Gól nélkül maradt otthon a Paks, megszakadt az Újpest sorozata

2022. március. 20., 20:45   |    

Gól nélkül maradt otthon a Paks, megszakadt az Újpest sorozata

Az OTP Bank Liga 25. fordulójának vasárnapi játéknapján a DVSC 1-0-ra győzött Pakson, míg a Budapest Honvéd 2-0-ra nyert a Szusza Ferenc Stadionban.

Paksi FC-Debreceni VSC 0-1 (0-0)
Gólszerző: Da. Babunszki (51.)
Paks: Nagy G. - Lenzsér, Gévay (Szabó B., 61.), Szabó J. (Szélpál, 62.) - Sajbán, Windecker, Haraszti, Balogh B. (Nagy R., 75.), Medgyes - Pethő (Böde, 62.), Ádám
DVSC: Hrabina - Poór (Baranyai, 96.), Pávkovics, Deslandes, Charleston - Da. Babunszki (Bényei, 79.), Varga J., Baráth, Bódi - Do. Babunszki (Tischler, 84.), Dzsudzsák

A Paks játszott mezőnyfölényben az első félidőben, bizonyos szakaszokban letámadta ellenfelét, emiatt a Debrecennek időnként akadt gondja a labdakihozatallal. Ugyanakkor a vendégeknek nem az volt a szándékuk, hogy csak a védekezésre koncentráljanak, amint lehetett, igyekeztek megtartani a labdát, támadásokat is vezettek, komoly lehetőségei azonban csak a hazai együttesnek akadtak, egyszer a kapufán csattant a labda Haraszti lökete nyomán.
A fordulás után nem sokkal David Babunszki szépen lépett ki a labdával, és egy cselt követően pontosan kilőtte a jobb alsó sarkot. A partjelző lest jelzett, a videós elemzés alapján azonban Andó-Szabó végül középre mutatott. Némi meglepetésre került előnybe a DVSC, amire a paksiak nagy helyzetekkel válaszoltak, majd Bognár György vezetőedző hármas cserével reagált pár perccel később. A hazai csapat ezzel együtt nem igazán találta megszokott ritmusát, hiába támadott sokat, nagy gólszerzési lehetőségeket már nem tudott kialakítani. A ráadásra úgy tűnt, emberhátrányba is kerül a Paks, de Szélpál kiállítását a VAR-elemzés után visszavonta a játékvezető. A vendégcsapat két vereséget követően gyűjtötte be a három pontot vasárnap, a hazai együttes - az egész mezőny leggólerősebb alakulata - pedig egymás után másodszor nem talált ellenfele kapujába.

Újpest FC-Budapest Honvéd FC 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Zsótér (43.), Machach (82.)
Újpest: Banai - Pauljevic, Kutrumpisz, Csongvai, Antonov - Boumal, Onovo (Simon, 63.) - Croizet (Yahaya, 41., Bjelos, 83.), Mitrovic, Beridze - Zivzivadze    Budapest Honvéd: Szappanos - Baráth B., Batik, Lovric, Doka - Petruszenko, Hidi (Pantelic, 92.) - Jónsson (Kadiri, 55.), Zsótér (Nagy G., 92.), Machach (Májer, 92.) - Lukic (Traoré, 72.)
 
A kezdés után jó iram mellett bátor, nyílt játékot vállalt fel mindkét fél, majd kis idő elteltével az Újpest került mezőnyfölénybe. A hazai lehetőségekben azonban nem volt veszély, távoli lövéseik elkerülték Szappanos kapuját, akinek így nem akadt komoly védeni valója. A hajrá előtt csökkent a tempó, és akkor már a Honvéd akciói is felértek az ellenfél tizenhatosáig. A 43. percben aztán a vezetést is megszerezték a vendégek: a határozott Zsótér két újpesti között hat méterről fejelt egy beadás után a kapuba. A második félidőben a hátrányban lévő Újpest kezdeményezett, de ez a helyzeteket tekintve változatlanul meddőnek bizonyult. A Honvéd fegyelmezetten védekezett, előnye birtokában pedig az előre játékot illetően semmilyen kockázatot nem vállalt. Csupán szórványos kontrákkal igyekezett veszélyt kelteni, a 82. percben aztán egy ilyen akció végén megduplázta előnyét, Machach talált a hazai kapuba. A hátralévő időben a házigazda nem tudott újítani, az eredmény nem változott. Az Újpestnek ezzel megszakadt az öt forduló óta tartó veretlenségi sorozata, amelyben egy döntetlen mellett négyszer nyert. A két együttes legutóbbi 14 egymás elleni bajnoki összecsapását tekintve a Budapest Honvéd másodszor kerekedett az Újpest fölé, hét döntetlen és öt vereség mellett. A kispestiek ezt megelőzően 2019 augusztusában nyertek az újpestiek ellen, akkor is vendégként.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS