Győzelem nélkül maradtak a hazai csapatok

2013. augusztus. 04., 00:30   |    

Győzelem nélkül maradtak a hazai csapatok

A Haladás és a DVTK egy-egy pontot szerzett, a Kaposvár és a Puskás Akadémia kikapott otthon az OTP Bank Liga 2. fordulójának szombati játéknapján.

Haladás - Győri ETO 2-2
Vezette:
Solymosi Péter (Berettyán Péter, Takács Gábor)
Gólszerző: Radó (11-esből) a 9., Radó az 58., ill. Martinez a 33., Kink (11-esből) az 54. percben

Az 5. percben Lubos Kamenar kapus elhúzta Radó András lábát, a kapus piros lapot kapott, a Haladás pedig büntetőhöz jutott, amelyet Radó értékesített (1-0). A győriek 10 emberrel is gólratörően játszottak, és a 33. percben egyenlítettek: Tarmo Kink beadása után Leandro Martinez fejelt a hálóba (1-1). A játékrész utolsó perceiben óriási nyomás alá helyezték a győri kaput a hazaiak, de Sztvanovics kapus bravúrjainak köszönhetően maradt az 1-1. Az 53. percben Guzmics Richárd kezezésért piros lapot kapott, a megítélt büntetőt Kink váltotta gólra (1-2). Négy perccel később ismét Radó villant, Iszlai labdájával lépett ki, majd egy csel után a kapu közepébe lőtt (2-2). A Haladás a 82. percben közel járt a győztes gól megszerzéséhez, de Kalász Milán lövése után a jobb oldali kapufáról kifelé pattant a labda.



DVTK - MTK Budapest 2-2 (1-1)
Vezette:
Bognár Tamás (Ring György, Kispál Róbert)
Gólszerző: Alves a 40., Tisza az 54., ill. Pölöskei a 14., Bese a 67. percben

A 14. percben egy szabadrúgásból Kanta József gurította le a labdát Pölöskei Zsoltnak, aki 30 méterről a bal felső sarokba bombázott (0-1). A 40. percben Tisza Tibor jobb oldali szögletét követően William Alves 8 méterről a bal sarokba fejelt (1-1). A félidő előtt Bacsa Patrik lőtt felső lécet, az 54. percben pedig fordított a DVTK, Tisza a 16-os bal sarkától a jobb felső sarokba lőtt (2-1). A 67. percben nagy góllal egyenlített az MTK, az U21-es válogatott Bese Barnabás cselezgetett a 16-os sarkánál, majd maga mögött hagyta Vági Andrást, és 14 méterről kilőtte a bal felső sarkot (2-2). A hajrában az MTK állt közelebb a győztes gól megszerzéséhez, Varga Szabolcs azonban nagy helyzetben nem tudott a kapuba találni. A hazaiak az utolsó percekre emberhátrányba kerültek, Zoran Kosztics kapott piros lapot, az eredmény azonban nem változott, maradt a 2-2.



Kaposvári Rákóczi - KTE-Phoenix Mecano 1-2 (1-2)
Vezette
: Erdős József (Király Krisztián, Huszár Balázs)
Gólszerző: Petrache a 21., ill. Mogyorósi a 6., Forró a 32. percben

A vendégek a 6. percben már vezettek, egy bal oldali szöglet után Mogyorósi József 10 méterről a jobb felső sarokba lőtt (0-1). A 21. percben egyenlítettek a hazaiak, Balázs Benjámin szabadrúgását követően Iulian Petrache 8 méterről fejelt a jobb sarokba (1-1). A KTE a 32. percben visszavette az előnyt, Balázs Zsolt lövése után Posza Zsolt még védett, de a kipattanót Forró Gyula a kapuba fejelte (1-2). A Rákóczi a szünet előtt még lőtt egy kapufát, de a második félidőben már kevés helyzete volt, a KTE elvitte mindhárom pontot Kaposvárról.

Puskás Akadémia - Újpest 1-2 (1-1)
Vezette:
Farkas Ádám (Medovarszki János, Buzás Balázs)
Gólszerző: Tischler a 17., ill. Kabát a 23., Ahjupera a 61. percben

Az első negyedórában a Puskás Akadémia kidolgozott néhány helyzetet, a 17. percben pedig a vezetést is megszerezte, Farkas Balázs beadása után Tischler Patrik 10 méterről fejelt a kapu bal oldalába (1-0). Az egyenlítésre csak 6 percet kellett várni, Dusan Vasiljevic átadása jó volt Kabát Péternek, aki az öt és felesről a kapu közepébe lőtt (1-1). A vendégek a félidő hajrájában átvehették volna a vezetést, de Dusan Vasiljevic fejese pontatlan volt. A 61. percben megszületett az Újpest vezető találata, Balogh lövése kijött Hajduch kapusról, az érkező Jarmo Ahjupera pedig 6 méterről a jobb sarokba helyez (1-2). A gólszerző nem sokáig maradt a pályán, nyolc perccel később megkapta második sárgáját is, tíz emberrel fejezte be a meccset az Újpest. A hajrában mindkét csapat előtt adódott helyzet, de ezek kimaradtak, a lila-fehérek három ponttal távoztak a Sóstói Stadionból.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS