Gödörben az MTK, hatot lőtt az Újpest

2013. augusztus. 24., 23:11   |    

Gödörben az MTK, hatot lőtt az Újpest

Az OTP Bank Liga ötödik fordulójának szombati játéknapján a Puskás Akadémia megszerezte története első NB I-es győzelmét.

Puskás Akadémia - Kaposvári Rákóczi 1-0 (0-0)
Vezette:
Bognár Tamás (Erős Gábor, Tóth Vencel)
Gólszerző: Tischler a 90. percben

Az első félidőt a hazaiak kezdték jobban, de néhány kihagyott helyzet után a kaposváriak is aktivizálták magukat, igaz, gólt ők sem tudtak szerezni. A szünet után leült a meccs, úgy tűnt, mindkét fél megelégszik a döntetlennel. A hajrára mégis felpörögtek az események, és két kaposvári lehetőség után a 88. percben a Puskás Akadémia megszerezte a győztes gólt: Polonkai Attila bal oldali beadása után Tischler Patrik fejelt a kapu közepébe (1-0), ezzel megszületett a felcsúti klub történetének első élvonalbeli győzelme.

MTK Budapest - PMFC-Matias 0-1 (0-0)
Vezette:
Németh Ádám (Viszokai László, Buzás Balázs)
Gólszerző: Pölöskey a 46. percben

Az első negyedórában itt is, ott is csattant a kapufa, előbb Pölöskei Zsolt bombája után pattant le a lécről a labda, majd Márkvárt Dávid válaszolt egy lövéssel, ugyancsak a kapukeret mentett. A félidő hajrájában a pécsiek próbálkoztak többet, a második játékrész első percében pedig a vezetést is megszerezték: egy felívelt labdát nem tudtak kivágni a védők, Pölöskey Péter pedig 5 méterről a hálóba lőtt (0-1). A vendégek a hajrához közeledve lőttek egy újabb kapufát, míg az MTK képtelen volt feltörni ellenfele védelmét, így az eredmény nem változott, a kék-fehérek sorozatban negyedik meccsükön maradtak győzelem, és harmadikon pont nélkül.

Lombard Pápa - DVTK 0-1 (0-0)
Vezette:
Erdős Zsolt (Bozó Zoltán, Király Krisztián)
Gólszerző: Nagy (öngól) a 88. percben

Az első félidő első felében mezőnyfölényt alakított ki a DVTK, de csak szögletekig, majd két - les miatt - érvénytelenített gólig jutott. A pápaiak a szünethez közeledve feljavultak, de inkább csak átlövésekkel veszélyeztettek. A második félidőben visszaesett valamelyest az iram, de a végén jött a slusszpoén: a 88. percben a DVTK megszerezte a győztes gólt, vagy úgy is lehet fogalmazni, hogy a Pápa megszerezte a vesztes találatot: egy előreívelt labdára Nagy Tamás startolt, de ezt utólag megbánta, mert a lábáról a saját kapujába pattant a labda (0-1).

Újpest FC - Mezőkövesd-Zsóry 6-1 (2-1)
Vezette:
Solymosi Péter (Berettyán Péter, Varga Gábor)
Gólszerző: Simon a 31., Ahjupera a 44., Simon az 51., Ahjupera a 65., Tshibuabua a 83., Kabát a 90., ill. Menougong a 16. percben

Hiába kezdte aktívabban a meccset az Újpest, a vendégek szereztek vezetést, George Menougong lépett ki a védők közül, majd 14 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (0-1). A 31. percben jött az újpesti válasz, Simon Krisztián kapott jó labdát, betört a 16-osra, majd 7 méterről a bal alsó sarokba passzolt (1-1). A szünetben már a hazaiak vezettek, a 44. percben Chema Antón bal oldali beadására Jarmo Ahjupera érkezett jól, és 6 méterről a hálóba lőtt (2-1). Az 51. percben Lázár iramodott meg a jobb oldalon, jól vette észre az érkező Simont, aki 8 méterről vette be a kaput, Szántai kapus már csak beleérni tudott a labdába (3-1). A harmadik gól megtörte a vendégeket, a második félidőben az Újpest kiütésessé tette győzelmét: a 65. percben Chema Antón beadását követően Ahjupera fejelt a kapuba (4-1), a 83. percben Kabát Péter passzából Tshibuabua lőtt 14 méterről a bal sarokba (5-1), a 90. percben pedig Kabát visszakapta előző gólpasszát Tshibuabuától, és hét méterről vette be a kövesdi kaput (6-1), beállítva a végeredményt.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS