Gólnélküli rangadók a Magyar Kupában

2013. november. 27., 20:10   |    

Gólnélküli rangadók a Magyar Kupában

A Videoton FC és a DVTK rangadóján és a Ferencváros-Újpest derbin sem találtak a kapuba a csapatok a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.

Miközben az OTP Bank Liga idénybeli 120 meccsén egyetlen 0-0-ás döntetlen sem született, a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének szerdai játéknapján két találkozó is gól nélkül ért véget. Ráadásul a két legjobban várt meccsről van szó, a DVTK fehérvári vendégjátékáról, valamint a Fradi-Újpest derbiről.

A Ferencváros többet támadott ugyan az Újpestnél a Puskás-stadionban, de csak kapufáig jutott, a döntetlen mellett Leonardo combsérülése és Muhamed Besic 80. percben történt kiállítása is nehezítette a zöld-fehérek dolgát.

Székesfehérváron a Videoton FC többször került helyzetbe, mint a DVTK, a vendégek viszont közelebb jártak a gólhoz, a 73. percben Gohér Gergő kapufát fejelt. Az eredmény - akárcsak vasárnap, a bajnokságban - döntetlen lett, egy hét múlva Diósgyőrben ismét összecsapnak a felek egymással.

A Haladás már a 11. percben vezetést szerzett Nyíregyházán, egy kapusról kipattanó labdát Halmosi Péter továbbított a hálóba. A szombathelyiek a meccs végéig tartották az előnyüket, és egygólos előnyből várhatják a visszavágót.

A Győri ETO ugyancsak egygólos előnyt szerzett Kaposváron. A vendégek Marek Strestik révén az 59. percben előnybe kerültek, majd Jánvári Gábor öngóljával lett 0-2 az állás. A 70. percben Oláh Lóránt büntetőből csökkentette a hátrányt, de az egyenlítésre már nem futotta a hazaiak erejéből.

A Lombard Pápa is 2-1-es idegenbeli győzelmet aratott, méghozzá a másodosztályú Siófok otthonában. A pápaiak Orosz és Griffiths találataival szereztek kétgólos előnyt, a házigazdák szépítő találatát Pál lőtte.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, első mérkőzések:

Siófok (NB II)–Lombard Pápa 1–2 (0-1)
Gólszerző: Pál a 68., ill. Orosz a 24., Griffiths a 46. percben

Nyíregyháza (NB II)–Haladás 0–1 (0–1)
Gólszerző: Halmosi a 11. percben

Videoton FC - DVTK 0–0

Kaposvári Rákóczi - Győri ETO 1–2 (0–0)
Gólszerző: Oláh a 70. (11-esből), ill. Strestík az 59., Jánvári (öngól) a 65. percben

Ferencváros - Újpest FC 0-0

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS