Győzelemmel búcsúztak a Merkantil Bank Ligától a feljutók

2023. május. 21., 22:07   |    

Győzelemmel búcsúztak a Merkantil Bank Ligától a feljutók
Fotó: dvtk.eu

Sikerrel zárta a szezont a DVTK és az MTK is. Véget ért a Merkantil Bank Liga 2022-2023-as kiírása.

Idegenbeli győzelemmel zárta az idényt az NB II két feljutó együttese, az első helyezett Diósgyőr, valamint a második MTK is.

A DVTK Szombathelyen aratott 2–0-s sikert (Lőrinczy Attila, 13. és Lukács Dániel 86.) a Merkantil Bank Liga utolsó, 38. fordulójában.

Az MTK Zsóri Dániel büntetőjével (32.) és Barkóczi Benedek (41.) találatával került előnybe az első félidőben. A folytatásban az ellenfél Gyirmót csak szépíteni tudott (Medgyes Zoltán, 46.).

Győzelemmel búcsúztatta a szezont a Pécs is, amely saját közönsége előtt verte 3–0-ra a sereghajtó és kieső Dorogot. Tóth-Gábor Kristóf (10.), Szabó Máté (58.) és Kocsis Bence (60.) voltak a gólszerzők.

Szintén otthon nyert a Soroksár, mégpedig 2–1-re a Mosonmagyaróvár ellen. A hazaiak Halmai Ádám (45.) révén szereztek vezetést, amelyre Mayer Ádám (77.) válaszolt. A végeredményt Varga István (80.) állította be.

Kenderes Zoltán már a 9. percben vezetést szerzett az Ajka számára, majd Zsolnai Richárd (26.) tovább növelte a hazaiak előnyét, míg a vendég Békéscsaba részéről Maris Dominik (48.) talált be.

A hajrában szerzett góllal mentett pontot az ETO, amely hazai pályán a Csákvárral játszott 2–2-t. Magyar Zsolt (20.) büntetőből szerzett vezetést a vendégeknek. Kovács Krisztiánnak (42.) pedig még a szünet előtt sikerült egyenlítenie. Ominger Gergő (64.) aztán ismét előnyhöz juttatta csapatát, a győriek pedig a 81. percben tudtak egalizálni Hanzli Péter révén.

Nagy János (44.) találata győzelmet ért a Kazincbarcikának a Szentlőrinc ellen.

A Nyíregyháza viszont vereséget szenvedett hazai közönsége előtt a Szeged ellen. A vendégek gólszerzői Kundrák Norbert (20.), Rácz Balázs (58.) és Bíró Bence (83.) voltak, míg a hazaiak egyetlen találatát Novák Csanád (36., büntetőből) jegyezte.

A Siófok (amely csapat végül a nyolcadik helyen zárt) Farkas Balázs korai, 7. percben szerzett góljával verte meg a 16. Kozármislenyt.

Egy góllal nyert és így győzelemmel búcsúzott az idénytől a Tiszakécske. Vólent Roland a 87. percben döntötte el a mérkőzést a Budafok ellen.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS