Győzelemmel fejezte be az idényt a bajnok

2009. május. 30., 21:40   |    

Győzelemmel fejezte be az idényt a bajnok

Az Soproni Liga 30. fordulójának valamennyi vasárnapi mérkőzésén esett gól, és egyetlen meccs sem zárult döntetlennel. Hazai pályán a bajnokcsapat, a Debrecen 2-0-ra verte a Paksot, a Kaposvár 3-1-re a Honvédot, a Kecskemét 2-0-ra a Diósgyőrt, a már kiesett Siófok pedig 3-2-re a Győrt. Idegenben két együttes tudott győzni, az MTK 4-0-ra győzött az utolsó helyezett REAC ellen, a ZTE pedig 2-1-re nyert Szombathelyen, a bronzérmes Haladás ellen.

Debrecenben a kapus is rúgott gólt

DVSC-TEVA - Paksi FC 2-0 (1-0)
Vezette: Szabó Sándor (Farkas Balázs, Vígh Tibor)
Gólszerző: Poleksic (11-esből) a 45, Rudolf (11-esből) a 69. percben

A Soproni Liga aranyérmese lendületesen kezdett, fölényben futballozott, de a paksiak jól megszervezték védekezésüket, ezért az első gólra a félidő utolsó percégi várni kellett. Ekkor Zováth János buktatta a 16-oson belül Oláh Lórántot, s a megítélt büntetőt a DVSC kapusa, Vukasin Poleksic értékesítette (1-0). A szünet után is a Loki irányította a játékot, s a 69. percben növelte is előnyét - újra 11-esből. Kiss Tamás a 16-oson belül rántotta le Rudolf Gergelyt, aki maga váltotta gólra a büntetőt (2-0). A meccs utolsó percében Pintér Attila lőtt egy kapufát, de a paksiak nem tudtak szépíteni, a bajnokcsapat újabb győzelemmel fejezte be a szezont.


Szép játékkal nyert a Kaposvár

Gabona Trans-Kaposvár - Budapest Honvéd 3-1 (2-0)
Vezette: Bognár Tamás (Takács Gábor, Iványi István)
Gólszerző: Kovácsevics a 12., Nikolic a 23., Nikolic a 83., illetve Moreira a 78. percben

A kupagyőztes kispestiek az első félidőben nem tudták megnehezíteni a Kaposvár dolgát, a hazaiak a 12. percben első támadásukat góllal zárták: Zsolnai Róbert passzolt Kovácsevics Róberthez, aki 11 méterről a kapu jobb oldalába lőtte a labdát (1-0). A 23. percben Bojan Bozovic remek labdát adott Nemanja Nikolicnak, aki futtából, 16 méterről a bal alsó sarkba lőtt (2-0). A 78. percben szépített a Honvéd, Guilherme Rodrigues Moreira vezette kapura a labdát, s mivel nem támadta meg senki, 15 méterről a hálóba lőtt (2-1). A kaposváriak öt perccel később ismét megnyugtatóvá tették előnyüket, Nikolic passzolta ki a védőket Jovánczaival, majd a jobb alsó sarokba helyezett (3-1). Az eredmény már nem változott, a Kaposvár helyenként kimondottan jól játszva, megérdemelten tartotta otthon a három pontot.


Győzelemmel búcsúzott az élvonaltól a Siófok

BFC Siófok - Győri ETO FC 3-2 (2-0)
Vezette: Takács János (L. Tóth Lajos, Demeter János)
Gólszerző: Bojtor az 5., Magasföldi a 26., Takács az 55., illetve Aleksidze a 65., Aleksidze a 86. percben

Siófokon két csalódott csapat találkozott egymással, a hazaiaknak nem sikerült kivívniuk a bennmaradást az élvonalban, míg a vendég Győr elbukta a kupadöntőt a Honvéd ellen, így lemaradt a nemzetközi szereplésről. Az ETO csalódottsága volt a nagyobb, így a Balaton-partiak az első félidőben játszva kétgólos előnyre tettek szert. Az első hazai találat az 5. percben született, amikor Roni da Silva Riberio beadása után Bojtor László előrevetődve fejelt a hálóba (1-0). A 26. percben Ivancsics Gellért ívelt a kapu elé, a jó ütemben érkező Magasföldi József pedig közelről a hálóba bólintott (2-0). Az 55. percben már három gól volt a hazai előny, Takács Marcell cselezte be magát a kapu előterébe, majd 6 méterről a kapu jobb alsó sarkába lőtt (3-0). A győriek a 65. percben szépítettek, Rati Aleksidze tört be a 16-oson belülre, majd 10 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (3-1). Aleksidze a 86. percben második gólját is megszerezte, Tarmo Kink beadása után estében piszkálta a kapuba a labdát (3-2). A hajrában az ETO megpróbált egyenlíteni, de már nem volt idő újabb gólra, a Siófok győzelemmel búcsúzott az élvonaltól.


A hajrában fordított a ZTE


Szombathelyi Haladás - ZTE FC 1-2 (0-0)
Vezette: Kassai Viktor (Ring György, Márton Zsolt)
Gólszerző: Oross a 70. illetve Pavicevic a 90., Balázs a 93. percben

A nyugati rangadón több mint tízezren ünnepelték a bronzérmet szerző Haladást, és a szombathelyiek mindent meg is tettek, hogy győzelemmel búcsúztassák a szezont. A küzdelmes első félidőben a hazai együttes játszott fölényben, de gólt szereznie a szünetig nem sikerült, így döntetlennel fordultak a csapatok. A 70. percben góllá érett a hazai fölény, Kenesei Krisztián mellel tette Oross Márton elé a labdát, aki 11 méterről a bal alsó sarokba helyezett (1-0). Már-már úgy tűnt, hogy győzelemmel koronázza meg remek szezonját a szombathelyi gárda, ám a 90. percben egy szerencsés góllal egyenlített a ZTE: Darko Pavicevic fejesét a védők és a kapus is elnézték, így a labda a hálóban kötött ki (1-1). A zalaiak a 93. percben a győztes gólt is megszerezték, Waltner Róbert jobboldali beadása után Balázs Zsolt 7 méterről fejelt a jobb alsó sarokba (1-2).


Szép tavaszt zárt a Kecskemét

Kecskeméti TE-Ereco - DVTK 2-0 (1-0)
Vezette: Farkas Ádám (Kelemen Attila, Fehér Gyula)
Gólszerző: Litsingi a 43., Yannick (11-esből) a 79. percben
Kiállítva: Bogunovic az 58. percben

A remek tavaszt záró Kecskemét szépen búcsúztatta a szezont, de az első félórában meddő volt a fölénye a diósgyőriek ellen. A játékrész hajrájában azonban megszületett az első gól, Yannick Mbengono Andoa labdaszerzése után Francis Litsingihez játszott, aki 6 méterről a vetődő kapus mellett a hálóba helyezett (1-0). Az 58. percben a vendégek megfogyatkoztak, Milan Bogunovic kapta meg második sárga lapját. A 79. percben Montvai Tibort vágták fel a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Yannick magabiztosan értékesítette (2-0), a Kecskemét így sikerrel zárta remek tavaszi szezonját.


Kijött az osztálykülönbség

REAC - MTK Budapest 0-4 (0-2)
Vezette: Iványi Zoltán (Medovarszki János, Viczián Mátyás)
Gólszerző: Hidvégi a 12., Urbán a 23., Pátkai a 69., Tischler a 87. percben

Az élvonal sereghajtója utolsó élvonalbeli meccsén nem tudott szépen búcsúzni az első osztálytól, a tavaszi szezonra jellemző ötlettelen játékkal rukkolt elő. Az MTK végig fölényben futballozott, és a 35. percben a vezetést is megszerezte, ekkor Zsidai László passzolt a bal oldalon érkező Hidvégi Sándorhoz, aki 10 méterről a léc alá lőtte a labdát (0-1). Két perccel később már kettővel vezetett a kék-fehér alakulat, Zsidai ezúttal Urbán Gábornak adott gólpasszt, a csatár 5 méterről helyezett a hálóba (0-2). A 69. percben már három gól volt a vendégek előnye, Urbán lövését követően Pátkai Máté emelte a hálóba a kipattanó labdát (0-3). A 87. percben az MTK beállította a végeredményt, Hrepka Ádám lövése után Szántai Levente még hárított, de a kipattanót Tischler Patrik a kapuba lőtte (0-4).


Stojkov egy perc alatt eldöntötte

Nyíregyháza Spartacus FC - Vasas 3-1 (1-0)
Vezette: Németh Ádám (ifj. Tóth Vencel, Márkus Tamás)
Gólszerző: Goia a 7., Stojkov a 65., Stojkov a 66., illetve Tóth A. az 52. percben

A nyírségiek hamar vezetéshez jutottak, a 7. percben Zabos Attila jobb oldali szöglete után Sabin-Cosmin Goia fejelt 7 méterről a jobb felső sarokba (1-0). A gól után megélénkült a meccs, a Vasas két nagy helyzete után a hazaiak lőttek kapufát. A szünetig és fordulás után is váltakozva forogtak veszélyben a kapuk, a második gólra azonban egészen az 52. percig kellett várni, ekkor Piller József jobb oldali szöglete után Tóth András fejelt 8 méterről a kapu jobb felső sarkába (1-1). A 65. percben Aco Stojkov lódult meg a szélen, két védőt kicselezve 6 méterről a kapu közepébe lőtt (2-1). Egy perccel később ismét Stojkov volt eredményes, a támadó 18 méterről bombázott a kapuba (3-1), kialakítva a végeredményt, bebiztosítva a nyírségiek egyetlen tavaszi győzelmét.



A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS