Gólgazdag bajnokság volt

2007. június. 18., 16:00   |    

Gólgazdag bajnokság volt

A Borsodi Liga 2006-2007-es idényében 677 gól született, ami 2.82-es meccsenkénti átlagot jelent.

A gólátlag szerinti összehasonlítás

A legkevesebb gólt hozó forduló a 10. volt, a játéknapon mindössze 13 találat esett (1.63-as meccsátlag). A legtöbbször a 28. fordulóban találtak a kapuba a játékosok, ebben a körben 37 gól született, ami 4.63-as átlagot eredményezett. (A tavasz legtermékenyebb fordulója 29 góllal a 8. volt - 3.63 -, az ősz 'legsoványabbja' pedig a 16. játéknap volt, 15 góllal, s 1.88-as átlaggal.)


Győzelmek és találatok szerinti összehasonlítás

Ősszel az MTK Budapest győzött a legtöbb alkalommal (tizenkétszer) s a legtöbb gólt (32) is a kék-fehérek szerezték.

Ősszel az MTK győzött a legtöbb alkalommal
Az MTK-t egy másik kék-fehér klub, a ZTE követte, a zalaiak 10 győzelemmel és 27 góllal dicsekedhettek ősszel. Az őszi győzelmi dobogó harmadik foka a Debrecené volt, a Loki 30 gólja kilenc győzelmet jelentett. A legkevesebb őszi gól és győzelem egyaránt a váciaké, Palásthyék mindössze tizenkétszer találtak a kapuba, s csak egyszer nyertek. A bajnokság első felére a Honvéd sem volt büszke, a piros-feketék csupán háromszor nyertek, és 17 gólt szerezetek. A Kaposvár csak egyszer győzött többször a kispesti klubnál, a Rákóczi 4 sikere 14 őszi gólból 'jött össze'.

A tavasz aztán a Debrecené volt, a hajdúságiak tizenháromszor nyertek és 33 gólt értek el. A Honvéd is parádézott, 8 nyert meccsel és 31 góllal ő lett a tavaszi második.
Tavasszal a kispestiek nyolcszor nyertek
A kispestiekhez hasonlóan a Kaposvár is megtáltosodott: 8 győzelem, 25 találat. A Vác formája nem sokat javult tavaszra, a Duna-parti klub ekkor is mindössze három meccset nyert és csak 9 gólt lőtt. A Pécs azonban a piros-kékeknél is gyengébb tavaszt produkált, csak kétszer győzött és a 12 gólra sem lehetnek büszkék a baranyaiak. E két gárdát csak hajszállal - négy győzelem, 16 gól - tudta megelőzni a Győr.


Hazai és idegenbeli mérleg

Hazai pályán a DVSC-TEVA volt a legfélelmetesebb, a csapat 13 alkalommal győzött és 34 gólt szerzett. Az MTK is 'udvariatlan vendéglátó' volt, a Hungária körúton 11-szer nyert, s 32 gólt rámolt be az ellenfeleknek. A ZTE sem volt gyenge otthon, a kék-fehérek 10 hazai győzelme 29 gólból jött össze.

Aligha meglepetés, hogy a Vác szerezte a legkevesebb hazai győzelmet (három siker, 15 gól), de a Pécs sem volt félelmetesebb - szintén 3 győzelem és csak eggyel több találat, azaz 16. Összehasonlításunkban a REAC végzett e két klub előtt,
A REAC szurkolói hazai pályán 25 gólt láthattak
Rákospalotán hat hazai győzelmet és 25 gólt láthattak a szurkolók.

Idegenben ugyanazok voltak a legsikeresebbek, mint otthon. Az első a Debrecen (kilenc győzelem, 29 gól), a második az MTK Budapest (8; 29) a harmadik pedig a ZTE (7; 25). A legveszélytelenebb vendég a Vác és a Győr volt (a két csapat egyaránt mindössze egy győzelmet és 14 gól szerzett), de a Tatabánya sem volt sokkal félelmetesebb (2 győzelem, 11 gól).


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS