Futsalünnep keretében hirdetnek kupagyőzteseket Veszprémben

2012. április. 11., 12:43   |    

Futsalünnep keretében hirdetnek kupagyőzteseket Veszprémben

A Veszprém Arenában, a futsal Magyar Kupa döntők helyszínén tartottak sajtótájékoztatót a hétvégi eseményről.

A kétnapos esemény szombati napján a férfi Magyar Kupa elődöntőit rendezik, vasárnap pedig a női és a férfi kupadöntőre kerül sor a veszprémi arénában. Az esemény felvezetéseként ma sajtótájékoztatót tartottak a döntők helyszínén.

Esterházy Márton, az MLSZ Futsal Bizottságának elnöke a sajtótájékoztatón elmondta: a hazai futsal fejlődését a válogatott vb-selejtezős rájátszásba kerülése mellett az is jól példázza, hogy idén ilyen csodálatos arénában, nagyszabású rendezvény keretében léphetnek pályára a csapatok a kupadöntőben.

Csík Ferenc, az MLSZ Veszprém megyei igazgatója megjegyezte: nagy megtiszteltetés, hogy a város adhat otthont a rendezvénynek. Hozzátette, a jelenlegi MLSZ-elnökség hivatalba lépése óta nemcsak a nagypályás labdarúgás, hanem a futsal is új irányt vett, ennek egyik eredménye, hogy egyre több embert sikerül bevonni a 4+1-es teremfociba.

Az elődöntő egyik résztvevőjét, a Rába ETO-t Hannich Péter sportigazgató képviselte.

- Az elődöntőt mindenképpen sikerrel kell vennünk, a döntőbe kerülés minimális cél az ETO számára. Győrben évek óta nagyon komolyan vesszük a futsalt, szeretnénk folytatni eddigi jó sorozatunkat, és jó teljesítménnyel előrukkolni a hétvégén is - fogalmazott Hannich Péter.

- Nagy megtiszteltetés, hogy NB II-es klubként kupafinálé házigazdája lehetünk, a csapat történelmi tettet hajtott végre azzal, hogy bejutott a négyes döntőbe. A hétvégi kupadöntő megrendezése a veszprémi futsal fejlődésének fontos állomása - jelentette ki Rajki Tamás, a házigazda 1. FC Veszprém ügyvezető elnöke.

Király Gábor, az MLSZ Futsal Bizottságának titkára ismertette a kétnapos rendezvény részletes programját, amely a négy kupameccsen kívül is minőségi szórakozást kínál a látogatók számára, hiszen öregfiúk és gyerekek meccseitől kezdve freestyle bemutatón át az NB II-es Kelet-Nyugat gálamérkőzésig megannyi esemény kapott benne helyet. 

A jegyek egységesen 500 Ft-ba kerülnek, egy belépővel mindkét napon részt lehet venni a rendezvényen. A belépőket a helyszínen lehet megvásárolni a rendezvény napján. 


A Magyar Kupa mérkőzéseinek programja:


2012. április 14. (szombat)

Férfi Futsal Magyar Kupa elődöntők
Rába ETO – Újszegedi TC, 15.30
MVFC-Berettyóújfalu – 1.FC Veszprém, 18.00

2012. április 15. (vasárnap)

Női Futsal Magyar Kupa döntő
Astra Kiskunfélegyházi Bulls– Univerzum-Aramis, 16.30

Férfi Futsal Magyar Kupa döntő, 19.00


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS