Győri derbivel búcsúzik az évtől a Merkantil Bank Liga

2019. december. 14., 21:30   |    

Győri derbivel búcsúzik az évtől a Merkantil Bank Liga
Fotó: eto.hu

Nyolc mérkőzést vasárnap rendeznek a Merkantil Bank Ligában, egy, az „évzáró”, a győri derbi hétfő estére marad.

BFC SIÓFOK–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Vasárnap, Siófok, 13.00)
A Siófok visszaesett az idény végére, de korábbi idény végi bajnoki helyezéseihez képest (2016 nyara óta: 14., 13., 12.) így is előkelő helyen áll majd a téli szünetben. Egyelőre hetedik, de akár negyedik is lehet, ha az eredmények számára kedvezően alakulnak. Az előre lépés alapfeltétele a győzelem a Haladás ellen. A siófokiak pályaválasztóként március 10. (!) óta nem kaptak ki, a legutóbbi két meccsüket is megnyerték. A Haladás biztosan kieső helyen zárja 2019-et, négy pont a hátránya a tizenhetedik Ajkával szemben. A legutóbbi négy fordulóban nem szerzett pontot. 
 
SZOLNOKI MÁV FC–BUDAFOKI MTE
(Vasárnap, Szolnok, 13.00)
A szolnokiak hetek óta nem tudnak nyerni, visszaestek a tizenhatodik helyre a tabellán. Otthon jobb a mérlegük, a legutóbbi öt meccsből hármat megnyertek, igaz, november végén a Nyíregyháza ellen vereséggel zárták az eddigi meccsek sorát. A Budafok felteheti a koronát egy győzelemmel őszi szereplésére, biztosan másodikként zárja majd az évet, hátránya négyszemben, ellenben előnye pedig öt a harmadik helyen álló Gyirmóttal összevetve. Idegenben a legutóbbi három bajnokiján hét pontot gyűjtött. 
 
VÁC FC–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Vasárnap, Balassagyarmat, 13.00)
A Vác szinte reménytelen helyzetben van, annak ellenére is, hogy a legutóbbi fordulóban szerzett egy pontot. Így is tizenkét pont a hátránya a már bennmaradó helyen álló Ajkával szemben. A Csákvár alighanem nagyon várja az év végét, a csapat a legutóbbi öt mérkőzésén pont nélkül maradt, igaz, így is az ötödik helyen áll a tabellán. 
 
BUDAÖRSI SC–MTK BUDAPEST
(Vasárnap, Tatabánya, 13.00)
Az MTK novemberben kétszer megbotlott, de aztán kétszer ismét nyert, bebiztosítva őszi elsőségét. Ugyanakkor a kék-fehérek idegenbeli mérlege romlott, november 6. óta nem nyertek vendégként. A rivális Budaörs a tizenkettedik helyen áll a tabellán, jó sorozata után a legutóbbi két fordulóban nem szerzett pontot, a Vasastól 3-0-ra, a Nyíregyházától 4-0-ra kapott ki. Ellenben a legutóbbi két tatabányai mérkőzését megnyerte. 
 
DOROGI FC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Vasárnap, Dorog, 13.00)
A Nyíregyháza november 6-án 6-1-re kikapott Siófokon, de azóta mintha kicserélték volna: öt mérkőzésből öt győzelem a mérlege, 12-1-es gólkülönbséggel. A Szpari már a nyolcadik helyen áll a táblázaton. A Dorog egy ponttal áll mögötte, a tizedik. Az egykori bányászváros csapata a legutóbbi öt fordulóban mindössze egyszer győzött. Pályaválasztóként a legutóbbi két meccsén összesen egy pontot szerzett. 
 
SOROKSÁR SC–VASAS FC
(Vasárnap, Soroksár, 13.00)
A forduló egyetlen budapesti mérkőzése előtt a Soroksár a tizenegyedik, a Vasas pedig a hatodik helyen áll. Mind a két csapat jó formában, megnyerte a legutóbbi két bajnoki mérkőzését. A sárga-feketék, akik tíz pontot szereztek a legutóbbi négy bajnoki meccsükön, inkább idegenben vitézkednek, augusztus 25. óta mindössze egy hazai bajnoki mérkőzésüket tudták megnyerni, mégpedig az Ajka ellenit. Igaz, több mint egy hónapja veretlenek. A Vasas szeptember 2. óta minden idegenbeli találkozóját megnyerte a Merkantil Bank Ligában, kivéve a gyirmóti vereséget. 
 
BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–KAZINCBARCIKA BSC
(Vasárnap, Békéscsaba, 13.00)
A Békéscsaba az utóbbi hetekben nagyszerű formába lendült, a Ferencváros elleni Magyar Kupa-bravúron kívül a Merkantil Bank Ligában is előrelépett, öt mérkőzésen 13 pontot szerezve a kilencedik helyen áll. Pályaválasztóként augusztus 4. óta csak a Budafoktól szenvedett vereséget, egy nyeretlenségi széria után a legutóbbi négy hazai bajnoki meccsén tíz pontot szerzett. A Kazincbarcika az edzőváltás után egy hete kikapott, a tizenötödik helyen áll. Vendégként augusztus 11. óta nyeretlen, a legutóbbi két találkozóját elveszítette. 
 
FC AJKA–DUNA ASZFALT TISZAKÉCSKEI LC
(Vasárnap, Ajka, 17.00)
Mindössze két pont választja el egymástól a két csapatot, ami azt jelenti, hogy ha a hátrább álló ajkaiak megnyerik idei utolsó mérkőzésüket, előznek. Pályaválasztóként a legutóbbi három mérkőzésükön négy pontot szereztek. Mind a két csapat pont nélkül maradt a legutóbbi két bajnoki találkozóján, a tiszakécskeiek ugyanakkor a legutóbbi két idegenbeli találkozójukon, még novemberben, négy pontot gyűjtöttek. 
 
GYIRMÓT FC GYŐR–WKW ETO FC GYŐR
(Hétfő, Gyirmót, 19.00)
Igazi presztízscsatával zárul a Merkantil Bank Liga 2019-es mérkőzéseinek sorozata. A Gyirmót a harmadik, az ETO a negyedik helyen áll a tabellán, ám a különbség mindössze egy pont, azaz vendéggyőzelem esetén helyet cserélnek. A sárga-kékek a legutóbbi két hazai rangadójukon csak egy pontot szereztek, az MTK-tól kikaptak, a Budafokkal döntetlent játszottak. Az ETO a legutóbbi három fordulóban kilenc pontot gyűjtött, vendégként ugyanakkor szeptember 15. óta nyeretlen. 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS