Gólzáporos és fordulatos mérkőzésen szerzett pontot a Paks

2011. augusztus. 27., 21:00   |    

Gólzáporos és fordulatos mérkőzésen szerzett pontot a Paks

Az OTP Bank Liga 7. fordulójának szombati játéknapján, négy mérkőzésen összesen 15 gól született.

Otthon tartotta a három pontot a Diósgyőr

 

DVTK - BFC Siófok 2-1 (0-1)

Vezette: Böcskei Balázs (Forgács Attila, Tóth István)

Gólszerző: George az 54., Luque a 80., illetve Melczer (11-esből) a 18. percben

 

Az OTP Bank Liga 7. fordulójának szombat délutáni első mérkőzésén az egyaránt 8-8 pontos Diósgyőr és a Siófok mérkőzött meg egymással. Mindkét együttesnek fontos volt a három pont megszerzése, hiszen egy győzelemmel pontszámbeli előnyre tehetett szert a másikkal szemben. A tikkasztó hőségben megrendezett találkozón - kissé meglepetésre - a vendégek léptek fel támadólag, s az első 10 perc után már helyzetekig, sőt a 18. percben büntetőig jutottak: a Kecskés Tamás lerántásáért megítélt büntetőt Melczer Vilmos értékesítette (0-1). Az első félidő végéig a Balaton-partiak uralták a játékot, Bojan Bozsovic és Haraszti Zsolt révén könnyedén növelhették volna előnyüket, a hazaiak csak kisebb helyzetekig jutottak. A második játékrész elején fordult a kocka, a diósgyőriek vették magukhoz a kezdeményezést, s a szünetben csereként beállt George Menougong révén az 54. percben egyenlítettek (1-1). A Siófok nem tudta hozni első félidei formáját, a piros-fehérek mezőnyfölénye pedig a 80. percben góllá érett, Jose Luque 20 méterről leadott bombája után a labda védhetetlenül vágódott a bal felső sarokba, ezzel alakult ki a végeredmény (2-1). A hőség miatt ivószünetekkel is tarkított, ennek ellenére kifejezetten színvonalas és nagy iramú találkozón a második félidőben mutatott játéka alapján megérdemelten nyert a Diósgyőr, megszerezve ezzel harmadik hazai győzelmét. 

 

 

Kikapott a Videoton Kispesten

 

Budapest Honvéd - Videoton FC 1-0 (0-0)

Vezette: Kassai Viktor (Szpisják Zsolt, Medovarszki János)

Gólszerző: Danilo (11-esből) az 58. percben

Kiállítva: Akassou a 94., ill. Sanchez az 57. percben

 

A címvédő Videoton a Honvéd otthonába látogatott ebben a fordulóban. A kispestiek két pont előnnyel vágtak neki az összecsapásnak, így a fehérváriak győzelmük esetén maguk mögé utasíthatták volna a vendéglátókat. Az első félidőt apró szabálytalanságok, és mezőnyjáték jellemezte, helyzetek csak elvétve akadtak a csapatok előtt. Többet birtokolta a labdát a Videoton, de a szünetig nem tudta megszerezni a vezetést, csupán egy lesgólig jutott Andre Alves révén, így 0-0-ás döntetlennel vonulhattak öltözőbe a csapatok. A második játékrész 57. percében Héctor Sanchez szabálytalankodott saját tizenhatosán belül, tizenegyeshez jutott a Honvéd, amit Danilo értékesített (1-0). Sanchez a szabálytalanság után megkapta második sárga lapját, a vendégek emberhátrányban folytatták a mecsset. A vezető gól után pár perccel a csereként beálló Nemanja Nikolic egalizálhatott volna, fejese azonban a kapufát találta el. A hátralévő időben a címvédő emberhátrányban is mindent megtett az egyenlítésért, de az utolsó percekre beszoruló Honvéd jól védekezett, és megnyerte a találkozót. A fehérváriak idegenben továbbra is nyeretlenek a bajnokságban. A találkozó legvégén az elszabaduló indulatokat Kassai Viktornak kellett megfékeznie, előbb a hazaiak vezetőedzőjét, Supka Attilát küldte el a kispadtól, majd a futballpályára nem való megnyilvánulásáért Jean-Baptiste Akassout is kiállította a 94. percben.

 

 

Fordulatos mérkőzésen igazságos döntetlen Kaposváron

 

Kaposvári Rákóczi - MVM Paks 4-4 (2-0)

Vezette: Berke Balázs (Kepe Arnold, Butkai Zsolt)

Gólszerző: Peric a 30., Peric a 33., Balázs a 70., Safaric (11-esből) a 86., illetve Kiss az 56., Bartha a 69., Böde a 88., Sipeki a 90. percben  

 

A somogyiak hazai környezetben még nem találtak legyőzőre a szezonban, így Kis Károly együttesére nehéz feladat várt a mérkőzés előtt. A várakozásoknak megfelelően kezdtek a hazaiak, már az első fél óra után két góllal vezettek, Milan Peric volt eredményes előbb a 30., (1-0), majd 33. percben (2-0). Mindkét találat egy védőről lepattanó labdából született, aminél a szerb támadó volt a legszemfülesebb. Még az első félidőben megvolt az esélye a szépítésre az atomvárosiaknak, a 39. percben Éger László tizenegyesét azonban Lubos Hajduch hárította. Így a kaposváriak vonulhattak nyugodtabban a pihenőre az első 45 perc után. A fordulás után nem sokkal szépíteni tudott a tavalyi ezüstérmes, az első félidőben csereként beálló Kiss Tamás 14 méterről talált be az 56. percben (2-1). Kiss jó cserének bizonyult, ugyanis a 69. percben az ő beadásából bólintott a léc alá Bartha László, s ezzel kiegyenlített a Paks (2-2). A hazaiak azonnal válaszoltak, a 70. percben Balázs Benjámin szép egyéni akció után bombázott a bal felső sarokba, ismét előnyhöz juttatva ezzel csapatát (3-2). A 86. percben aztán már két góllal vezetett a Rákóczi, ugyanis a Balázs ellen elkövettet szabálytalanság miatt megítélt büntetőt Nikola Safaric belőtte (4-2). A mérkőzés végjátéka aztán őrületesen alakult, a vendégek kétgólos hátrányból három perc alatt egyenlíteni tudtak. A 88. percben Böde Dániel lőtt gólt (4-3), majd a 90. percben Sipeki István megszerezte a paksiak negyedik, egyenlítő találatát is (4-4), ezzel a két csapat egy szórakoztató meccsen megosztozott a pontokon.

 

Javított a Pécs

 

Pécsi MFC - Lombard Pápa Termál FC 2-1 (2-1)

Vezette: Farkas Ádám (Kelemen Attila, Kis Zoltán)

Gólszerző: Horváth a 38., Frőhlich a 45., illetve Ganugrava a 12. percben

 

A forduló előtt a tabella harmadik helyén álló Pécs a nyolcadik Pápát fogadta. A hazaiak kissé álmosan kezdték a játékot, s ezt a vendégek már az első percekben kihasználták, előbb Cézár Quintero veszélyeztetett, majd Lovrencsics Gergő helyzeténél kellett bravúrral védenie Dibusz Dénesnek. A pápaiak mezőnyfölénye aztán a 12. percben góllá érett, Giorgi Ganugrava 25 méterről talált a hálóba (0-1). A vezető gól után sem hagyott alább a vendégek lendülete, a Pécs szinte alig jutott labdához az első 20 percben. A 38. percben aztán magára talált, és egyenlített a hazai együttes: Horváth Zsolt lőtte ki a bal alsó sarkot a tizenhatos vonaláról (1-1). Még a szünet előtt sikerült a vezetést is átvennie a Pécsnek, egy jobb oldali szabadrúgás után Frőhlich Roland elé került a labda, aki öt méterről nem hibázott, így hazai előnnyel ért véget az első félidő (2-1). A második játékrészben tovább növelhette volna előnyét a pécsi együttes, de Gyánó Szabolcs és Frőhlich helyzeteinél a vendégek kapusa, Szűcs Lajos hárítani tudott. A pápaiaknak nem sikerült az egyenlítés a hátralévő időben, az OTP Bank Liga egyik újonca tartja jó formáját, és továbbra is az élmezőnyben foglal helyet a tabellán.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS