Gyirmóton szerezné meg első idei pontját a MOL Fehérvár FC

2022. március. 18., 13:37   |    

Gyirmóton szerezné meg első idei pontját a MOL Fehérvár FC

A Ferencvárosban kezdődik az NB I 25. fordulója, majd Újpesten zárul. Péntektől vasárnapig tart a hétvégi élvonalbeli mérkőzések sora.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Péntek, Groupama Aréna, 20.00)
A listavezető Ferencváros a legutóbbi öt mérkőzésén veretlen maradt az OTP Bank Ligában, de a legutóbbi nyolc, a Groupama Arénában játszott bajnoki mérkőzéséből csupán hármat nyert meg. A Mezőkövesd tétmérkőzésen legutóbb 2019 novemberében nyert a Ferencvárosban. Supka Attila együttese, amely a tizedik helyre csúszott vissza, a legutóbbi négy fordulóban csak két pontot gyűjtött. Február 12-én emlékezetes győzelmet aratott Debrecenben, de azóta kétszer is kikapott, egyszer Újpesten, egyszer Pakson.

ZALAEGERSZEGI TE FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Szombat, Zalaegerszeg, 15.00)
A ZTE magára talált februárban, a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésén nyolc pontot szerzett. Ezzel feljött az ötödik helyre, azonos pontszámmal áll a közvetlenül előtte lévő Pakssal. Pályaválasztóként két hete legyőzte a Fehérvárt, az volt 2022-ben az első hazai sikere. A Puskás Akadémia egy hete a Paks elleni sikerével lezárta négy mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozatát. Idegenben a legutóbbi öt mérkőzéséből csak egyet nyert meg és egyet veszített el, három döntetlen mellett.

GYIRMÓT FC GYŐR–MOL FEHÉRVÁR FC
(Szombat, Gyirmót, 17.30)
Mindössze négy pont választja el egymástól a két csapatot, a tizenegyedik helyen álló Gyirmót 25, a hetedik helyezett Fehérvár 29 pontot gyűjtött eddig. Csertői Aurél együttese kitűnően kezdte a tavaszt, az első három mérkőzését megnyerte, de azonban négy mérkőzésen mindössze két pontot szerzett. Pályaválasztóként a legutóbbi hét mérkőzésén csak egyszer nyert, s egyik mérkőzésen sem tudott ezek közül egynél több gólt szerezni. A MOL Fehérvár klubtörténeti mélypontra került azzal, hogy a legutóbbi hét bajnoki mérkőzését egytől egyig elveszítette.

MTK BUDAPEST–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Szombat, Józsefváros, 19.45)
Húsz pont választja el egymástól a két csapatot, a harmadik helyezett Kisvárdát és a tizenkettedik MTK-t. A kék-fehérek a legutóbbi öt fordulóban csak egyszer kaptak ki, de elsősorban a fővárosi klubok ellen szerepelnek jól. Szeptember 25. óta nem nyertek a Hungária körúton vidéki csapat ellen, sőt, előtte, még augusztusban, kikaptak a Kisvárdától is. A szabolcsi együttes nagyon sokszor játszik döntetlent, de a legutóbbi tizenhat (!) bajnoki mérkőzéséből csupán a Ferencváros ellen játszottakat veszítette el. A Ferencváros elleni március 6-i veresége előtt három egymást követő idegenbeli mérkőzése is gól nélkül ért véget.

PAKSI FC–DEBRECENI VASUTAS SC
(Vasárnap, Paks, 13.15)
A Paks egy héttel ezelőtt nem szerzett gólt Felcsúton, s ezzel hosszú sorozatot zárt le. Ugyanakkor pályaválasztóként október 3. óta minden bajnoki mérkőzésén legalább két gólt szerzett, a 2022-es átlaga eddig mérkőzésenként három szerzett gól. A DVSC rapszodikusan szerepel, egyike annak a két csapatnak (a másik a MOL Fehérvár), amelyik nem szerzett pontot a legutóbbi két fordulóban. Idegenben legutóbb kikapott a Honvédtól, de előtte három mérkőzésen hét pontot gyűjtött.

ÚJPEST FC–BUDAPEST HONVÉD FC
(Vasárnap, Újpest, 18.30)
A lila-fehérek a legutóbbi négy fordulóban százszázalékosak maradtak, s ezek a kiesőzónából előretörtek a hatodik helyre. A Szusza Ferenc Stadionban a legutóbbi nyolc mérkőzésükből hatot megnyertek. A Honvéd, amelyet a nagyon hosszú ideig az Újpestet irányító Nebojsa Vignjevics irányít, a legutóbbi négy bajnoki mérkőzéséből csak egyen szerzett három pontot. Idegenben december 3. óta mindössze egy pontot gyűjtött csak. A kispestiek 2019 augusztusában nyertek legutóbb az Újpest vendégeként.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS