Győri és ferencvárosi győzelemmel ért véget az év

2013. december. 08., 20:38   |    

Győri és ferencvárosi győzelemmel ért véget az év

Vasárnap két mérkőzéssel befejeződtek az OTP Bank Liga idei küzdelmei. A Ferencváros a Videoton FC otthonában győzött, míg a Győri ETO emberhátrányban verte a Haladást.

Videoton FC - Ferencváros 2-3 (1-1)
Vezette:
Andó-Szabó Sándor
Gólszerző: Vitor Gomes a 26., Vinícius a 76., ill. Busai a 13., Böde a 60., Jenner a 63. percben

A Fradi kezdte jobban a meccset, és fölénye gólban is megmutatkozott, a 13. percben Ionescu jobb oldali beadása után Busai Attila megelőzte védőjét, majd 2 méterről a hálóba továbbított (0-1). A 26. percben jött a válasz a hazaiaktól, egy pontrúgás után nem tudtak felszabadítani a vendégek, Vitor Gomes mintegy 23 méterről kapura lőtt, s bár nem találta el jól a labdát, a berobbanó Nikolics Nemanja azonban megzavarta Jova Leventét, így a labda a jobb alsó sarokban kötött ki (1-1). A második félidő elején a fehérváriak játszottak veszélyesebben, de a 60. percben a Fradi szerzett gólt: saját térfelén vesztett labdát a Vidi, Csukics játszotta be a védők közé, üres területre a labdát, Böde Dániel pedig 15 méterről, nagy erővel a bal sarokba lőtt (1-2). A 63. percben Böde lépett ki a védők közül, a jobb sarok előtt érkező Julian Jenner elé játszott, aki közelről a hálóba továbbította a labdát (1-3). A Vidi a folytatásban felvállalta a támadóbb szellemű játékot, de csak a szépítésre futotta az erejéből, egy szabadrúgás után Paulo Vinicius lőtt a jobb alsó sarokba (2-3). A hajrában Zé Luis hibázott el egy hatalmas ziccert, ezzel a Ferencváros megnyerte a meccset, a házigazdák pedig négypontos hátrányban zárták az évet az éllovas DVSC-Teva mögött.



Győri ETO - Haladás 2-1 (0-1)
Vezette:
Iványi Zoltán
Gólszerző: Radó (11-esből) a 34., ill. Martinez 70., Andrics a 74. percben
Kiállítva: Wolfe a 34. percben

Az első félórában nem diktáltak nagy iramot a csapatok, kiegyenlített volt a meccs. A 34. percben Rafa Wolfe rántotta le a 16-oson belül Ugrai Rolandot, a játékvezető kiállította a hazai védőt, és tizenegyest ítélt a Haladásnak. A büntetőt Radó András értékesítette, megszerezve a vezetést a vendégeknek (0-1). A félidő vége előtt Németh Márió előtt adódott gólszerzési lehetőség, de az eredmény nem változott a szünetig. A fordulás után Pintér Attila cserékkel igyekezett felrázni együttesét, amely alaposan fel is javult, emberhátránya ellenére beszorította a Haladást, és a 70. percben megszerezte az egyenlítő találatot, Andrics 14 méteres lövésébe Rózsa beleért, de továbbcsorgott róla a labda a kapu felé, az érkező Martinez pedig egy lépésről a hálóba bombázott (1-1). A 74. percben már a győrieknél volt az előny, Andrics egy az egyben megverte Tóth Pétert a balösszekötő helyén, majd a 16-os sarkától remek lövéssel a bal alsó sarokba csavart (2-1). A Haladás a hajrában sem tudta kihasználni emberelőnyét, az ETO kiváló második félidei játékával megszerezte a győzelmet, és a harmadik helyen várja a tavaszt.

$galeria_cim


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS