Győri és ferencvárosi győzelem az OTP Bank Ligában

2012. március. 31., 13:12   |    

Győri és ferencvárosi győzelem az OTP Bank Ligában

Az OTP Bank Liga 22. fordulójának szombati játéknapján a Győri ETO és a Ferencváros tudta megszerezni a három pontot, három találkozó döntetlenre végződött.

Ferencváros - Vasas 1-0 (1-0)
Vezette:
Andó-Szabó Sándor (Viszokai László, Medovarszki János)
Gólszerző: Pölöskey a 44. percben

Az első félidőben a mezőnyjáték dominált, a kapukig ritkán jutott el a labda, és ha igen, akkor sem alakultak ki komolyabb helyzetek. A 44. percben a játékvezető büntetőt ítélt a Pölöskey Péter elleni szabálytalanságért, a tizenegyest a sértett magabiztosan értékesítette (1-0). A második félidőben aktívabban játszott a Vasas, több ígéretes lehetősége is volt, de támadói a legnagyobb helyzeteket is elpuskázták. A hajrában a Ferencváros megőrizte előnyét, és otthon tartotta a három pontot.


Lombard Pápa - MVM Pécs 0-0
Vezette:
Kassai Viktor (Kispál Róbert, Ring György)

A helyenként viharos erejű szél alaposan megnehezítette a játékosok dolgát, ennek is betudható, hogy az első félidőben az átlagosnál alacsonyabb volt a színvonal, és helyzetek sem sűrűn adódotak a játékosok előtt. A második játékrészben a pécsiek előtt adódott több lehetőség is, a 66. percben Horváth Zsolt 9 méteres próbálkozását követően Szűcs Lajos mutatott be bravúrt, a 85. pecben Bajzát Péter, a 86. percben Marko Scepanovic fejelt a lécre. Gól a lefújásig nem született, a Pécs egy ponttal távozott Pápáról.

MVM Paks - Kaposvári Rákóczi 0-0
Vezette:
Solymosi Péter, Szpisják Zsolt, Albert István)

Az első félidőben egy érvénytelen paksi gól és néhány távoli lövés jelentett izgalmat a pályán, az eredmény azonban 0-0 volt az első 45 perc lefújása után is. A fordulás után szinte kizárólag a paksiak veszélyeztettek, de szerencse ezúttal a Kaposvár mellé szegődött, a védőknek többször az utolsó pillanatban sikerült tisztázniuk. A vendégek megőrizték a kapujukat a góltól, és döntetlennel zárták az összecsapást.

Kecskeméti TE - Haladás Sopron Bank 2-2 (1-1)
Vezette:
Veizer Roland (Berettyán Péter, ifj. Kormányos Gábor)
Gólszerző: Lencse a 26. (11-esből), Tököli a 76., ill. Kenesei a 35., Nagy I a 73. percben

A vendég szombathelyiek jól kezdték a mérkőzést, az első negyedórában volt pár gólt ígérő támadásuk, de a befejezések nem sikerültek. A 20. percben a Radó András elleni szabálytalanságért megítélt büntetőből Kenesei Krisztián a kapufát találta el. Hat perccel később a kecskemétiek is tizenegyeshez jutottak (Pekár László ellen követtek el szabálytalanságot), Lencse László pedig gólra váltotta a büntetőt (1-0). A 35. percben egyenlített a Haladás, Guzmics Richárd előrevágott labdájára Kenesei startolt rá, majd az öt és feles sarkától a bal sarokba emelt (1-1). A félidő hajrája a Kecskemété volt, majd a fordulást követően visszaesett az iram, elmaradtak a helyzetek. A 73. percben Halmosi Péter futott el a bal szélen, az alapvonal közeléből középre játszott, Nagy I Gábor pedig 4 méterről a kapu közepébe passzolt (1-2). A hazaiak két perc múlva egyenlítettek, Tököli Attila tört kapura majd 6 méterről a hálóba helyezett (2-2). A meccs utolsó nagy helyzete a Haladás előtt adódott, de Radó lövését Németh Gábor bravúrral védte, így 2-2-vel ért végget a találkozó.


ZTE - Győri ETO 0-2 (0-1)
Vezette:
Szilasi Szabolcs (Lémon Oszkár, Takács Gábor)
Gólszerző: Kamber a 4., Trajkovic a 72. percben

A 4. percben Völgyi Dániel bal oldali szögletét követően Djordje Kamber fejelt 5 méterről a jobb sarokba, megszerezve a győrieknek a vezető találatot (0-1). A folytatásban távoli lövésekből veszélyeztettek a csapatok, a 44. percben pedig Kamber közeli próbálkozásánál nagyot védett a hazaiak kapusa. A második félidő első nagy lehetősége is Kamber előtt adódott, és újra Safet Jahic védett nagyot, a zalai kapus az 59. percben ugyancsak góltól mentette meg csapatát. A 72. percben azonban már senki sem segíthetett, Pátkai Máté két csel után került helyzetbe, önzetlenül Nikola Trajkovichoz játszott, aki közelről a léc alá helyezett (0-2), beállítva a végeredményt.
 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS