Gellei Imre ma délután 500. NB I-es meccsén ül a kispadon

2009. március. 14., 12:35   |    

Gellei Imre ma délután 500. NB I-es meccsén ül a kispadon

Gellei Imre, a Paks vezetőedzője nagyszerű jubileumra készül: a ma délutáni, Budapest Honvéd elleni bajnoki lesz az 500. élvonalbeli mérkőzése. A szakember, aki pályafutása során volt a Keszthely, a ZTE, a Győr, a Siófok, az MTK, a Vasas, a Ferencváros edzője, s dolgozott Cipruson is, 2001 és 2003 között a magyar válogatott szövetségi kapitánya volt, 23 mérkőzésen irányította nemzeti együttesünket.

Gellei Imre már fiatal korában tudatosan készült az edzői szakmára, 1974-ben a Testnevelési Főiskolán szerzett testnevelő tanári, majd négy évvel később labdarúgó szakedzői diplomát. 27 évesen mutatkozott be edzőként, dolgozott Keszthelyen, a ZTE-nél (két alkalommal is), Győrben, Siófokon, a Vasasnál (szintén két időszakban), az MTK-nál, Cipruson, a Ferencvárosnál, jelenleg pedig a Paks szakvezetője.

A Vasassal 1999-ben bronzérmet szerzett, 1997-ben és 1998-ban pedig negyedik helyen végzett a piros-kékekkel. Ugyancsak negyedik lett az MTK-val 1994-ben, illetve 1985-ben és 1986-ban a ZTE-vel is.

2001 és 2003 között 23 mérkőzésen volt válogatottunk szövetségi kapitánya. A 2004-es Európa-bajnokság selejtezői során vezetésével együttesünk hosszú ideig versenyben volt a kijutásért. Emlékezetes, 1-1-es döntetlennel Svédországban kezdődött a sorozat, majd egy hazai San Marino elleni győzelem után csapatunk a csoport másik nagy esélyesétől, a lengyelektől is elhozott egy pontot. Végül egy szlovéniai, majd egy lettországi vereség, majd egy Lengyelország elleni hazai kudarc fosztott meg minket a kijutás reményétől.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS