Gólzáporos szombat

2007. augusztus. 11., 22:25   |    

Gólzáporos szombat

Szombaton hat mérkőzést játszottak le az NB I negyedik fordulójából. A szurkolóknak nem volt okuk panaszra: a meccseken 23 találat született, ami remek gólátlagot jelent.

Dzsudzsák Balázs remekelt

A mérkőzés 19. percében Dzsudzsák Balázs szerzett vezetést a Debrecennek: a válogatott középpályás 25 méterről bombázott a bal felső sarokba (1-0). A 30. percben azonban egyenlített a ZTE, a gólhelyzetben lévő Waltner Róbert önzetlenül adott Koplárovics Bélához, aki közelről a léc alá lőtt (1-1). A vendégek lendületben maradtak, s még a szünet előtt átvették a vezetést, a 43. percben egy védelmi hiba után Damir Pekic egyedül vezethette a labdát a DVSC kapujára, s nem is hibázott (1-2). A Loki nem adta fel, s az 53. percben ismét egyenlő volt az állás - ekkor Demjén Gábor lőtt 17 méterről a jobb felső sarokba (2-2). A lelkesen futballozó piros-fehérek gyorsan fordítottak is: Dzsudzsák egy csel után 17 méterről vágta a labdát a kapu bal oldalába (3-2). A rangadót a hazai csapat nyerte, de a végül pont nélkül maradt zalaiak is jó teljesítményt nyújtottak.

Tovább menetel a Honvéd

Határozottan kezdett a fővárosi gárda, s a 14. percben meg is szerezte a vezetést: Guie-Guie Gneki Abraham lövését ugyan Kovács Attila még védeni tudta, de a berobbanó Hercegfalvi Zoltán közelről a hálóba passzolt (0-1). A 35. percben aztán már Abraham is eredményes volt - Vincze Zoltán beadása után öt méterről fejelt a kapuba (0-2). A hazaiak ezután emberhátrányba is kerültek: a 37. percben Tököli Attila reklamált túl vehemensen, amiért előbb sárga, majd kisvártatva piros lapot is kapott. A 48. percben a kispestiek bebiztosították győzelmüket, Abraham közeli gurításával immár a második gólját szerezte a mérkőzésen (0-3). A Honvéd folytatta remek sorozatát: a kispesti együttes négy mérkőzés után is százszázalékos, és a tabella élén áll.

A második REAC-győzelem

Alaposan bekezdett a REAC: a 9. percben Nyerges Krisztián passzolt 10 méterről a kapu bal alsó sarkába (1-0), a 13. minutumban pedig Torma Gábor helyezett közelről a háló közepébe (2-0). A vendégek a második félidő derekán szorosabbá tették az eredményt, a 60. percben Filó Tamás 22 méterről, szabadrúgásból hatalmas gólt szerzett (2-1). A házigazdák azonban gyorsan válaszoltak, a 62. percben Nyerges öt méterről csúsztatott a kapu bal oldalába (3-1). A Tatabánya nem eresztett le, a 89. percben Weisz Tamás beadása után Nógrádi Árpád közelről felejt a hálóba (3-2). Az egyenlítés azonban nem sikerült a vendégeknek, sőt, a Tatabánya a mérkőzés végre meg is fogyatkozott - a 90. percben Dienes András kezezésért piros lapot kapott.

Stevanovicon (is) múlt

Az első félidőben százszázalékos gólszerzési lehetőség adódott a Siófok előtt: a vendégek Fülöp Zoltánnal szabálytalankodtak a 16-oson belül, amiért természetesen büntető járt. A Balaton-partiak azonban nem tudtak élni a lehetőséggel, Forgács András 11-esét ugyanis Sasa Stevanovic védte. A győriek az 56. percben azonban kihasználtak egy alkalmat - közvetett szabadrúgást követően Stark Péter bombázott 16 méterről a jobb alsó sarokba (0-1). Az eredmény később már nem változott, az ETO megszerezte második idei győzelmét, a Siófok pedig továbbra sem tud győzni hazai pályán.

Hétgólos találkozó

A 7. percben már vezetett a Fehérvár, Sitku Illés lőtt hét méterről a kapu közepébe (1-0). A házigazdák a 24. minutumban megduplázták az előnyt, ekkor Jusuf Dajic helyezett a hálóba (2-0). Öt perccel később Denys Rebryk közeli lövése révén szépített a Vasas (2-1), de nem sokáig örülhettek az angyalföldiek. A 32. percben ugyanis Kovács Gábor a 16-oson belül buktatta Dajicot, amiért nemcsak büntető járt, hanem piros lap is. A 11-est Sitku magabiztosan értékesítette (3-1). A 60. percben tovább növelte a különbséget a hazai együttes, Sitku átadása után Farkas Balázs 25 méterről hatalmas gólt lőtt (4-1). A vendéglátók ezután sem udvariaskodtak, a 76. percben Dajic beadása után Mario Bozic lőtt 15 méterről a kapuba (5-1). A 83. percben faragott hátrányából a fővárosi gárda, B. Tóth Balázst buktatta Kocsis Gábor a 16-oson belül, s a megítélt tizenegyest Lázok János értékesítette (5-2).

Jól szerepel az új újonc

A Sopron kezdett lendületesebben és a fölény gyorsan előnnyé is vált: a 9. percben Jimmy Jones Tchana közelről kotorta a kapuba a labdát (1-0). A gól után lassan magára talált a Nyíregyháza, és az újonc nem sokkal később egyenlített is. A 25. percben Miskolczi László jó 25 méterről vette célba a kaput, és a labda Varga Zoltán mellett a hálóba vágódott (1-1). A Sopron a második, a Nyíregyháza pedig a hetedik pontját szerezte meg az új bajnokságban.


Az NB I szombati eredményei:


DVSC-TEVA - Zalaegerszeg 3-2 (1-2)
Gólszerző: Dzsudzsák a 19., Demjén az 53., Dzsudzsák az 55. illetve Koplárovics a 30., Pekic a 43. percben

Paks - Budapest Honvéd 0-3 (0-2)
Gólszerző: Hercegfalvi a 14., Abraham a 35., Abraham a 48. percben
Kiállítva: Tököli a 37. percben

REAC - Tatabánya 3-2 (2-0)
Gólszerző: Nyerges a 9., Torma a 13., Nyerges a 62. illetve Filó a 60., Nógrádi a 89. percben
Kiállítva: Dienes a 90. percben

Siófok - Győri ETO FC 0-1 (0-0)
Gólszerző: Stark az 56. percben

FC Fehérvár - Vasas 5-2 (3-1)
Gólszerző: Sitku a 7. Dajics a 24., Sitku (11-esből) a 33., Farkas B. a 60, Bozic a 76. illetve Rebryk a 29., Lázok (11-esből) a 83. percben
Kiállítva: Kovács G. a 32. percben

FC Sopron - Nyíregyháza 1-1 (1-1)
Gólszerző: Tchana a 10. illetve Miskolczi a 27. percben

(A mérkőzések jegyzőkönyvei megtekinthetők a Bajnokságok menüpont alatt, az Eredmények címszónál.)


(Fotó: nb1.hu)


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS