Goldwin-címvédés a strandlabdarúgó-bajnokságban

2014. augusztus. 02., 23:50   |    

Goldwin-címvédés a strandlabdarúgó-bajnokságban

Egymást követő harmadik évben szerezte meg a strandlabdarúgó bajnoki címet a Goldwin-Pluss Bodon FC. Ráadásul olyan magas színvonalú mérkőzésen, amelyet a világ bármely országában ünnepelne a szurkolótábor.

A döntőt felvezető bronzmérkőzésen az Aramis nem tudta megismételni az elődöntőben mutatott összeszedett, koncentrált játékát. A Bonyhád egy korai góllal vezetést szerzett, és az Aramis hiába próbálkozott, hiába tett sokat azért, hogy megszerezze a harmadik helyet, a Bonyhád már nem engedte ki a kezéből a korán megfogott érmet, és megérdemelten lett bronzérmes.

Aztán jött a döntő, amely magas színvonalú játékot, pazar egyéni teljesítményeket hozott. Szinte sormintaszerűen estek a gólok felváltva: egyik pillanatban a Goldwin szurkolói ugrottak talpra, hogy gólt ünnepeljenek, aztán a gyöngyösiek jöttek a tapssal, újra Goldwin-gól, majd Gyöngyös előny...

Nem is volt döntés a rendes játékidő végéig, jöhetett a hosszabbítás, aminek valószínűleg mindenki örült, hiszen így tovább lehetett élvezni a meccset. A végeredmény aztán drámai körülmények között született meg. A Gyöngyös jutott büntetőhöz, amelyet Berkes László végezhetett el. A válogatott játékos a kapu bal oldala felé lőtt, de Sydorenko kapus védett, a kipattanó labdát Spaccarotella szerezte meg, akivel szemben szabálytalankodtak 23 méterre a kaputól. A svájci világbajnoki ezüstérmes, jobbal lőtt, labdája a röppálya végén a bal felső saroknál a lécről vágódott a képzeletbeli gólvonal mögé. A hátra lévő időben pedig a Gyöngyösnek már nem volt esélye az egyenlítésre, így 2012 és 2013 után újra a Goldwin lett Magyarország strandlabdarúgó bajnoka.

A csapatok helyezése: 8. Garvittax; 7. Siófoki Bányász; 6. Keresztes Lovagok; 5. Vasas; 4. Aramis; 3. Bonyhád; 2. ESC-Puebla-Gyöngyös; 1. Goldwin Pluss-Bodon FC
A bajnokság legjobb kapusa: Szacskó László (Gyöngyös)
A bajnokság gólkirálya: Besenyei Ferenc (Goldwin)
A bajnokság legjobb játékosa: Fekete Viktor (Goldwin)
A Fair Play-díjat a Siófoki Bányász kapta

Lejátszották az U17-es korosztály bajnoki döntőjét is, amelyet végül a Bonyhád nyerte meg az Aramis, a Kelen FC és a Hódmezővásárhely előtt, a legjobb kapus Nagy Arnold (Kelen FC), a gólkirály Genczler Patrik, a torna legjobb játékosa Pál Patrik (Aramis) lett.

A 3. helyért
Aramis-BS Plastic─Bonyhád 0-2
ARAMIS: Sikur (Ledő) – Farsang, Korozmán, Vajay, Tősér, Tóth, Béres, Frank P., Frank T. Edző: Soós Ferenc
BONYHÁD: Komáromi (Kácsor) – Jaksa, Sebestyén, Máté N., Máté R., Sebestyén, Pap, Kirch, Szlama. Edző: Bölcsföldi Zoltán
Gólszerző: Jaksa (2)

Döntő
Goldwin Pluss-Bodon FC─ESC Puebla-Gyöngyös 6-5
GOLDWIN: Sydorenko (Ács) – Fekete, Besenyei, Vernyik, Badalik, Spaccarotella, Ughy, Angyalos, Kovács. Edző: Csomós Tamás
ESC PUEBLA-GYÖNGYÖS: Ficsór (Szacskó) – Rui Coimbra, Duarte Vivo, Kamal Ali, Meier, Berkes, Csoszányszki, Simonyi, Ábel. Edző: Weisz Tamás
Gólszerzők: Fekete V. (3), Besenyei, Kovács, Spaccarotella ill. Duarte Vivo (3), Rui Coimbra, Berkes

A bajnoki döntők „árnyékában” két barátságos felkészülési mérkőzést játszott a magyar válogatott. A szakmai stáb egyértelmű célja az, hogy a válogatott a jövő hétvégén (8-10), Siófokon rendezendő Eb-selejtező tornán, valamint az azt követő héten rendezendő európai döntőn csúcsformában legyen, és ebben a munkában kiváló „eszköz” volt a japánok elleni két meccs.

Az elsőn kicsit görcsösen kezdett a csapat, de a szurkolók felől áradó nagy szeretet, a telt házas aréna jótékony hatása győzelemmé értett. Főleg a bajnoki elődöntőben is remeklő bonyhádi játékosok játszottak kiválóan, Jaksa kettő, Sebestyén egy góllal vállalt nagy szerepet a sikerben. Ám mindez nem ért volna győzelmet, ha a hosszabbításban Ficsór Dávid nem lő egy távoli gólt. De lőtt, ezzel a csapat megnyerte az első meccset – majd két remek góllal kezdte a másodikat szombat este. Fekete Viktor és Berkes László góljaival gyors vezetést szerzett a csapat, ám a második harmadtól némileg kijött a csapaton, hogy két nap alatt a bajnokságban és a válogatottban is kemény meccseket játszottak, összesen négyet. Ám a fantasztikus közönség segítségével a válogatott az utolsó percekre egyenlített, és állt a zászló, hogy megint hosszabbítás lesz. Csakhogy a japánok kimagaslóan legjobb játékosa, Ozu Moreira egy csodálatos félfordulatos ollózással eldöntötte a meccset, amelynek a vége nem sikeredett túl barátságosra: két sportszerűtlenül ünneplő játékost ki kellett állítani a vendégektől. Ezzel együtt elmondható, hogy az egy hét múlva esedékes Eb-selejtezőre optimistán készülődhet a magyar válogatott.

Magyarország-Japán 4-3
MAGYARORSZÁG: Ficsor (Szacskó) – Sebestyén, Jaksa, Turós, Ughy, Ábel, Berkes, Fekete, Besenyei.
JAPÁN: Tekurina (Ginoza) – Hirofumi, Akagua, Ozu, Takaaki, Makino, Szota, Toma, Hanguci, Yomauchi, Matsuo.
Gólszerzők: Jaksa (2), Sebestyén, Ficsór ill. Akagua, Toma, Ozu

Magyarország-Japán 4-5
MAGYARORSZÁG: Ficsor (Komáromi) – Sebestyén, Jaksa, Turós, Ughy, Ábel, Berkes, Fekete, Besenyei, Simonyi, Badalik
JAPÁN: Tekurina (Ginoza) – Hirofumi, Akagua, Ozu, Takaaki, Makino, Szota, Toma, Hanguci, Yomauchi, Matsuo.
Gólszerzők: Badalik (2), Fekete, Berkes ill. Takaaki (2), Takasuke, Oda, Ozu

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS