Gólgazdag szombat az OTP Bank Ligában

2013. október. 05., 22:24   |    

Gólgazdag szombat az OTP Bank Ligában

Az OTP Bank Liga 10. fordulójának szombati játéknapján öt meccsen 22 gól esett, vagyis 4,4-es átlagot produkáltak a csapatok.

Győri ETO - Lombard Pápa 4-1 (1-0)
Vezette:
Becséri Dániel
Gólszerző: Pátkai a 32., Trajkovics az 55., Andrics az 57., Koltai az 59., ill. Arszics a 81. percben

Az első félidőben a pápaiak szervezetten védekeztek, az ETO sokáig nem tudta feltörni a vendégek bunkerét, de a 32. percben egy jobb oldali beadás után Pátkai Máté félfordulatból, ollózva a kapu bal oldalába lőtt (1-0). A pápaiak nem voltak esélytelenek az egyenlítésre, de a második félidő elején volt egy négyperces rövidzárlatuk, amikor három kontrából három gólt kaptak: előbb Nikola Trajkovics bombázott a léc alá (2-0), majd Koltai Tamás volt eredményes (3-0), végül Nemanja Andrics talált a jobb alsó sarokba (4-0). A pápaiak a csereként beállt Lazar Arszics révén két kapufát is lőttek, majd a 81. percben megszerezte a becsületgólt, Arszics lövése után a labda megpattant Lipták Zoltán lábán és a kapuban kötött ki (4-1).



PMFC-Matias - Puskás Akadémia 1-2 (0-2)
Vezette:
Erdős József
Gólszerző: Frőhlich a 88., ill. Lencse a 4., Lencse a 35. percben

A Puskás Akadémia már a 4. percben gólt lőtt, egy kontra során Lencse László lépett ki, elhúzta a labdát Gőcze Gergő mellett, majd a kapu közepébe passzolt (0-1). A felcsútiak két kényszerű cserét is végrehajtottak a szünetig, de így is szereztek egy gólt, Lencse egy előreívelt labdát kaparintott meg, majd a jobb alsó sarokba gurított (0-2). A második félidőben mezőnyfölényben játszott a Pécs, de elrontotta a helyzeteit, amikor pedig sikerült betalálnia, már késő volt: a 88. percben Márkvárt Dávid beadása után Frőhlich Roland 14 méterről a bal sarokba lőtt (1-2), így alakult ki a végeredmény.

DVTK - Mezőkövesd-Zsóry 5-0 (1-0)
Vezette
: Bognár Tamás
Gólszerző: Futács a 34., Futács (11-esből) az 54., Bacsa a 66., Batioja a 80., Bacsa a 84. percben

A Mezőkövesd az első félórában veszélyesebben játszott, gyorsan váltott át támadásba, ha a befejezések jobban sikerülnek, többször is bevehették volna az öt meccse kapott gól nélkül álló diósgyőriek kapuját. A vezetést azonban a házigazdák szerezték meg, Barczi Dávid beadása után Futács Márkó fejelt a kapu bal oldalába (1-0). A második félidő 9. percében Horváth Tamás, a kövesdiek kapusa elütötte Bacsa Patrikot, ő piros lapot, a hazaiak büntetőt kaptak, amelyet Futács értékesített (2-0). A 66. percben Bacsa megpecsételte a vendégek sorsát, három védő között cselezte be magát a kapu előterébe, majd 5 méterről a bal alsó sarokba lőtt (3-0). A 80. percben Futács remek labdájával Goher Gergő futott le a bal oldalon az alapvonal közeléig, pontosan adott be, Augusto Batioja pedig 5 méterről az üres kapuba továbbított (4-0). A kegyelemdöfést Bacsa vitte be, Futács beadása után a csereként beállt támadó lövését csak a gólvonal mögül tudta kiütni a kövesdiek cserekapusa, Ficsór Dávid (5-0).



MTK Budapest - KTE-Phoenix Mecano 2-2 (1-0)
Vezette
: Szabó Zsolt
Gólszerző: Fejes a 20., Batik a 84., ill. Szavics a 63., Nagy a 73. percben

A sérülések és egy mumpszjárvány miatt tartalékos MTK a 20. percben vezetést szerzett, Horváth Péter lövése után Antal Botondról kipattant a labda, az érkező Fejes András pedig a öt méterről léc alá emelt (1-0). A folytatásban a Kecskemét jóval többet támadott ellenfelénél, és a 63. percben meg is született a megérdemelt egyenlítés, egy jobb oldali beadás után Vladan Szavics 16 méterről a bal alsó sarokba lőtt (1-1). A 73. percben Nagy Patrik is átlőtte a hazai védelmet, jó 20 méterről talált a bal alsó sarokba (1-2). Az MTK a hajrára fordulva ismét támadólag lépett fel, és a 84. percben egyenlített, Hajdú Ádám beadása után Batik Bence fejelt a kapu bal oldalába (2-2), beállítva a végeredményt.



Haladás - Kaposvári Rákóczi 4-1 (1-1)
Vezette:
Németh Ádám
Gólszerző: Halmosi az 5., Radó az 50., Radó (11-esből) a 80., Fehér a 82., ill. Lukas a 37. percben

A Haladás gyors góllal kezdte a meccset, egy kaposvári labdavesztést követően Halmosi Péter kapott jó labdát a balösszekötő helyén, és egy állítás után a kapu jobb oldalába lőtt (1-0). A gól után a Haladás támadójátéka nem állt igazán össze, de semmi nem utalt arra, hogy egyenlíthet a Kaposvár. A 37. percben mégis megszületett a vendégek gólja, egy kapu elé ívelt szabadrúgásra Lukas ugrott fel fejelni, és a kimozduló Rózsa Dániel fölött a kapuba csúsztatott (1-1). A második félidőben feljavult a Haladás támadójátéka, az 50. percben Ranilovic kapus egy beadás után megfogta ugyan a labdát, de miután ütközött Jánvári Gáborral, kiejtette, az arra járó Radó András pedig két méterről a bal alsó sarokba gurított (2-1). A 80. percben Jánvári vágta fel Radót a 16-oson belül, a megítélt büntetőt a sértett értékesítette (3-1). A 82. percben Halmosi Péter beívelés után Fehér Zoltán 10 méterről, kapásból a léc alá lőtt (4-1).

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS