Győzelemmel avatta fel új stadionját a Debrecen

2014. május. 10., 21:54   |    

Győzelemmel avatta fel új stadionját a Debrecen

Az OTP Bank Liga 28. fordulójának szombati játéknapján öt meccset rendeztek, mindegyiken a hazaiak szerezték meg a három pontot.

Ferencváros - DVTK 2-1 (1-0)
Vezette:
Kassai Viktor
Gólszerző: Bönig a 30., Böde a 85., ill. Elek a 47. percben

A Ferencváros fölényét hozta az első félidő, de a hazaiak sokáig csak labdabirtoklásban múlták felül a DVTK-t, helyzetek nem adódtak a vendégkapu előtt. A 30. percben megszerezte a vezetést, Ugrai Roland bal oldali beadása után Philipp Bönig 10 méterről a bal alsó sarokba továbbított (1-0). A gól után magára talált a DVTK, és a második félidőben gyorsan egyenlített, a 47. percben Alves fejese után a kapufáról kipattant a labda, az érkező Elek Ákos a kapu közepébe passzolt (1-1). A vendégek számára kedvező volt a döntetlen, a Fradi azonban nagy erőket mozgósított a gólszerzés érdekében, és a 85. percben sikerült megszereznie a győztes találatot, egy Busai-lövést követően a vendégek kapusáról kipattant a labda, érkezett Böde, és a kapu bal oldalába lőtt (2-1), megszerezve a Fradi sorozatban hetedik győzelmét.

PMFC-Matias - Mezőkövesd-Zsóry 2-1 (1-1)
Vezette:
Vad II István
Gólszerző: Szalai (öngól) a 39., Márkvárt a 92., ill. Balajti a 29. percben

Az első félidőben a hét közben edzőváltáson átesett, immár Tóth László irányításával pályára lépő kövesdiek alakítottak ki több lehetőséget, ebből egyet gólra is váltottak, egy bal oldali beívelést és egy kapushibát követően Balajti Ádám 5 méterről az üres kapuba passzolt (0-1). Még az első félidőben egyenlítettek a hazaiak, Kővári Róbert lövését követően Szalai Vilmos szerencsétlenül ért a labdába, ami a lábáról a hálóba pattant (1-1). A pécsiek a hajrában gólra váltották második félidei fölényüket, Márkvárt Dávid kapott jó indítást a jobbösszekötő helyén, és egy védő szorításában 10 méterről a jobb alsó sarokba helyezett, beállítva a 2-1-es végeredményt.

KTE-Phoenix Mecano - Lombard Pápa 1-0 (1-0)
Vezette:
Becséri Dániel
Gólszerző: Szavics (11-esből) a 3. percben

Gyorsan vezetést szerzett a Kecskemét a kispadra a hét elején kinevezett Nagy Mihály irányításával pályára lépő pápaiak ellen: Jagodics Bence buktatta Bebetót, a megítélt büntetőt Vladan Szavics magabiztosan értékesítette (1-0). A gól után is támadásban maradt a KTE, egymás után dolgozta ki lehetőségeit, de sorra hibázta el a ziccereket. Az 57. percben Csizmadia Csaba megkapta második sárga lapját, így a vendégek 10 emberrel fejezték be a meccset. A KTE-nek további helyzetei voltak a folytatásban, de a lefújásig maradt az 1-0.

Videoton FC - Kaposvár 2-0 (0-0)
Vezette:
Farkas Ádám
Gólszerző: Zé Luis az 51., Nikolics a 74. percben

Az első félidőben a Videoton FC óriási mezőnyfölényben játszott, de hiába szorította kapuja elé a vendégeket, gólt nem tudott szerezni, amiben a jól védő Rusvák Edvárd kapusnak is szerepe volt. A második félidőben nagyobb sebességet diktált a Vidi, és hamar megszerezte a vezetést is, Oliveira beadását követően Nikolics 5 méterről fejelt középre, az érkező Zé Luis pedig közelről a jobb alsó sarokba továbbított (1-0). A 74. percben egy bal oldali akció végén Oliveira kapott labdát, visszagurított Nikolics elé, aki 11 méterről a bal alsó sarokba helyezett (2-0). A 84. percben megfogyatkozott a Rákóczi, Pieter Mbemba kapott pirosat, az eredmény viszont már nem változott, a Vidi sorozatban negyedik győzelmét aratta, míg a Kaposvár kiesett az élvonalból.

DVSC-Teva - Újpest FC 3-1 (1-1)
Vezette:
Erdős József
Gólszerző: Kulcsár a 27., Anton (öngól) a 47., Vadnai a 84. percben

Az éllovas DVSC-Teva ezen a mérkőzésen mutatkozott be az új Nagyerdei Stadionban. Telt ház, nagyszerű hangulat várta a csapatokat, A 27. percben Korhut Mihály lövése után sem a kapus, sem a védők nem tudtak felszabadítani, Kulcsár Tamás termett ott és 5 méterről, éles szögből, balról a hálóba emelt (1-0). A 37. percben Chema Anton bal oldali beadását követően a labda Mészáros Norbertről Dusan Vasiljevic elé került, aki egy lépésről belsőzött a hálóba (1-1). A második félidő gyors Loki-góllal kezdődött, egy bal oldali beadást követően Dmitrovic kapus éppen a visszazáró Antonra ütötte a labdát, ami a védőről a hálóba pattant (2-1). Az Újpest nem tudott újítani, sőt, a hajrában a DVSC újabb gólt szerzett, egy rövid felszabadítást követően Vadnai Dániel bombázott 18 méterről a kapu bal oldalába (3-1), beállítva a végeredményt.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS