Győri siker, debreceni pontszerzés

2008. augusztus. 17., 22:54   |    

Győri siker, debreceni pontszerzés

Vasárnap két mérkőzést játszottak a Soproni Liga 4. fordulójából. A Debrecen a Nyíregyháza otthonában ért el döntetlent, a Győri ETO első pontjait szerezte a szezonban, miután a hajrában győzte le a REAC-ot.

Először botlott a Debrecen

Nyíregyháza Spartacus - DVSC-TEVA 1-1 (0-1)
Vezette: Szabó Zsolt (Kispál Róbert, Pápai Zoltán)
Gólszerző: Apostu az 50., illetve Leandro a 28. percben

Az első három forduló után még hibátlan debreceniek nem tudtak jelentősebb mezőnyfölényt kialakítani a kelet-magyarországi rangadó első félidejében, ám mégis megszerezték a vezetést: a 28. percben Leandro de Almeida a balösszekötő helyéről remekül csavarta el a labdát a bal sarokba (0-1). A folytatásban mindkét gárda alakított ki helyzeteket, de gól csak a fordulás után született, az 50. percben egy jobb oldali, nyíregyházi szögletet követően Radu Apostu bólintott a kapuba (1-1). Az egyenlítő találat jót tett a mérkőzésnek, a Debrecen elkezdett támadni, de a hazaiak is vezettek veszélyes akciókat, mindkét kapu gyakran forgott veszélyben. A hajrá óriási izgalmakat hozott, de gólt már nem, a Debrecen első pontjait vesztette el a szezonban.


Bajzát mesterhármast lőtt

Győri ETO FC - REAC 4-2 (0-1)
Vezette: Vad II István (ifj. Tóth Vencel, Lémon Oszkár)
Gólszerző: Bajzát a 62., Bajzát a 90., Bajzát a 95., Kovács Z. 70., illetve Dancs a 44., Lisztes a 76. percben

A találkozó első huszonöt perce kevés helyzetet hozott, a játékrész hajrájára azonban megélénkült a mérkőzés, elsősorban az ETO veszélyeztetett. Gólt azonban a vendégek szereztek, a 44. percben Dancs Roland harcolt ki magának lövőhelyzetet, majd 10 méterről bevette a hazai kaput (0-1). Az egyenlítő gólra a 62. percig kellett várni, ekkor a győriek legaktívabb és legveszélyesebb játékosa, Bajzát Péter tört be a 16-oson belülre és helyezett a hálóba (1-1). A 70. percben Böőr Zoltán indítása után Kovács Zoltán lépett ki a lesre játszó védők között és 12 méterről értékesítette a ziccert, a hálóba lőtt (2-1). A REAC nem adta fel, a 76. percben egyenlített: Lisztes Krisztián szabadrúgásból célozta meg a kaput, a labda megpattant egy hazai védőn és a hálóban kötött ki (2-2). A hajrában Bajzát gondoskodott arról, hogy a győriek mindhárom pontot megszerezzék: a 90. percben egy kapu előtti kavarodás után csapott le a labdára és lőtt gólt (3-2), majd a 95. percben Böőr passzát értékesítette, közelről talált a REAC kapujába (4-2).


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS