Grassroots: ismét Európa Kupa-döntőt rendeznek Kecskeméten

2017. július. 27., 11:04   |    

Grassroots: ismét Európa Kupa-döntőt rendeznek Kecskeméten

Hatodik éve találkoznak a gyermekotthonokban élő fiatal labdarúgók Kecskeméten az MLSZ támogatásával sorra kerülő nemzetközi tornán.

Hétfőn kezdődik Kecskeméten az egy hétig tartó nemzetközi labdarúgótorna a gyermekotthonokban élő fiatal focisták részére. A hatodik éve zajló Gyermekotthonok Grassroots Labdarúgó Európa Kupa döntője egyben az MLSZ Grassroots szociális programjának évzáró rendezvénye is. Érkezik csapat az eseményre Lengyelországból, Bulgáriából, Csehországból, Dániából, Hollandiából, Horvátországból, Macedóniából, Németországból, Oroszországból, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából és Ukrajnából is.

- Az MLSZ támogatásával a Hit és Sport Alapítvány rendezésében valósítjuk meg a tornát. Az idei döntőre 14 ország 18 csapatának közel 300 fiatal futballistája érkezik, akik öt napon keresztül küzdenek a győzelemért és a helyezésekért. Ebben az évben újítottunk kicsit a lebonyolításon, ez abban nyilvánul meg, hogy két korosztályba (16 év alatti és 16 év feletti) soroltuk a csapatokat. A kisebbek kispályán, a nagyok keresztpályán játszanak. Továbbra is különlegességnek számít, hogy néhány csapatnak lányjátékosok is tagjai. A 12 külföldi együttes mellett négy hazai csapat kap lehetőséget a részvételre, ki kell emelni, hogy valamennyi csapat hasonló sorsú, gyermekotthonokban élő fiatalokból áll. Az Európa Kupa nagyon jó lehetőség arra, hogy találkozzanak más országbeli sorstársaikkal, barátságok szövődjenek és táguljon világlátásuk – mondta Petrika Ibolya Grassroots koordinátor, szociális programvezető.

Az Alapítvány ezzel a programmal több díjat is nyert, köztük 2013-ban az UEFA legjobb Grassroots Projekt aranyfokozatát. A rendezvényt – mint minden évben – ezúttal is Nyilasi Tibor MLSZ elnökségi tag nyitja meg. A közel egy hétig tartó labdarúgó eseményt kulturális és egyéb szabadidős programok teszik még színesebbé, emlékezetesebbé.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS