Futsalválogatott: Tanulnunk kell a hibákból

2014. június. 06., 21:47   |    

Futsalválogatott: Tanulnunk kell a hibákból

A magyar futsalválogatott felkészülési mérkőzés keretében a héten kétszer is összemérte erejét Szlovákia legjobbjaival. Az első találkozón szerdán tízgólos döntetlent játszottak a mienk, míg csütörtökön 6-5-ös vereséget szenvedtek.

Az első mérkőzésen jól kezdett válogatottunk, a szünetben már 3-0-ra vezetett, de a második játékrészben nem maradt annyi ereje a csapatnak, hogy győzelmet érjen el. Öt perc alatt két gólt kaptunk, a folytatásban pedig még háromszor mattolták védelmünket északi szomszédaink, míg a mieinknek csak két gólt sikerült szerezniük, így ellentétes félidők után 5-5 lett a végeredmény. Lódi Tamás is eredményes volt, válogatottbeli századik találatát érte el.

A csütörtöki második találkozó is kiegyenlített párharcot hozott, de a végén a szlovákok örülhettek. Az első félidőben 4-2-re vezettek a vendégek, majd a második játékrész elején sikerült kiegyenlítenünk az állást. A mérkőzés végén 5-5-ös állásnál kitámadott a magyar csapat, de egy elveszített labda után kontráztak a szlovákok és megszerezték hatodik góljukat, kialakítva a végeredményt (5-6).

Sito Rivera, a magyar válogatott szövetségi edzője szerint vannak olyan játékelemek, amelyekben sokat kell még fejlődnünk, hiszen a játékosok ezeket nem gyakorolják megfelelő rendszerességgel klubjaikban.

- Öt a négyben sok hibát követtünk el, ezt még gyakorolni kell. Tanulnunk kell a hibáinkból, tudatosítanunk kell a játékosokban, hogy mikor kell inkább letámadni, többet faultolni. Nehéz egy olyan bajnokságban véghezvinni ezeket a dolgokat, ahol két profi csapat van, ezért is hasznosak a nemzetközi felkészülési mérkőzések - mondta Sito Rivera az mlsz.hu-nak.

Szlovákia szövetségi edzője, Marcos Angulo hazánkban is dolgozik, hiszen a BME Docler Akadémia csapatát irányítja a futsal NB I-ben, ezért tökéletesen tisztában volt azzal, hogy mire számíthat a mieinktől.

- Nagyon örülök a győzelemnek és annak, hogy egy küzdelmes, szoros mérkőzést játszottunk a magyarokkal. Sito Riverának külön szeretnék gratulálni ahhoz, hogy visszahozta az ETO játékosait a gödörből, nekik pedig azért, mert bebizonyították, hogy lehet rájuk számítani, és a mai napig Magyarország legfontosabb játékosai közé tartoznak. Gratulálok a BME-ben játszó Apatini Márknak a bemutatkozáshoz, az MLSZ-nek pedig szeretném külön is megköszönni a meghívást – mondta Marcos Angulo, Szlovákia szövetségi edzője az mlsz.hu-nak.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS