Grassroots: nagy sikerrel zárult az UEFA tanulmányútja

2013. június. 29., 20:31   |    

Grassroots: nagy sikerrel zárult az UEFA tanulmányútja

Június 24-27 között három ország (Azerbajdzsán, Grúzia és Macedónia) 11-11 fős küldöttsége tanulmányozta a Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots-programját Telkiben.

Az MLSZ a program kezdete óta másodszor volt házigazdája az UEFA tanulmányiút-sorozatának, ezt megelőzően a szövetség 2010-ben az elitképzés területén rendezett tanfolyamot.

- Nagyon sikeres programja ez az UEFA-nak, amit bizonyít, hogy már hat éve folyamatosan tart - mondta Őze Tibor, a tanulmányút szervezésének vezetője. - Küldöttségünk azóta évente háromszor utazott el tanulmányozni különböző országok női labdarúgó-, elitképző-, edzőképző és Grassroots-programját. Nagyon büszkék vagyunk, hogy az UEFA méltónak ítélte a bemutatásra Grassroots terén végzett munkánkat. Azért döntöttünk a jelentkezés mellett, mert programunk jelentős éve 2013, hiszen szociális programjaink fejlesztésével pályáztunk a Grassroots Charta második csillagára, és az UEFA Grassroots Panel Bizottsága 2013-ban máris fogadta kandidálásunkat.

A három nap alatt az MLSZ munkatársai a Grassroots-program szinte minden szegmenséről tartottak előadást, a vendégek két utánpótlásklubot is meglátogattak. Kiemelt szerep jutott a Grassroots-mozgalom fontos részének, a Grassroots Szervező tanfolyamoknak. A tanfolyamon résztvevő norvég Per Ravn Omdal, az UEFA Grassroots-nagykövete is kiemelte az önkéntesek bevonásának fontosságát a programokba, sőt a Vasas pályán rögtönzött tájékoztatót tartott az önkéntesség szükségességéről az edzést néző szülők számára.

- A tanulmányút végén a résztvevő küldöttségektől kért írásos visszajelzések alapján nagy sikere volt a rendezvénynek, számunkra pedig fontos tanulságokat hozott, hiszen így együtt még mi sem láttuk programjainkat. Ezeket a tapasztalatokat, természetesen felhasználjuk majd az elkövetkezendőn időszakban – tette hozzá Őze Tibor.

Grassroots_2day_136|

Kovács Szilveszter Grassroots-igazgató elmondta: a következő években az MLSZ Grassroots-programja tovább léphet előre az UEFA értékelési rendszerében.

- Örülünk, hogy végre mi is megoszthattuk külföldi vendégeinkkel saját elképzeléseink és programjaink részleteit a Grassroots labdarúgás területén. A workshopon résztvevő országok egy vagy két csillaggal rendelkeznek az UEFA Grassroots Charta értékelési rendszerében, de mindannyian nagyon szeretnének tovább fejlődni. Úgy gondolom, hogy számunkra nagy esély nyílik a következő 2-3 évben elérni a harmadik és a negyedik csillagot is, ezzel fel tudnánk zárkózni az európai középmezőnyhöz a hétcsillagos értékelési rendszerben. Ez a profi labdarúgásunk hátországának, az egész futballkultúrának az erősödését is jelezné – fogalmazott Kovács Szilveszter.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS