Győri siker Székesfehérváron

2014. március. 16., 21:31   |    

Győri siker Székesfehérváron

Az OTP Bank Liga 20. fordulójának második játéknapján öt mérkőzést rendeztek, az Újpest és a Győr idegenben nyert, a PMFC otthon tartotta a három pontot az MTK ellen, a Ferencváros - DVSC-Teva és a Kaposvár - Puskás Akadémia mérkőzés pedig döntetlennel zárult.

MEZŐKÖVESD-ZSÓRY FC – ÚJPEST FC 0-1 (0-0)
Gólszerző: Balogh a 88. percben

A vendégek bátran kezdtek, az első tíz percben uralták a mérkőzést, ám a viharos szél jelentősen megnehezítette a játékot. A mérkőzés első nagy lehetősége a hazaiak előtt adódott, a 14. percben Balajti Ádám lőtt a jobb oldalról 17 méterről, Marko Dmitrovics azonban szögletre tolta a bal alsóba tartó labdát. A 23. percben az Újpest előtt adódott nagy helyzet, Nebojsa Koszovics fejesét Horváth nagy bravúrral ütötte szögletre. A második játékrészben az Újpestnek kellett széllel szemben futballoznia, de így is megszerezte a három pontot: a mérkőzés hajrájában, a 88. percben egy védelmi megingást kihasználva Sztaniszavljevics jobb oldali beadása után a mezőkövesdiek lemaradtak Balogh Balázsról, aki hat méterről a bal alsóba fejelt, ezzel kialakítva a végeredményt (0–1).



PMFC-MATIAS – MTK BUDAPEST 1-0 (1-0)
Gólszerző: Koller a 44. percben (11-esből)

A mérkőzés hazai fölénnyel indult, mégis az MTK előtt adódott nagy lehetőség, amikor a 20. percben Torghelle Sándor hat méterről ziccerben rúgta kapu fölé a labdát. Az első félidő végén a 43. percben tizenegyeshez jutott a PMFC. Pölöskey Pétert könyökölte le a tizenhatoson belül Rodenbücher István, akit az eset után kiállított Szabó Zsolt játékvezető. A tizenegyest Koller Krisztián értékesítette (1-0). A szünet után az emberelőnyben futballozó PMFC uralta a találkozót, az MTK nem tudott kialakítani komolyabb helyzeteket, így a hazai együttes értékes három pontot szerzett.



KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC – PUSKÁS AKADÉMIA FC 1–1 (0-1)
Gólszerzők: Lencse a 32., ill. Kink az 57. percben

A Puskás Akadémia az utolsó helyezett Kaposvár otthonába látogatott. Az előző fordulót a Rákóczi döntetlennel zárta az Újpest otthonában (1-1), míg a Puskás Akadémia a Honvédtól szenvedett 4-0-s vereséget hazai pályán. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, majd a 32. percben a Puskás szerezte meg a vezetést. Szakály Dénes ívelt át jobbról, Lencse László egy csel után közelről a bal alsó sarokba lőtt (0-1). A második félidőben egyenlíteni tudott a hazai csapat, Florean ment el a jobb oldalon, majd középre adta a labdát, a jókor érkező Tarmo Kink pedig 23 méterről a kapuba bombázta a labdát, kialakítva ezzel a végeredményt (1-1).



FERENCVÁROS – DVSC-TEVA 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Somália a 8., ill. Volas a 27. percben

A mérkőzés első félideje nagy iramú, élvezetes játékot hozott, a 8. percben a hazaiak kerültek előnybe, Nenad Novakovics és Igor Morozov is elszámolta magát egy indításnál, a talán a széltől is kissé sebességét veszítő labdát Somália az üresen maradt kapuba emelte (1–0). A huszadik percig kellett várni a debreceniek válaszára. René Mihelic kitűnő jobboldali beadását Dalibor Volas fejelte a kapuba (1-1). A második félidőben nem alakult ki nagyobb lehetőség egyik csapat előtt sem, egy-egy ponttal gazdagodtak a csapatok.



VIDEOTON FC–GYŐRI ETO FC 0-1 (0-0)
Gólszerző: Martínez a 67. percben

Az első játékrészben többször próbálkozott a Győr, de a mezőnyben kiegyenlített mérkőzést láthattak a nézők. A félidő végén büntetőhöz jutott a Győr, Vinicust pedig a Pátkai Máté ellen elkövetett szabálytalanságáért kiállította a játékvezető. Rudolf lőtte a megítélt büntetőt, a Vidi kapusa Calatayud azonban eltalálta az irányt, és hárította a nem kellő erősségű labdát, így maradt a döntetlen. A második játékrészben az ETO, kihasználva emberelőnyét, nagy rohamokat indított, és a 67. percben Martinez révén szerezte meg a vezetést: Varga Roland bal oldalról tekert középre, a csereként beszálló csatár pedig megelőzte védőjét és a kapuba bólintott. Első győzelmét szerezte meg az ETO Horváth Ferenccel, így a harmadik helyről várja a következő fordulót, a Vidi pedig már hat forduló óta nyeretlen, hátránya hét pontra nőtt az éllovas DVSC-vel szemben.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS