Gólzápor a Megyeri úton

2008. augusztus. 30., 22:51   |    

Gólzápor a Megyeri úton


A Soproni Liga 6. fordulójának szombati játéknapján a listavezető Vasas kikapott Szombathelyen, és a Kecskemétet 4-3-ra legyőző Újpest vette át az első helyet a tabellán.


Kabát és Csordás is duplázott

Újpest FC - Kecskeméti TE-ERECO 4-3 (2-0)

Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Vámos Tibor)
Gólszerző: Cutuk a 7., Bozic a 20., Kabát a 74., Kabát a 89. illetve Yannick a 67., Csordás a 70., Csordás (11-esből) a 80. percben

A 2723. élvonalbeli meccsét játszó - s ezzel az eddigi rekorder Ferencvárost megelőző - Újpest gyorsan vezetést szerzett, Kabát Péter bal oldali szabadrúgása után Josip Cutuk közelről kotorta a hálóba a labdát (1-0). A 20. percben kettőre nőtt a hazai lila-fehérek előnye: Mario Bozic jó 25 méterről bombázott a jobb alsó sarokba (2-0). A vendégek is alakítottak ki lehetőségeket, de a magabiztos újpestiek megakadályozták őket a gólszerzésben. A második játékrészben jóval aktívabbá vált a Kecskemét, többször is veszélyeztetett, és a 67. percben sikerült is szépítenie, egy kontratámadás végén Andona Yannick pöckölt közelről a hálóba (2-1). Sőt, az ekkor már fölényben futballozó vendégek a 70. percben egyenlítettek, Csordás Csaba 18 méterről bombázott a kapuba (2-2). Az Újpest azonban gyorsan ismét előnybe került, a 74. percben Kabát Péter hat méterről, jobbról lőtt a háló közepébe (3-2). A hazaiak azonban csak hat percig vezetettek, Kassai Viktor játékvezető ugyanis kezezés miatt 11-est ítélt a vendégeknek, s a büntetőt Csordás Csaba értékesítette is (3-3). A remek meccset viszont mégis az Újpest nyerte: a 89. percben Kabát Péter hét méterről a bal alsó sarokba továbbított (4-3).

Kivédekezte a Haladás

Szombathelyi Haladás - Vasas 1-0 (1-0)
Vezette:
Arany Tamás (Márton Zsolt, Iványi István)
Gólszerző: Rajos a 35. percben

Jó iramban kezdődött a találkozó, a forduló előtt a tabellát vezető Vasas bátran támadott, így mindkét oldalon adódtak lehetőségek. A gólra azonban egészen a 35. percig kellett várni, ekkor Tóth Péter bal oldali beadását követően Rajos Gábor 10 méterről, estében a léc alá lőtt (1-0). A második félidőben kevesebb lehetőséget alakítottak ki a csapatok, a Haladás inkább az előny őrzésére törekedett, helyzeteket a vendégek alakítottak ki. Gólt azonban nem szerzett a fővárosi gárda, így a Haladás otthon tartotta mindhárom pontot, és letaszította a tabella első helyéről az angyalföldieket.

Apostu mesterhármast szerzett

Nyíregyháza Spartacus FC - REAC 4-0 (2-0)
Vezette:
Bede Ferenc (Ortó Gyula, Márkus Tamás)
Gólszerző: Apostu a 19., Apostu a 42, Apostu a 68., Shevel a 78. percben
Kiállítva: Erős a 22. percben

Sok hibával kezdte a mérkőzést a REAC, és a sorozatos pontatlanságokat már a 19.percben kihasználta a hazai együttes. Radu Bogdan Apostu és Bárányos Zsolt kényszerítője után előbbi 10 méterről a bal sarokba helyezett (1-0). A gól után három perccel megfogyatkozott a REAC: Erős Károlyt állította ki a játékvezető. Még a szünet előtt kihasználta emberelőnyét a Nyíregyháza: Lippai Ákos jobb oldali beadása után Apostu 8 méterről a kapu bal oldalába fejelt (2-0). A 68. percben Apostu megszerezte harmadik találatát is: Lippai bal oldalról ívelt be szögletet, a román támadó 4 méterről bólintott a hálóba (3-0). A második félidőre a REAC játéka teljesen szétesett, és a 78. percben megszületett a negyedik hazai gól is: Apostu ezúttal az előkészítésben jeleskedett, beadására Jurij Shevel érkezett, aki 6 méterről a léc alá fejelt (4-0). A hajrában a nyírségiek kétszer is betaláltak a kapuba, de ezeket a gólokat Bede Ferenc játékvezető les miatt érvénytelenítette, a hazaiak fölényes győzelmét azonban ezek az ítéletek sem befolyásolták.

Igazságos döntetlen Fehérvárott

FC Fehérvár - Gabona Trans-Kaposvár 1-1 (1-1)
Vezette:
Szilasi Szabolcs (Lémon Oszkár, Fehér Gyula)
Gólszerző: Pavilicic a 31. illetve Bogdán a 3. percben

A vendégek remekül kezdték a mérkőzést, már a 3. percben megszerezték a vezetést, ekkor egy hazai védelmi hibát követően Bogdán Gábor szerzett labdát a fehérvári 16-os előterében, majd jobbal a bal felső sarokba lőtt (0-1). A fehérváriak azonnal átvették az irányítást, mindent megtettek az egyenlítésért, és a 31. percben erőfeszítéseiket siker koronázta: Milan Pavlicic cselezgetett a kaposvári tizenhatos vonalánál, majd 15 méterről a jobb sarokba helyezett (1-1). A második félidőben élénk volt a játék, a hazaiak többet veszélyeztettek, de a Rákóczi is alakított ki helyzeteket. Gól azonban egyik oldalon sem született, igazságos pontosztozkodás lett a találkozó vége.

Tíz emberrel szerzett pontot a Diósgyőr

Paksi FC - DVTK 1-1 (1-1)
Vezette:
Szabó Zsolt (Kispál Róbert (ifj. Kormányos Gábor)
Gólszerző: Tököli a 17. illetve Kamber a 23. percben
Kiállítva: Búrány a 60. percben

Az első negyedóra alacsony színvonalú játékot hozott, egyik csapat sem tett sokat a vezetés megszerzése érdekében, a 17. percben mégis megszületett az első gól: Tököli Attila lépett ki a vendég védők között, majd 18 méterről a kifutó Köteles László mellett a jobb alsó sarokba gurított (1-0). Nem sokat kellett várni az egyenlítésre: a 23. percben Djordje Kamber fordult kapura, majd az alapvonaltól 5 méterre, kissé jobbról lövéssel próbálkozott. A hazai kapus még beleért a labdába, de a hálóba pattant róla a labda (1-1). A 60. percben Búrány Zoltán a tizenhatoson belül szabálytalankodott Tökölivel szemben, ezért a játékvezető kiállította a vendégek védőjét. A megítélt büntetőt a sértett végezte el, ám Köteles hárította a jobb sarokra tartó lövést. A hajrá nem bővelkedett izgalmakban, az alacsony színvonalú mérkőzésen mindkét csapat egy ponttal gazdagodott.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS