Győzelemmel kezdett a Fradi, a Puskás is nyert a címvédő ellen az év első bajnoki fordulójában

2019. február. 02., 21:48   |    

Győzelemmel kezdett a Fradi, a Puskás is nyert a címvédő ellen az év első bajnoki fordulójában

Az MTK otthon kapott ki a Pakstól 2019 első OTP Bank Liga mérkőzésén. Radoki János győzelemmel mutatkozott be a Puskás Akadémia kispadján, 3–0-ra nyert csapata a MOL Vidi FC-vel szemben. Az Újpest és a Debrecen nem tudott egymásnak gólt lőni.

OTP Bank Liga, 19. forduló:

MTK Budapest–Paksi FC 1–2 (0–1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Bognár
gólszerzők: Bognár (85.), illetve Remili (41.), Szabó J. (76.)
sárga lap: Varju (18.), Gera (28.), Gengeliczki (50.), illetve Zsidai (26.), Remili (31.), Fejes (34.)
MTK: Kicsak – Katona, Varju (Kulcsár T., 74.), Gengeliczki, Szelin – Vass Á. – Gera (Vass P., 82.), Kanta (Vogyicska, 67.), Bognár, Lencse – Torghelle
Paks: Nagy G. – Kulcsár D., Fejes, Gévay, Szabó J. – Zsidai, Papp – Hahn, Kecskés (Egerszegi, 93.), Remili (Bartha, 78.) – Simon A. (Könyves, 61.)

A gyenge iramú első félidőben negyedóra után a paksiak legalább lehetőségekig eljutottak, az ötlettelen támadójátékot produkáló hazaiak azonban semmilyen veszélyt nem jelentettek az ellenfél kapujára. A Paks a 41. percben megérdemelten jutott vezetéshez: az addig sokat hibázó Remili Mohamed látványos mozdulattal, ollózva talált az MTK kapujába. 

A második felvonásban nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt az MTK, ez azonban csak némi mezőnyfölényhez volt elegendő, helyzetekre és egyenlítésre már nem. A védekezésre fókuszáló Paks ugyanis a 76. percben szöglet után növelte előnyét – a védő Szabó János a rövidre érkezve éles szögből pörgetett a kapuba –, az MTK a hátralévő időben Bognár István találatával csak szépíteni tudott.

Szombathelyi Haladás–Kisvárda Master Good 0–1 (0–0)
Szombathely, v.: Bogár
gólszerző: Horváth Z. (51.)
sárga lap: Saláta (63.), illetve Horváth Z. (54), Beriosz (53.), Felipe (71.)
Szombathelyi Haladás: Király – Habovda, Saláta, Jagodics, Németh Mi. – Bamgboye (Németh Má., 76.), Dausvili, Nyári (Rui Pedro, 63.), Ofosu – Priskin (Rabusic, 31.), Gaál
Kisvárda: Felipe – Melnik, Ene, Vári, Beriosz – Lucas, Karaszjuk (Protic, a szünetben), Seco (Gosztonyi, 67.), Cukalasz (Ilic, 76.) – Grozav, Horváth Z.

Az első félidő nagy részében eseménytelen mezőnyjátékot láthatott a közönség, a kapuk sokáig alig forogtak veszélyben. Királynak egyszer, a másik oldalon pedig a hajrában Felipének kétszer kellett védenie, ezen kívül az jelentett még különleges eseményt, hogy Priskint sérülés miatt fél óra után le kellett cserélni.

A szünet után gyorsan vezetést szerzett a vendégcsapat, amelynek támadásáról lemaradt a hazaiak védelme. A gól felébresztette a Haladást, amely átvette az irányítást, a Kisvárda védelme azonban, élén a brazil kapussal, útját állta a próbálkozásoknak. Az utolsó tíz percre szinte teljesen beszorultak a vendégek, de a szombathelyieknek nem sikerült egyenlíteniük.

Debreceni VSC–Újpest FC 0–0
Debrecen, v: Karakó
kiállítva: Kinyik (81.)
sárga lap: Kinyik (32., 81.), Tőzsér (52.), Haris (73.), Kusnyír (87.), illetve Pauljevic (3.)
Debreceni VSC: Kosicky – Pávkovics, Kinyik, Szatmári, Ferenczi – Bódi, Tőzsér, Haris, Szécsi (Nagy K., 92.) – Takács T. (Kusnyír, 83.), Damásdi (Avdijaj, 61.)
Újpest FC: Banai – Pauljevic, Litauszki, Ristevski, Burekovic – Sankovic, Onovo – Nwobodo, Nagy D. (Zsótér, 62.), Beridze (Simon K., 69.)– Novothny

Az első félidőben mindkét oldalon adódtak gólhelyzetek a csapatok előtt, ennek ellenére 0–0-s állásnál vonultak szünetre a felek. Az Újpest elsősorban a baloldalon erőltette a támadásokat, és ott próbálta feltörni a hazaiak védelmét, a Debrecen ugyanakkor az egyik átlövési kísérletnél kapufáig jutott.

Fordulás után annyiban változott a játék képe, hogy a második debreceni kapufát követően a vendégek átvették a kezdeményezést, valamivel többet birtokolták a labdát, és rendre veszélyeztettek is. A hazaiak az ellentámadásaikban bíztak, de a hajrára egy kiállítás nyomán emberhátrányba kerültek, így végül örülhettek annak, hogy egy pontot otthon tudtak tartani.

Nem született gól a Debrecen-Újpest rangadón. Fotó: MTI

Diósgyőri VTK-Mezőkövesd Zsóry FC 1–1 (0–0)
Miskolc, v.: Szőts
gólszerzők: Vernes (94.), illetve Molnár G. (52.)
sárga lap: Hasani (40.), Vernes (82.), Tajti (86.), illetve Drazic (31.), Vadnai (69.)
Diósgyőri VTK: Bukrán – Sesztakov, Brkovic, Karan, Tamás M. – Márkvárt – Szabó B. (Bacsa, 71.), Géringer (Tajti, 54.), Juhar – Hasani (Vernes, 62.), Mihajlovic
Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos – Farkas D., Pillár, Szalai, Vadnai (Katanec, 84.) – Meszhi, Bertus – Pekár (Silye, 67.), Molnár G., Cseri (Dragóner, 90.) – Drazic

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, de mindkét csapat védelme stabil volt, így az első tíz percben nem alakult ki gólhelyzet. Ezt követően a vendégek kerültek fölénybe, több ígéretes akciót vezettek, gólt azonban nem sikerült szerezniük, mert a DVTK szervezetten védekezett.

A második félidőt nagy lendülettel kezdték a miskolciak, öt perc alatt több nagy lehetőségük is volt, a kihagyott helyzetek viszont megbosszulták magukat: a Mezőkövesd első támadásából betalált. A kapott gól alaposan visszavetette a hazai csapatot, amely csak az utolsó húsz percre tért magához. Hiába tartotta azonban kisebb megszakításokkal nyomás alatt a vendégkaput, egyenlíteni sokáig nem tudott, mígnem a hatperces ráadásban a csereként beállt Vernes fejjel mentett pontot a csapatának.

Pontosztozkodás lett a vége a megyei rangadónak is.

MOL Vidi FC–Puskás Akadémia FC 0–3 (0–1)
Székesfehérvár, v.: Kassai
gólszerzők: Urblík (7.), Radó (71.), Arabuli (88.)
sárga lap: Stopira (14.), Milanov (34.), Fiola (54.), Futács (73.), Hodzic (83.), illetve Bokros (1.), Kiss T. (48.)
MOL Vidi FC: Kovácsik – Nego, Juhász R., Fiola, Stopira – Nikolov, Elek Á. (Hodzic, 46.), Pátkai – Huszti (Futács, 72.), Milanov (Tamás K., 72.) – M. Scepovic
Puskás Akadémia: Hegedüs L. – Szolnoki, Hadzsijev, Heris, Bokros – Varga J, Tamás N. (Szakály P., 89.) – Vega (Arabuli, 81.), Urblík, Kiss T. (Latifi, 81.) – Radó

A Puskás Akadémia kispadján ezen a találkozón debütált a téli szünetben kinevezett vezetőedző, Radoki János. A trénernek nem kellett sokat várnia arra, hogy csapata előnybe kerüljön, hiszen a 7. percben Urblík József óriási gólt lőtt a hazai kapu bal felső sarkába. A gól láthatóan megfogta a Vidit, nem igazán tudott veszélyt teremteni a felcsúti kapu előtt, a Puskás pedig gyors embereivel kedvére kontrázhatott. A félidő vége felé nagyobb sebességre kapcsoltak a hazaiak, s a klubhoz hosszú idő után visszatérő Elek Ákos közeli fejese után közel álltak az egyenlítéshez, ám Hegedüs Lajos nagy bravúrral védett.

A második félidő első felében futószalagon érkeztek a Vidi-helyzetek, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Nem úgy a túloldalon, ahol Radó András nagy védelmi hibát kihasználva egyedül vezette a labdát a fehérvári kapura és növelte a vendégelőnyt. Elkeseredetten küzdött a bajnokcsapat, de a felcsúti gárda szerzett újabb gólt és ilyen arányban is teljesen megérdemelten győzött.

Ferencváros–Budapest Honvéd 1–0 (0–0)
Groupama Aréna, v.: Berke
gólszerző: Böde (82.)
kiállítva: Batik (95.)    
sárga lap: Lovrencsics G. (42.), Lanzafame (57.), illetve Mezghrani (35.), Holender (43.), Batik (54., 95.), Heffler (56.), Danilo (67.), Gróf (82.), Gazdag (90.)
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Heister – Haratin, Sigér – Varga R. (Böde, 77.), Gorriaran (Bőle, 80.), Petrjak – Lanzafame (Szignyevics, 67.)
Budapest Honvéd: Gróf – Batik, Lovric, Kálnoki Kis (Kukoc, 86.) – Mezghrani, Szendrei (Banó-Szabó, 65.), Heffler, Gazdag, Holender – N'Gog (Tischler, 69.), Danilo

Az első félidőben a Ferencváros meddő mezőnyfölényben játszott, fél óráig ugyanis még helyzetet sem tudott kialakítani. Addigra viszont a kispestiek már két nagy lehetőséget puskáztak el. Davide Lanzafame ollózásával veszélyeztetett először a házigazda, majd Varga Roland szabadrúgását mentette bravúrral Gróf Dávid.

A fordulást követően az FTC nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt, és saját térfelén tartotta a vendégcsapatot, amely csak Gróf bravúrjaival tudta megőrizni a gól nélküli állást. Idővel azonban kijött a szorításból a Honvéd, gólhelyzetekig is eljutott a túl bátran kitámadó Ferencvárossal szemben, amelynek középpályás védőmunkája ekkor nem volt kellően hatékony. A 82. percben Böde Dánielt nem tudták szerelni a kispestiek: az alig hat perce pályán lévő cserejátékos két védő között is lövéshez jutott, és közelről nem hibázott. Mivel a hajrában nem esett több gól, nyert a házigazda.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS