Gólerős csapatok ütközete jön

2021. november. 26., 12:43   |    

Gólerős csapatok ütközete jön

A Paksot fogadja a DVSC az OTP Bank Liga 14. fordulójában. Minkét együttes sok gól lő, de sokat is kap. A Loki gólkülönbsége 0, míg a Paksé 5.

A 6. helyen álló Paks és a 9. DVSC csatáját hozza a 14. forduló az OTP Bank Ligában. A két vidéki együttes párharca gólgazdak találkozónak ígérkezik, hiszen a Paks jegyezte eddig a legtöbb, a Loki pedig a harmadik legtöbb találatot a bajnokságban – szám szerint 32-t és 26-ot.

Az xG szám, amely azt mutatja meg, egy csapat kísérleteiből mekkora eséllyel születik gól, szintén a Paksnál a legnagyobb: 32,26. A DVSC-nél a helyzetek minősége alapján viszont csak 15,53 az „elvárt” gólok száma. A bajnokság átlaga a kettő között van: 19,18. A legtöbb gólt (9) szerző játékos is paksi, Ádám Martin (illetve vele holtversenyben áll a Honvédos Nenad Lukic), míg a legtöbb asszisztot (7) Dzsudzsák Balázs jegyzi a Lokiban.

Kapott gólok tekintetében azonban mindkét gárda a tabella végén kullog, a Loki kapuját 26 alkalommal vették be az ellenfelek (ezzel a 10. helyen áll), míg a Paks eggyel több, 27 gólt kapott eddig (és a 11. a listán).

A Paksnál arányos az eloszlás: 16 gólt szerzett eddig mindkét félidőben. A DVSC viszont a második játékrészre tartogatja az erejét, találatai közül 20 a második 45 perc alatt született.

A Wyscout adatai szerint az atomvárosiak leggyakrabban a 3-5-2-es felállással próbálkoznak, a debreceniek pedig a 4-4-2-t preferálják.

Hasonlóan áll a két együttes a cselek tekintetében: a Paks átlagosan 25.44 cselt mutat be 90 perc alatt, míg a Loki 24,73-at.

Messze lekörözik azonban a paksiak a hajdúságiakat, ha a labda visszaszerzéséről van szó: ebben ők a listavezetők, míg a Debrecen az utolsó. A passzokkal viszont a Loki áll jobban, 323.26 passza van egy mérkőzésen, amely 79%-a sikeres; míg ezek a számok a Paksnál 308.19 és 73%. Azonban ha szétbontjuk ezt a statisztikát, mindenhol paksi előnyt találunk: a támadó harmadba adott passzok, a mélységi átadások (amelyek minimum 20 méterre történtek az ellenfél gólvonalától), a támadó és a keresztpasszok tekintetében egyaránt.

Jóval több párharcot is vállal fel a Paks, a szerelésekben azonban a DVSC mutatkozik jobbnak.

A találkozót november 28-án, 13.30-kor rendezik és az M4 Sport élőben közvetíti.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS