Genkben kezdi az EL-csoportkört a Videoton

2012. szeptember. 20., 00:18   |    

Genkben kezdi az EL-csoportkört a Videoton

A fehérváriak ellenfele halmozza a döntetleneket a belga bajnokságban.

A Videoton csütörtökön kezdi meg szereplését az Európa Liga csoportkörében, a fehérváriak ellenfele a belga Racing Genk lesz. A két csapat hasonlóan kezdte a szezont, hét forduló után egyaránt a negyedik helyen áll hazája bajnoki tabelláján. A Videoton négy győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel 14 pontot gyűjtött, míg a genkiek még veretlenek, de csak kétszer nyertek és ötször játszottak döntetlent.

Az Európa Ligában viszont a Videoton veretlen, a Slovan Bratislava és a Trabzonspor ellen két-két döntetlen, a belga bajnokságban jelenleg - a Genkhez hasonlóan 11 ponttal - ötödik helyén álló Gent ellen két győzelem ért továbbjutást. A Racing ezzel szemben egyszer vereséget szenvedett a selejtezőkben, a kazah Aktobe elleni kettős győzelem (2-1, 2-1) után a svájci Luzern otthonában 2-1-re kikapott, s csak az otthoni 2-0-lal biztosította be továbbjutását. A Videoton a hétvégi fordulóban a DVTK ellen játszott döntetlent hazai pályán (0-0), míg a Genktől az utolsó előtti Beveren rabolt pontot (1-1).

A KRC Genk a legutóbbi belga bajnokságban az ötödik helyen végzett, 2011 őszén viszont még a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelt. Másfél éve még három magyar játékost foglalkoztatott a csapat, de Tóth Balázs tavaly éppen a Videotonhoz igazolt, Tőzsér Dániel pedig idén nyáron szerződött az olasz Genoához. Maradt hírmondóként az egykori videotonos Köteles László, aki a csapat első számú kapusa, de bokasérülése miatt nem játszhat a csütörtöki mérkőzésen. A belgák kerete erős, dán, spanyol, francia és trinidadi légiós is játszik az együttesben, de három belga labdarúgótól lehet leginkább tartani: Jelle Vossen, Thomas Buffel és a nyáron igazolt Benjamin De Ceulaer is remek képességű játékos. A csapat edzője a holland Mario Been, egyebek mellett a Feyenoord korábbi játékosa.

A csütörtöki összecsapás előtt Paulo Sousa, a Videoton vezetőedzője elmondta: fontos, hogy a játékosai élvezzék, hogy ilyen rangos nemzetközi mérkőzésen léphetnek pályára:

- Nagyon szerettünk volna az Európa Liga csoportkörébe eljutni, és most élvezni akarjuk, hogy itt vagyunk, és ilyen jó ellenfelekkel játszhatunk, mint a Genk. A korábbi, Gent elleni mérkőzésekkel nem lehet összehasonlítani a holnapit, mert a Genk a legtöbb dologban előrébb tart, mint korábbi ellenfelünk. A hétvégén ugyan csak döntetlent játszottak a belga bajnokságban, de kitűnő támadásokat vezettek, egyszerűen nem volt szerencséjük. Ismerjük az erősségeiket, a gyengeségeiket, ahogy ők is a mi hibáinkat és erényeinket. Jó teljesítményre és jó eredményre készülünk holnap - fogalmazott a portugál szakember.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS