Gólok, meglepetések futószalagon

2011. április. 23., 21:09   |    

Gólok, meglepetések futószalagon

Meglepetésekben és gólokban sem volt hiány a Monicomp Liga 24. fordulójában, a bajnokságban botladozó Kecskemét 4-1-re kiütötte a harmadik Kaposvárt, a tavaszi első Vasas, hazai pályán 5-1-es vereséget szenvedett a címvédő Debrecentől, a Budapest Honvéd pedig 1–0-ra legyőzte a második helyezett Paksot.

Négy gólt szerzett az utolsó 20 percben a Videoton

 

Videoton FC - Lombard Pápa Termál FC 4-0 (0-0)

Vezette: Berger József (Albert István, Forgács Attila)

Gólszerző: Alves a 69., Lencse a 77., Alves a 81., Nikolic a 88. percben

 

Szűcs Lajos, a vendégek kapusa hiába állta sokáig a sarat Székesfehérváron, a Videoton fölényesen, négy góllal legyőzte a Pápát. Szűcs hálója csak a 70. percben rezdült meg először: a hálóőr, bár elsőre kivédte André Alves tizenegyesét, a kipattanó labda utáni ismétlést már nem tudta hárítani (1-0). A 77. percben Gosztonyi András kapu felé tartó labdáját Lencse László beljebb segítette, ezzel lett 2-0. A 81. percben Alves – a felezővonalról indulva – már a harmadik fehérvári találatot szerezte (3-0), nem mellesleg 22. góljával megerősítette első helyét a góllövőlistán. A végeredményt két perccel a rendes játékidő vége előtt a csereként beálló Nemanja Nikolic állította be (4-0).

 

 

Menetrendszerű Délczeg-találat Siófokon

 

BFC Siófok - Szolnoki MÁV 1-1 (0-1)       

Vezette: Solymosi Péter (Berettyán Péter, Horváth Róbert)

Gólszerző: Délczeg a 74., ill. Milicic a 35. percben

 

Két kieséstől fenyegetett csapat találkozott egymással Siófokon, ahol a Szolnok vendégeskedett. A 35. percben Fitos László a hazai kapu elé csavart egy szabadrúgást, amelyből a jól érkező Boris Milicic hatalmas gólt lőtt (0-1). A második félidőben a Siófok mindent megtett az egyenlítés érdekében, és siker is koronázta erőfeszítéseit, a 73. percben Délczeg Gergely az ötösről a kapu jobb alsó sarkába csúsztatott (1-1). A csatár immár ötödször volt eredményes az utóbbi négy mérkőzésén.

 

 

A Kecskemét kitömte a Rákóczit

 

Kecskeméti TE-Ereco - Kaposvári Rákóczi 4-1 (2-0)

Vezette: Németh Ádám (Farkas Balázs, Butkai Zsolt)

Gólszerző: Bori (11-esből) a 6., Tököli a 17., Litsingi a 46., Foxi a 65., ill. Peric a 64. percben

 

A hétközi, ZTE elleni 5-1-es kupagyőzelem után újfent kitett magáért a Kecskemét, de ezúttal a bajnokságban: 4-1-es sikert aratott a tabella harmadik helyén álló Kaposvári Rákóczi ellen. Bori Gábor már a 6. percben vezetéshez juttatta a KTE-t, magabiztosan értékesítve a Francis Litsingi lerántásáért megítélt 11-est (1-0). A 17. percben Tököli Attila góllal fejezte be a Foxi és Litsingi által vezetett hazai kontratámadást, amivel kétgólos előny birtokában vonult szünetre Tomiszlav Szivics együttese (2-0). A 46. percben Litsingi óriási kapásgólt ragasztott a kaposvári kapu jobb felső sarkába (3-0). Azonban nem hagyta annyiban a Rákóczi, de hiába szépített Milan Peric szöglet utáni bombagóljával (3-1), egy perc múlva Kethevoama Foxi hét méterről a kapu bal alsó sarkába lőve állította be a 4-1-es végeredményt.

 

 

Elvesztette tavaszi veretlenségét a Vasas

 

Vasas-Híd - DVSC-TEVA 1-5 (0-2)

Vezette: Vad II István (Kispál Róbert, Viszokai László)

Gólszerző: Németh N. a 70., ill. Simac a 24., Bódi a 31., Coulibaly a 47., Bódi az 54., Coulibaly a 81. percben

 

Első idegenbeli győzelmét aratta a bajnokságban a címvédő Debrecen, megtörve a Vasas tavaszi veretlenségét. A 2011-es eredményeket tekintve első angyalföldiek mindössze egy gólt kaptak az utóbbi hét bajnokijukon, a debreceniektől viszont mindjárt ötöt. A 24. percben Dajan Simac beletette fejét Szakály Péter kapáslövésébe, ami megzavarta Németh Gábor kapust (0-1). Hét perc elteltével Bódi Ádám növelte a vendégek előnyét (0-2). A 47. percben Adamo Coulibaly közeli fejessel mattolta a Vasas kapusát – eldőlt a találkozó (0-3). A DVSC nem állt le, az 55. percben Bódi meglódult a jobb szélen, majd a jobb felső sarokba vágta a labdát (0-4). Bár a Verpecz István hasa alatt a hálóba találó Németh Norbert révén a hazaiak szépítettek a 70. percben (1-4), hamar visszaállt a négygólos különbség, miután Coulibaly a 81. percben újfent betalált (1-5).

 

 

Kikapott a Paks a Bozsik-stadionban

 

Budapest Honvéd - Paksi FC 1-0 (0-0)

Vezette: Oláh Gábor (Szpisják Zsolt, Medovarszki János)

Gólszerző: Lovric a 33. percben

 

Hatalmas meglepetés született a Bozsik-stadionban, a tabella második felében található Budapest Honvéd 1-0-ra legyőzte a bajnokság első számú meglepetéscsapatát, a jelenleg második Paksot. A mérkőzés egyetlen találata a 33. percben született: Ivancsics Gellért a jobb oldalról adott be szögletet, és a rövid oldalra érkező Ivan Lovric a kapuba bólintott (1-0).


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS