Gólzáporos forduló

2006. november. 25., 17:58   |    

Gólzáporos forduló

A Borsodi Liga 15. fordulójának szombati játéknapján hat találkozót rendeztek. Igen sok gól született, volt mesterhármas is, de Bajzát Péter triplája nem ért egyetlen pontot sem. A REAC meglepetésre legyőzte a Fehérvárt, a Debrecen kiütötte a Sopront - a Loki hat gólt szerzett a hűség városában.

Paks - Kaposvári Rákóczi 1-0 (1-0)
Paks, 1000 néző
Vezette: Iványi Zoltán (Szpisják Zsolt, dr. Hegyi Péter)
Gólszerző: Belényesi a 20. percben
Sárga lap: Fehér a 67. illetve Vasziljevics a 68., Alves a 92. percben

Mindkét csapat bátran kezdett, az együttesek felváltva vezették a támadásokat. Kiegyenlített játékot láthattak a nézők, a különbség az volt a csapatok között, hogy a házigazdák ki tudták használni az egyik helyzetüket, s egy szép támadás végén vezetést szereztek. A gól nem változtatott a játék képén: a Kaposvár próbált egyenlíteni, ám a hazaiak sem álltak le, ezért jó volt a mérkőzés. A második félidőben a vendégcsapat kissé elfáradt, a paksiak ekkor már egyértelmű fölénybe kerültek, de - bár jó néhány lehetőségük adódott - többször nem tudtak a kapuba találni. A Paks győzelme megérdemelt, bár ha a Kaposvár szerencsésebb, pontot szerezhetett volna.


REAC - FC Fehérvár 2-0 (0-0)
Budai II László Stadion, 800 néző
Vezette: Gergely Sándor (Deutsch Szabolcs, Márkus Tamás)
Gólszerző: Somorjai a 75., Nyerges a 77. percben
Sárga lap: Sallai a 33., Pusztai a 45., Kapcsos a 64. illetve Dajics a 28. percben
Kiállítva: Kocsis G. a 25. percben

A vendégek játszottak fölényben az első negyedórában, ám ekkor átvette az irányítást a REAC. A palotaiak több helyzetet is kidolgoztak, de ezekkel nem tudtak élni, sőt - tizenegyest is hibáztak. A - tizenegyessel egyidőben - emberhátrányba került Fehérvár beszorult, de az első félidőben nem kapott gólt. A második játékrész közepén azonban két perc alatt kettőt is. Ezzel el is dőlt a találkozó, a vendégekben nem volt annyi erő, hogy szépítsenek, a REAC pedig tartotta az eredményt. A hazaiak meglepetésre legyőzték a Fehérvárt, ám a mutatott játék alapján sikerük teljesen megérdemelt volt.


Zalaegerszegi TE - FC Tatabánya 1-0 (0-0)
Zalaegerszeg, 3000 néző
Vezette: Mészáros István (Viszokai László, Kovács Zoltán)
Gólszerző: Franciskovics a 99. percben.
Sárga lap: Sebők V. a 7. illetve Necas a 16., Mile a 60. percben

Lendületesen kezdett a hazai együttes, a kék-fehérek azonban gyakran nem játszották végig az akcióikat, inkább távoli lövésekkel próbálkoztak - sikertelenül. Fölényben futballozott a ZTE, de a kontrákra apelláló Tatabánya akcióiban is volt veszély - a vendégek a játékrész végén kapufát is lőttek. A második félidő nyomasztó egerszegi fölényben telt el, de sokáig úgy tűnt, hiába dolgoztak ki számos helyzetet a kék-fehérek, nem tudtak gólt szerezni. A mérkőzés végén a korábban fejsérülést szenvedett Waltner összeesett, a csatárhoz mentőt kellett hívni. Az ápolás miatt sok volt a hosszabbítás, aminek végül a ZTE örülhetett: a 99. percben a kékek megszerezték a győztes gólt.


Diósgyőr FC - Győri ETO FC 4-3 (2-2)
Diósgyőr, 3000 néző
Vezette: Sápi Csaba (Szalai Zoltán, Vígh Tibor)
Gólszerző: Elek a 2., Foxi a 22., Vitelki az 51., Farkas V. a 74. illetve Bajzát a 16., Bajzát a 32., Bajzát az 57. percben
Sárga lap: Tokody a 64., Bajzát a 77. percben
Kiállítva: Douva a 87. percben

Nagyszerű találkozót játszott a két csapat. Az első perctől kezdve mindkét együttes a gólszerzésre törekedett, ezért jó iramú, változatos és közönségszórakoztató volt a játék. Az első negyvenöt percben a házigazdák kétszer is vezetést szereztek, de Bajzát mindkétszer egyenlített. A második félidő is kiváló volt, a hazaiak ismét előnyt szereztek, de Bajzát Péter újra válaszolt, mesterhármast érve el. A győri csatár mégsem örülhetett önfeledten a találkozó után, mert a Diósgyőr újra előnyt szerzett - s erre a találatra már nem volt válaszuk a zöld-fehéreknek. Izgalmas, remek találkozó volt, sok góllal, jó játékkal, kiváló egyéni teljesítményekkel.


PMFC-Pécs Plaza - Dunakanyar-Vác 1-1 (0-0)
Pécs, 1800 néző
Vezette: Arany Tamás (Kis Zoltán, Márton Zsolt)
Gólszerző: Szabados a 85. illetve Vén (11-esből) az 50. percben
Sárga lap: Győri az 54., Kulcsár Á. a 64. Pest K. a 65. illetve Farkas P. a 82. percben

Bár a hazaiak voltak a találkozó esélyesei, a váciak nem kezdtek megilletődötten, s ha nem is produkáltak pazar játékot, bátran futballoztak, és több helyzetet dolgoztak ki, mint a vendéglátók. A pécsiek mintha nem játszottak volna teljes erőbedobással: többször is csak nézték, ahogyan a vendégek helyzetbe kerülnek - majd kihagyják a lehetőségeket. Nem is igazán volt meglepetés, hogy a második félidő elején harcosan futballozó váciak szereztek vezetést. Ezután rákapcsolt a Pécs, a vendéglátók számos helyzetet alakítottak ki, s a találkozó végén sikerült is egyenlíteniük. A pontosztozkodás igazságosnak mondható - más kérdés, hogy a hazai gárda miért csak hátrányban kezdett el futballozni...


FC Sopron - DVSC-TEVA 1-6 (1-2)
Sopron, 1500 néző
Vezette: Török Károly (Tompos Zoltán, Székely Ferenc)
Gólszerző: Birtalan a 6. illetve Kiss Z. a 17., Halmosi a 23., Leandro a 68., Sidibe a 75., Zsolnai a 84., Sidibe a 89. percben
Sárga lap: Feczesin a 41., Demjén az 50., Radu a 63., Munteanu a 66. illetve Szatmári a 40., Kiss Z. a 43. percben

A debreceniek óriási hibáját kihasználva gyorsan előnyt szerzett a Sopron, a Loki azonban hamar egyenlíteni tudott. A vendégek lendületben maradtak, magukhoz ragadták az irányítást és az első félidő közepén a vezetést is megszerezték. A Sopron is többször veszélyeztetett, de a hajdúságiak szilárdan védekezetek, jól szűrték a támadásokat. A második negyvenöt perc elején nekiveselkedett ugyan a Sopron, de egyenlítés helyett ismét gólt kapott, s ezután valóságos debreceni parádé következett. A vendégek meg sem álltak hat gólig, s teljesen padlóra küldték a Sopront. Az első játékész izgalmasabb finist ígért, de a soproniak a harmadik vendéggól után összeomlottak, s megadták magukat a Lokinak. A debreceniek győzelme ekkora különbséggel is megérdemelt.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS