Gólesőt hozott a fővárosi rangadó

2010. május. 09., 20:22   |    

Gólesőt hozott a fővárosi rangadó

Vasárnapra egy mérkőzés maradt a Soproni Liga 27. fordulójából, az MTK az Újpestet fogadta. A vendégek gólokban gazdag, fordulatos mérkőzésen 5-4-re nyertek úgy, hogy a házigazdák már 4-1-re is vezettek a második félidőben. Győzelmével az Újpest megelőzte a Zalaegerszeget és feljött a negyedik helyre a tabellán.

Háromgólos előnyt adott el az MTK

MTK Budapest - Újpest FC 4-5 (2-0)
Vezette: Berger József (Forgács Attila, Medovarszki János)
Gólszerző: Pál a 25., Pál a 30., Pál a 63., Pál a 67., illetve Vasiljevic (11-esből) az 55., Korcsmár a 69., Vasiljevic a 72., Vasiljevic (11-esből) a 74., Vaskó a 87. percben
Kiállítva: Szabó Á. az 53. percben

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, de a 25. percben a házigazdák szereztek vezetést, Lázok János bal oldali szögletét követően Pál András fejelt a bal felső sarokba (1-0). Mindössze öt perccel később már két gól volt az MTK előnye, Kulcsár Tamás jobb oldali beadása után Pál elé került a labda, aki közelről az üres kapuba passzolt (2-0). A második félidőben emberhátrányba kerültek a hazaiak, Szabó Ádám kapott piros lapot, a szabálytalansága után megítélt büntetőt pedig Dusan Vasiljevic értékesítette (2-1). A kék-fehérek tíz emberrel is veszélyesek voltak, egy védelmi hibát követően Pál már a harmadik gólját szerezte (3-1). A 67. percben a védők között kilépő Pál negyedszer is eredményes volt, és ekkor úgy tűnt, eldőlt a mérkőzés (4-1). A vendégek azonban nem adták fel, a 69. percben egy beadást követően az előrehúzódó Korcsmár Zsolt lőtt 6 méterről a hálóba (4-2). A 72. percben Tóth Norbert adott be szögletet, Vasiljevic érkezett a legjobb ütembe és a kapuba fejelt (4-3). A 74. percben már egyenlő volt az állás, a Korcsmár elleni szabálytalanságért megítélt büntetőből Vasiljevic szerzett gólt (4-4). A végeredmény a 87. percben alakult ki, ekkor egy sarokrúgás után Vaskó Tamás fejelt a bal sarokba (4-5). Újabb gól már nem esett, az Újpest kiváló mérkőzésen szerezte meg a három pontot, és ezzel feljött a tabella negyedik helyére.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS