Gólfesztivállal továbbjutó a női U17-es válogatott

2013. augusztus. 01., 20:48   |    

Gólfesztivállal továbbjutó a női U17-es válogatott

Lévay Andrea együttese 8-0-ra legyőzte a letteket a moldovai Európa-bajnoki selejtező második fordulójában.

A moldávok 5-0-ás legyőzése után a magyar válogatott a lettek ellen lépett pályára csütörtökön, és egy pillanatig sem hagyott kétséget afelől, hogy sokkal jobb csapat ellenfelénél. Bár az első negyedórában meddő volt a mieink fölénye, a 15. percben Kaján Zsanett találatával megtört a jég. A 22. percben Gruber is betalált, és úgy ért véget a félidő, hogy az ellenfélnek egyetlen kapura lövése sem volt, míg a mieink akár további gólokat is szerezhettek volna.

A fordulás után feljavult a helyzetkihasználásunk, Krascsenics Petra 46. percben lőtt gólja megtörte az ellenfelet, és innentől csak a gólkülönbség volt kérdéses. Csányi Diána, Szakonyi Emese, Kaján Zsanett, Szabó Viktória, Krascsenics Petra volt a további gólszerzőink sorrendje, így alakult ki a 8-0-ás végeredmény.

Az utolsó forduló előtt a mieink vezetik a csoportot a második, szintén hibátlan Izland előtt, és függetlenül az északiak elleni vasárnapi meccstől már biztosan továbbjutottak az elitkörbe.

- A legfontosabb, hogy továbbjutást érő győzelmet arattunk - mondta Lévay Andrea a mérkőzést követően az mlsz.hu-nak. - Tudtuk, hogy jobbak vagyunk a letteknél, de az első félidőben kicsit enerváltabban játszottunk, még a lábakban volt az első meccs. A második félidőben jól szálltak be a cserék, lendületesebbek lettek középen a támadásaink, formás támadás végén szép gólokat szereztünk. Örülünk a győzelemnek és a továbbjutásnak, de még hátra van egy meccs, és minden megteszünk a csoportelsőség megszerzéséért.

- Nagyszerű eredményt értünk el, főleg annak fényében, hogy az utóbbi években egyszer sem sikerült az U17-es női válogatottnak továbbjutnia a selejtezőből - mondta Vágó Attila szakágvezető. - A lányok két meccs után vezetik a tabellát Izland előtt, és ez mindent elmond arról, hogy milyen jó közösség alakult ki az elmúlt hónapok alatt. Gratulálok a lányoknak és szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik segítettek a továbbjutást kiharcolásában. Izland ellen felszabadult játékot várok, szeretnénk legyőzni magasabban jegyzett ellenfelünket.

Európa-bajnoki selejtező, Moldova
Magyarország-Lettország 8-0 (2-0)
Magyarország: Prekovics Emese (Mészár Krisztina, 53.) - Andriska Renáta, Horti Boglárka, Rozmis Gabriella, Szabó Viktória - Nyúzó Boglárka, Vancsik Viktória (Krascsenincs Petra, 41.) - Gruber Brigitta (Karscsenics Csilla, 41.), Csányi Diána, Szakonyi Emese - Kaján Zsanett
Gólszerzők: Kaján a 15., Gruber a 22., Kracsenics P. a 46., Csányi 48., Szakonyi az 55., Kaján a 60., Szabó 66., Krascsenics a 76. percben

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS