Győri derbi a hétközi fordulóban

2022. október. 05., 13:34   |    

Győri derbi a hétközi fordulóban

Hétközi fordulót rendeznek szerdán a Merkantil Bank Ligában. A sláger a két győri csapat egymás elleni mérkőzése lehet.

SOROKSÁR SC–FC AJKA
(Soroksár, 15.00)

A Soroksár idegenben kikapott, az Ajka otthon nyert vasárnap, de most felcserélődnek a szerepek. A fővárosi csapatnak kifejezetten jó a mérlege pályaválasztóként, ha azt vesszük, hogy május 1. óta veretlen. Viszont az is tény, hogy a legutóbbi négy hazai mérkőzéséből hármon döntetlent játszott. Az Ajka számára ugyancsak május 1. a kulcsdátum, azóta vendégként nyeretlen, a legutóbbi két alkalommal szerzett egy-egy pontot.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–MTK BUDAPEST
(Sényő, 15.00)

Két fordulóval ezelőtt még teljesen más mérleg állt a két csapat neve mellett. Ám azóta a Szpari hat pontot hozott a kék-fehéreken, akik azért továbbra is vezetik a tabellát, de már nem fölényesen. A hazai mérkőzéseit albérletben, Sényőn játszó Nyíregyháza a tizenegyedik, „otthon” a legutóbbi három mérkőzésén hét pontot gyűjtött. Az MTK megtorpant, a legutóbbi két fordulóban kikapott 3-0-ra Diósgyőrben és 4-1-re a Csákvártól otthon, a Hungária körúton.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–SZENTLŐRINC SE
(Csákvár, 15.00)

A Csákvár idénybeli eddigi legnagyobb bravúrját mutatta be vasárnap azzal, hogy 4-1-re megverte az Új Hidegkuti Nándor Stadionban az MTK-t. Így is csak a 14. helyen áll, ez volt csupán a második győzelme a bajnoki szezonban. Otthon augusztus 7. óta nyeretlen. A Szentlőrinc is kitett magáért az előző fordulóban, 2-0-ra megverte válogatott mérkőzések miatti szünet elő jól teljesítő Diósgyőrt. Idegenben a legutóbbi két meccsén négy pontot gyűjtött.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–BUDAFOKI MTE
(Mosonmagyaróvár, 15.00)

A Mosonmagyaróvár 1-0-ra nyert vasárnap Békéscsabán, eddigi nyolc pontjából négyet az előző három fordulóban szerzett. Otthon egy győzelem, egy döntetlen, két vereség a mérlege. A Budafok nagyon rosszul áll, utolsó előtti, a hétvégén Szegeden kapott ki. Idegenben különösen gyenge, öt mérkőzésen mindössze egy pontot szerzett.

ETO FC GYŐR–GYIRMÓT FC GYŐR
(Győr, 17.00)

A forduló talán legkülönlegesebb mérkőzésének a győri városi rangadó ígérkezik. Az ETO a nyolcadik helyen áll, a legutóbbi két fordulóban csak egy ponttal gazdagodott. A Gyirmót harmadik, de nagyon tömör a mezőny, mindössze két ponttal gyűjtött eddig többet. Csertői Aurél együttesének kiváló az idegenbeli mérlege, eddigi négy mérkőzésén tíz pontot szerzett vendégként.

TISZAKÉCSKEI LC–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Tiszakécske, 18.00)

A kilencedik helyen, a tabella első felében áll a Tiszakécske, a legutóbbi három fordulóban hét pontot gyűjtött. Pályaválasztóként öt mérkőzéséből négyet megnyert eddig, ezeken nem kapott gólt. A szegediek vasárnap nyertek a Budafok ellen, hosszú hetek óta veretlenek, a hatodik helyen állnak. Idegenben csak Szentlőrincen kaptak eddig ki a szezonban, de a legutóbbi két, vendégként játszott bajnoki mérkőzésük döntetlent hozott.

BFC SIÓFOK–PÉCSI MFC
(Siófok, 18.00)

Visszaesett a siófoki csapat, a legutóbbi négy fordulóban mindössze két pontot szerzett. Rontott korábbi pazar hazai mérlegén is – de otthon még veretlen az idényben. A Pécs kétségtelenül az egyik meglepetéscsapat, sőt „a” meglepetéscsapat, egyetlen riválisa sem szerzett több pontot nála, még veretlen, a legkevesebb gólt kapta eddig. (Az ETO-val holtversenyben.)

SZOMBATHELYI HALADÁS–KOLORCITY KAZINCBARCIKA
(Szombathely, 18.00)

A Haladás csupán a tizenhatodik helyen áll, a kevés gólos mérkőzések csapata, kilenc forduló után 6-9 a gólkülönbsége. A Rohonci úton az eddigi öt hazai bajnokiból csak egyet nyert meg az idényben. A Kazincbarcika remekül kezdte a szezont, bár a legutóbbi négy fordulóban nyolc pontot is elveszített, még mindig negyedik, csak három pontra az elsőtől. Idegenben viszont mindössze három pontot tudott eddig szerezni a Merkantil Bank Liga 2022–2023-as idényében.

DIÓSGYŐRI VTK–DOROGI FC
(Diósgyőr, 18.00)

Egyik csapatnak sem ment vasárnap, a Diósgyőr Szentlőrincről tért haza „pontatlanul”, a Dorog otthon kapott ki a Kozármislenytől. A DVTK, a mezőnyből egyedüliként, még nem játszott döntetlent. Pályaválasztóként viszont a legutóbbi három mérkőzését megnyerte a Merkantil Bank Ligában. A Dorog idegenben a legutóbbi két mérkőzésén döntetlent játszott, de ezzel együtt az utolsó helyen áll a táblázaton.

HR-RENT KOZÁSMISLENY–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Kozármisleny, 18.00)

A Kozármisleny vasárnap nyert Dorogon, ezzel elkerült az utolsó helyről. Otthon nagyon jól kezdett (két mérkőzés, négy pont), de azóta visszaesett (két mérkőzés, nulla pont). A Békéscsaba vasárnap vereséget szenvedett a Kórház utcában a Mosonmagyaróvártól. Immár hat forduló óta nyeretlen, a szezonban eddig csak Gyirmóton nyert vendégként.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS