Győzelemmel búcsúzott az Újpest FC

2006. július. 27., 22:40   |    

Győzelemmel búcsúzott az Újpest FC

Az Újpest a Megyeri úton 4-0-ra kikapott a Vaduztól, azaz a csütörtöki liechtensteini mérkőzésen hatalmas bravúrra lett volna szüksége. A lila-fehérek 1-0-ra győztek is, de 1-4-es összesítéssel elbúcsúztak az UEFA-kupától.

Tóth gólja győzelmet ért
Az Újpest a Megyeri úton 4-0-ra kikapott a Vaduztól, azaz a visszavágón, a csütörtöki liechtensteini mérkőzésen a továbbjutáshoz hatalmas bravúrra lett volna szüksége. A lila-fehérek 1-0-ra győztek is a Vaduz ellen, de ez kevés volt, 1-4-es összesítéssel elbúcsúztak az UEFA-kupától.

FC Vaduz – Újpest FC 0-1 (0-0)
Vaduz, 2500 néző
Vezette: Cakir Cüneyt (Gokcu Bülent, Duran Bahattin, mindhárom török)
Vaduz: Wütrich – Reinnmann, Hasler, Lopez, Sturm – Gaspar, Maggetti, Wieczorek, Alastra – Langlet, Sara
Újpest FC: Balajcza – Vermes, Böjte, Vaskó, Tóth B. – Erős K., Vanczák - Kőhalmi, Tóth N., Völgyi - Kovács Z.
Csere: Wieczorek helyett Papa Faye a 65. Lopez helyett Konomarjov a 91., illetve Vanczák helyett Sándor Gy. a 46., Völgyi helyett Vituska az 55., Kőhalmi helyett Tisza a 65. percben
Gólszerző: Tóth Norbert az 54. percben

Két érvénytelen gólt is szerzett az Újpest
A Megyeri úton elszenvedett 4-0-s vereség nem sok reményt hagyott az újpestieknek a továbbjutásra. A lila-fehérek azonban mindenképpen győzni akartak, és ennek megfelelően is kezdték a találkozót. Mezőnyfölényben futballoztak, de gólt nem tudtak szerezni, az idő múlásával pedig a Vaduz feljavult, s egyenrangú partnere lett a magyar csapatnak. Az újpesti gólra az 54. percig kellett várni. Ekkor Tóth Norbert Völgyi átadása után 20 méterről, ballal hatalmas lövést eresztett meg, s a labda a bal alsó sarokban kötött ki, 0-1. A 71. percben emberhátrányba került az Újpest: Erős Károly megkapta második sárga lapját, s el kellett hagynia a pályát. A 86. percben a hazai csapat is megfogyatkozott, Sara szintén második sárgáját kapta, s az ő számára is befejeződött a találkozó.
Az Újpest nagyon akart, jól küzdött, és nyert Vaduzban. Gólja mellett szerzett két meg nem adott találatot is, de a továbbjutást nem sikerült elérnie. Ám a lila-fehérek legalább győzelemmel, 1-4-es összesítéssel búcsúztak az UEFA-kupától.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS