Gyirmótra látogat az éllovas

2019. augusztus. 27., 23:21   |    

Gyirmótra látogat az éllovas

Szerdán játsszák a Merkantil Bank Liga hatodik fordulóját, amelyben a listavezető Csákvár az eddig gyengélkedő Gyirmóthoz látogat. Pályaválasztóként játszik az MTK és a Vasas is.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–WKW ETO FC GYŐR
(Gyula, 17.30)
Az akadémisták az első és az eddigi utolsó fordulóban kaptak ki, mindkétszer hazai pályán, Gyulán. Pályaválasztóként legutóbb május 13-án, az azóta már az élvonalban szereplő ZTE ellen győztek. Az eddigi öt fordulóban öt pontot gyűjtöttek, ezzel a tizenhetedik helyen állnak. Az ETO remekül, három győzelemmel kezdett, ám a legutóbbi két fordulóban öt pontot veszített, Siófokon kikapott, majd otthon döntetlent játszott a Kazincbarcikával. 

BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ–DOROGI FC
(Balmazújváros, 17.30)
A hajdúsági együttes vasárnap megszerezte az első győzelmét, meglepetésre Tatabányán legyőzte a Budaörs együttesét. Négy pontjával a tizenhetedik helyen áll. Otthon még nyeretlen. A Dorog jól kezdett, az első két fordulóban hat pontot gyűjtött, de a legutóbbi három mérkőzését elveszítette. Vendégként egy vereséget szenvedett eddig az idényben, tíz napja kikapott a Váctól. A tizenharmadik helyen áll.

VÁC FC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE FC
(Vác, 17.30)
A fiatal váci csapat az utolsó előtti helyen szerénykedik, az első fordulóban csupán egyszer tudott nyerni, s egyáltalán pontot szerezni, a Dorogot győzte le. Azon kívül eddig egyszer játszott otthon, a listavezető Csákvártól kapott ki. A Békéscsaba hullámzó teljesítményt nyújt, hazai vereséggel kezdett, majd kétszer is győzött, de a legutóbbi két fordulóban összesen egy pontot tudott begyűjteni. 

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–DUNA ASZFALT TC
(Nyíregyháza, 17.30)
A nyírségiek a középmezőnyben állnak, csak kicsit meglepő ez, miután kétszer győztek és kétszer kikaptak. Ám egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak a riválisoknál, miután vasárnap a pálya használhatatlansága miatt elmaradt ajkai mérkőzésük. Otthon és idegenben is egy győzelem és egy vereség az eddigi mérlegük. A tiszakécskeiek a tizenkettedik helyen állnak, éppen olyan utat jártak be, mint a Dorog: az első két fordulóban hat pontot szereztek, azóta ellenben egyet sem. Idegenben egy bravúrra voltak eddig képesek: győztek Békéscsabán. 

BFC SIÓFOK–SZOLNOKI MÁV FC
(Siófok, 19.00)
A Siófok egyike a mezőny két még veretlen csapatának, az első két fordulóban döntetleneket játszott, azóta háromszor nyert. Pályaválasztóként a Balmaz Kamilla gyógyfürdő elleni meglepő pontvesztés után megverte a Gyirmótot és az ETO-t is. Az újonc szolnokiak kapták (a Soroksárral együtt) a legtöbb bajnoki gólt, idegenben mind a két meccsüket 3-0-ra elveszítették. 

GYIRMÓT FC–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Gyirmót, 19.00)
A Csákvár az idény eddigi bravúrcsapata, mind az öt mérkőzését megnyerte. Ugyanakkor még soha nem tudott vendégként nyerni a Gyirmót ellen. A kisalföldi együttes az első négy fordulóban nyeretlen maradt, vasárnap (valamelyest) javított azzal, hogy legyőzte idegenben a Szolnoki MÁV-ot. A 3-0-s idegenbeli siker a Gyirmót legfölényesebb bajnoki sikere március 31. óta.

SZOMBATHELYI HALADÁS–BUDAÖRS FC
(Szombathely, 19.00)
A Haladás a legutóbbi fordulóban a Csákvár ellen veszítette el veretlenségét, előtte három döntetlen és egy győzelem volt a mérlege. Pályaválasztóként egy döntetlen (Siófok) és egy győzelem (Szolnok) a mérlege. A Budaörs vasárnap több mint meglepő vereséget szenvedett Tatabányán a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő ellen, az idegenbeli mérlege jobb: az MTK ellen döntetlent játszott, majd nyert Budafokon. 
 
BUDAFOKI MTE–SOROKSÁR SC
(Budafok, 19.00)
Ha a futball csak matematika lenne, garantálhatnánk a hazaiak győzelmét: eddig kétszer nyertek, aztán kétszer kikaptak, majd megint győztek, logikus lenne egy újabb siker. Ám a Soroksár szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt nyerni tudott Budafokon. Lipcsei Péter csapata a legutóbbi fordulóban győzelemmel javított a helyzetén, az első négy fordulóban csak négy pontot szerzett. Vendégként még nem kellett elhagynia Budapestet, mindkét fővárosi riválisától, az MTK-tól és a Vasastól is kikapott.

MTK BUDAPEST–FC AJKA
(Hidegkuti Nándor Stadion, 19.00)
Tavasszal még két osztálynyi volt a különbség a két csapat között. A kék-fehérek ugyan nem rajtoltak jól a Merkantil Bank Ligában, de a legutóbbi négy fordulóban veretlenek maradtak, nyolc ponttal állnak. Otthon szoros meccseket játszottak eddig, a Budaörs is el is vitte egy pontot (1-1), a Soroksár csak nehezen adta meg magát (3-2). Az Ajka négy mérkőzést játszott eddig, három vereség után szerzett egy pontot. A legutóbbi fordulóban elmaradt a Nyíregyháza elleni hazai mérkőzése.

VASAS FC–KAZINCBARCIKA BSC
(Illovszky Rudolf Stadion, 19.00)
A Vasas az új stadionban játszott első tétmérkőzésén, hátrányból fordítva, megverte a Soroksárt, majd meglepetésre nem bírt az addig pont nélkül álló Ajkával. Pozitívum: eddig két hazai meccsen hat gólt szerzett. A borsodiak a hatodik helyen állnak, bár az első két fordulóban csupán egy pontot szereztek, azóta három meccsen hetet még hozzáraktak. Vendégként április 28. óta veretlenek a Merkantil Bank Ligában. Akkor éppen a Vasastól kaptak ki. 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS