Győzelemmel búcsúzott a DVSC-TEVA

2010. december. 16., 23:43   |    

Győzelemmel búcsúzott a DVSC-TEVA

Megnyerte utolsó csoportmeccsét, és ezzel megszerezte első pontjai a DVSC-TEVA az Európa Liga csoportkörében - a magyar bajnok a Sampdoriát győzte le 2-0-ra a Puskás Ferenc Stadionban. Juhász Roland együttese, az Anderlecht szintén győzött, és a megszerzett három ponttal biztosította helyét a sorozat egyenes kieséses szakaszában.

A debreceniek az eddigi öt csoportmérkőzésükön nem szereztek pontot, a Sampdoria ellen azonban megszületett a várva várt első győzelem. A találkozó nagy részében a magyar bajnok akarata érvényesült, az első félidő második felében, és a fordulás után is a hajdúságiak játszottak fölényben. Az első hazai gól a 48. percben esett, ekkor Kabát Péter érkezett jó ütemben egy beadásra, és vette be az olasz kaput. A 86. percben szintén Kabát volt eredményes: ezúttal is egy szélről érkező beadást követően juttatta a labdát közelről a kapuba. A DVSC-TEVA megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, de ezzel együtt is a csoport negyedik helyén zárt. A Sampdoriában a magyar válogatott középpályása, Koman Vladimir végig a pályán volt.

Az Európa Liga csütörtöki játéknapján két másik válogatott játékosunk is érdekelt volt: Juhász Roland végigjátszotta az Anderlecht hazai mérkőzését, amelyen a belga bajnok 2-0-ra legyőzte a horvát Hajduk Splitet. Miután a csoport másik mérkőzésének eredménye is jól alakult Juhászék számára, az Anderlecht a második helyen továbbjutott a négyesből. A PSV Eindhoven hazai pályán 0-0-ás döntetlent ért el az ukrán Metaliszt ellen, és csoportelsőként jutott tovább. Dzsudzsák Balázs ezúttal csere volt, és a 91. percben állt be a hazai együttesbe.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS