szereplő két játékos, Andorka Kristóf és Szabó Péter pótolja majd.

- A sérülések komolyan beleszóltak a keret kialakításába, azonban akik bekerültek a keretbe, mindannyian megérdemlik, hogy tagjai legyenek a csapatnak. Minden játékos teher nélkül focizhat, mert élvezi a bizalmat a szakmai stáb részéről. Ez elmondható a felnőttek közé most bekerülő fiatalokról is, ők edzésmunkájukkal bizonyították, hogy megérdemlik a kerettagságot, erősítést jelentenek a válogatott számára - mondta Sito Rivera a keret kihirdetése után.

Kapusok:

Balázs Zoltán (ETO Futsal Club)
Tóth Gyula (Dunakeszi Kinizsi)

Mezőnyjátékosok:

Kun Gábor (Dunakeszi Kinizsi)
Bita László (Dunakeszi Kinizsi)
Dávid Richárd (MVFC-Berettyóújfalu)
Rábl János (MVFC-Berettyóújfalu)
Lovas Norbert (MVFC-Berettyóújfalu)
Trencsényi János (MVFC-Berettyóújfalu)
Szabó Péter (MVFC-Berettyóújfalu)
Lódi Tamás (ETO Futsal Club)
Harnisch Ákos (ETO Futsal Club)
Dróth Zoltán (ETO Futsal Club)
Gyurcsányi Zsolt (Swietelsky-Haladás VSE)
Halmos Máté (Swietelsky-Haladás VSE)
Szeghy Szabolcs (MAFC BME DA)
Öreglaki Norbert (MAFC BME DA)
Andorka Kristóf (MAFC BME DA)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS