Gólzáporos meccsen vereség a csehektől

2017. február. 28., 17:02   |    

Gólzáporos meccsen vereség a csehektől

A magyar U15-ös válogatott 7-6-os vereséget szenvedett a csehek elleni felkészülési mérkőzésen, Telkiben.

Az U15-ös válogatott e heti összetartásának programjában két nemzetközi mérkőzés is szerepel, az első találkozót kedden délután játszotta le a csapat a csehek ellen. Az összecsapáson mindkét fél a támadójátékot helyezte előtérbe, és sokat hibázott védekezésben (utóbbi kitétel főképp a mieinkre vonatkozott), az első 40 percben tíz gól született. A góllövésben a vendégek jártak az élen, öt perc után már két találattal vezettek, és ezt követően is végig előnyben voltak, mi 2-0, 3-1, 5-2 és 6-3 után szépítettünk, így alakult ki a félidei 6-4-es eredmény.

A fordulás után valamivel nagyobb figyelmet kapott a védekezés mindkét oldalon, a második 40 percben csak három gól született: előbb feljöttünk 6-5-re, majd a csehek visszaállították a kétgólos különbséget, végül büntetőből alakult 7-6-ra az állás. A hajrában közel jártunk az egyenlítéshez is, de ziccereket hibáztunk, így vesztesen hagytuk el a pályát.

- Az első félidőben börleszkbe illő jeleneteket produkáltunk a saját kapunk előtt, sajnos olyan egyéni hibákat vétettünk, amelyek nemzetközi szinten nem férnek bele a játékba. A második félidőre stabilizáltuk a védelmüket, a helyzeteink alapján közel jártunk az egyenlítéshez is. A támadójátékunk végig kifejezetten erős volt, de nem tudtunk annyi gólt szerezni, amivel kompenzálhattuk volna az extrém mennyiségű védelmi hibánkat. Bízom benne, hogy a csütörtöki mérkőzésen már azt az arcát mutatja a csapat védekezésben, amit a korábbi mérkőzéseken megszokhattunk tőle - fogalmazott a találkozó után Preisinger Sándor szövetségi edző.

Magyarország-Csehország 6-7 (4-6)
Magyarország: Bencze Antal (Németh Márk, 41.) - Berekali Márk, Balogh Botond, Iyinbor Patrik (Török Kevin, 38.), Hosszú Zétény - Kata Mihály, Kosznovszky Márk (Szalka Máté, 71.) - Zuigéber Ákos, Major Sámuel, Komáromi György - Kalmár Benedek (Kenderesi Dávid, 71.)
Magyar gólszerzők: Zuigéber Ákos 7., 59., Kata Mihály 21., Komáromi György 28., 54., 39.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS