Gulácsi Péterék az Európa Ligában folytatják

2017. december. 06., 23:51   |    

Gulácsi Péterék az Európa Ligában folytatják

Tavasszal már nem lesz magyar játékos a Bajnokok Ligájában, miután mindkét magyar BL-érdekelt csapat vereséget szenvedett a sorozat 2017-es csoportkörének utolsó fordulójában. Ezzel együtt Gulácsi Péterék kivívták a folytatás lehetőségét az Európa Ligában, Sallai Roland csapata, az APOEL számára viszont befejeződött az idei nemzetközi kupaszereplés.

A válogatott hálóőr csapata, az RB Leipzig 2–1-re kapott ki hazai pályán a Besiktastól. A törökök a 10. percben büntetőből szerezték meg a vezetést, majd a 82. percben a mérkőzés játékvezetője, Kassai második sárga lappal kiállította a lipcseiktől Ilsankert.

Három perccel a vége előtt az RB Leipzig emberhátrányban tudott egyenlíteni, az utolsó percben azonban a Besiktas győztes gólt szerzett. Gulácsiék így a G-csoport 3. helyén végeztek, vagyis tavasszal az Európa Ligában folytatják majd nemzetközi kupaszereplésüket. A magyar válogatott kapusa végigjátszotta a mérkőzést.

A másik magyar BL-szereplő játékos, Sallai Roland csapata 3–0-s vereséget szenvedett a Tottenhamtől, és ezzel az idei szezonra véget ért számára a nemzetközi szereplés, mivel a H-csoport utolsó helyén fejezte be a csoportkört két pontot szerezve a bombaerős csoportban, ráadásul a csapat csak rosszabb gólkülönbségének köszönhetően végzett a Borussia Dortmund mögött. Sallai a félidőben csereként lépett pályára a londoni találkozón. 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS